bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (7. runde)

Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (7. runde)

Danskerstatus byder i denne runde på en art blandede bolsjer. Danskerne er bl.a. blevet noteret for et direkte rødt kort, et reddet straffespark og en assist. Herudover har vi nu også en dansker residerende på ligaens andenplads. Du skal ikke længere lede for det forkromede overblik over danskernes præstationer; de er samlet lige her.

Jannik Vestergaard og Andreas Christensen, Borussia Mönchengladbach:

Gladbach skulle i denne runde møde HSV og forsøge at revanchere deres 4-0-nederlag til Schalke i sidste runde. Til at gøre dette havde André Schubert valgt at lade Andreas Christensen starte kampen i midten af det centrale forsvar. Jannik Vestergaard måtte dog starte kampen på bænken.

AC spillede en kamp, der var meget typisk ham. Han var rigtig meget i boldbesiddelse, faktisk mest af alle. Han var rigtig sikker i sine pasninger, kun overgået af Jannik Vestergaard. Ydermere vandt han fire hovedstødsdueller og tre tacklinger. Det var kort fortalt en rigtig god kamp for AC, og han var da klar medvirkende til, at HSV ikke formåede at score i kampen. Det gjorde Gladbach i øvrigt heller ikke, hvorfor kampen naturligvis endte 0-0.

Som nævnt måtte Jannik Vestergaard starte kampen på bænken. Faktisk måtte han sidde næsten hele kampen på bænken. Han blev skiftet ind efter 87 minutter. Han var selvsagt ikke nogen stor del af kampen, så der er heller ikke alverden at berette om ham.

Gladbach måtte nøjes med det ene point i opgøret, og det er de nok ikke tilfredse med, da HSV fik udvist en spiller efter bare 25 minutter. De ligger nu og roder rundt på en 11. plads, hvilken de uden tvivl gerne vil avancere fra.

Frederik Sørensen, 1. FC Köln:

Frederik Sørensen derimod oplever anderledes succes på sit klubhold. Sammen med Köln er han at finde på andenpladsen i ligaen, efter at syvende runde er færdigspillet. Det er ikke så lidt imponerende for en klub af Kölns størrelse, der for øvrigt er det eneste hold sammen med Bayern, RB Leipzig og Hoffenheim, der stadig er ubesejret.

Men her skal det selvfølgelig ikke handle om Kölns gode start på sæsonen, selvom den fortjener at blive nævnt. Her skal det handle om Frederik Sørensen, der igen i weekenden spillede 90 minutter. Hvor han i sidste runde tog opstilling i det centrale forsvar, var han denne gang tilbage på højre back. Bemærkelsesværdigt er det, at han sluttede kampen som den spiller, der havde haft fjerde mest boldbesiddelse. Herudover bør det nævnes, at han satte sit navn på bl.a. tre tacklinger og fire bolderobringer. Han fik da også raget et gult kort til sig efter 85 minutter.

Alt i alt endnu en god kamp for Frederik Sørensen og Köln generelt, der slog Ingolstadt 2-1.

Jonas Lössl, Niki Zimling og Emil Berggreen, 1. FSV Mainz 05:

I sidste runde kunne vi berette om, at Mainz lykkedes med at holde nullet for første gang i indeværende sæson. Sådan skulle det ikke være i denne omgang, men til gengæld stod Jonas Lössl for noget, der har fortjent lige så meget omtale.

Vi starter dog med noget af det rent faktuelle omkring kampen. Mainz spillede mod Darmstadt og vandt 2-1. Mainz kom foran 2-0 efter 57 minutter. Dybt inde i tillægstiden reducerede Darmstadt så til 2-1 på et straffespark, men inden da havde de haft endnu en mulighed fra straffepletten. Det havde de i tillægstiden til første halvleg. Og det bringer os tilbage til indledningen. Lössl reddede nemlig dette straffespark, og det kræver selvfølgelig anerkendelse. Man skal heller ikke have set meget fodbold for at vide, at et mål lige inden pausen kan give et mentalt boost til det hold, der måtte score. Men det satte Jonas Lössl en stopper for. Det er selvfølgelig ikke til at sige, hvordan kampen var endt, hvis Darmstadt havde scoret på dette straffespark, men under alle omstændigheder vandt Mainz kampen med et overskydende mål, og det mål havde Darmstadt jo en kæmpe mulighed for at score på det straffespark, som Jonas Lössl reddede.

Niki Zimling skulle eftersigende være kommet sig over sin skade, men han var ikke en del af Mainz’ trup, og vi vil da også blive utroligt overraskede, hvis han skulle blive det på et tidspunkt i løbet af sæsonen.

Emil Berggreen er fortsat skadet og var naturligt nok ikke en del af kampen.

Martin Hansen, FC Ingolstadt 04:

Kampen mellem Köln og Ingolstadt havde dansk deltagelse fra Frederik Sørensen, men en anden dansker havde også mulighed for at være med i kampen. Det er selvfølgelig Martin Hansen, der er tale om. Han måtte dog igen affinde sig med at se hele kampen fra Ingolstadts bænk. Man må næsten gå ud fra, at han efterhånden har fået en stamplads på bænken. I hvert fald har han stadig sine første Bundesligaminutter til gode, og vi kan fortsat blot håbe på, at han kan levere en række imponerende træningsindsatser, så vi kan få ham at se.

Emre Mor, Borussia Dortmund:

Der var både gode og dårlige danske nyheder i Dortmunds fredagsopgør mod Hertha BSC. Vi kan starte med det gode. Emre Mor startede igen på banen for Dortmund. Denne gang var han placeret i venstre side af banen. Vi skylder selvfølgelig at nævne, at Dortmund er plaget af skader for tiden, bl.a. til Marco Reus og André Schürrle, hvilket nok har hjulpet på Mors vej til startopstillingen.

Og så til det dårlige. Emre Mor blev udvist efter 84 minutter, da han fik et direkte rødt for at skubbe Sebastian Langkamp så hårdt i brystet, at han væltede. Det skete i en situation, hvor Sebastian Langkamp havde meget godt fat i Emre Mor og lavede et frispark på ham, og i et anfald af raseri skubbede Mor Langkamp fra sig, da dommeren havde fløjtet. Efterfølgende har Langkamp udtalt, at han filmede i situationen, hvilket også var helt tydeligt på tv-billederne, og at Mor ikke skulle have været udvist. Lige meget hvordan man vælger at dreje det, så er det ikke foreneligt med det at spille i en europæisk topklub, at man på den måde lader følelserne kamme over. Man kan i hvert fald ikke benægte, at Mor gav dommeren en unødvendig mulighed for at udvise ham.

Inden han blev udvist, så vi det lidt typiske kampbillede fra Mor. Han prøvede ustandseligt på at komme forbi sin mand ved at drible på alle mulige måder, men slutproduktet efterlader fortsat noget at ønske.

Yussuf Poulsen, RB Leipzig:

Hvis man havde sagt inden sæsonstarten, at RB Leipzig ville ligge på en tredjeplads efter syv spillerunder og fortsat være ubesejret, var det nok de færreste, der ville tro på det. Ikke desto mindre er det tilfældet efter seneste spillerunde. RB Leipzig var på besøg i Wolfsburg og kunne rejse hjem derfra med en sejr på 1-0. Det enlige mål, der blev scoret, havde såmænd dansk aftryk. Yussuf Poulsen leverede nemlig assisten til Emil Forsberg, der kunne sparke bolden i mål.

Yussuf Poulsen startede endnu engang på banen for Leipzig. Han gjorde sig bemærket ved bl.a. at være den spiller med flest skud i kampen, da han stod for fem af slagsen. Det var dog kun to, der faktisk ramte målet. Igen viste han også sin store styrke i luftspillet med tre vundne hovedstødsdueller ud af fire mulige. Efter 80 minutter blev han dog pillet ud af kampen og gjorde plads til Oliver Burke.

Efter slet ikke at have været involveret i mål i sæsonens fem første kampe har Yussuf Poulsen nu scoret i sidste runde og assisteret i denne, så der er noget, der tyder på, at tingene går i den rigtige retning.

Noter fra 2. Bundesliga:

Inden vi kan lægge endnu en omgang danskerstatus i graven, skal vi selvfølgelig et smut forbi 2. Bundesliga og tjekke op på danskerne her.

Vi starter hos St. Pauli. Her var Jacob Rasmussen igen valgt til at spille med St. Paulis Regionalliga Nord-hold. Her spillede han 90 minutter.

I kampen mellem Union Berlin og Hannover 96 var Jakob Busk på mål for Union Berlin, der vandt kampen 2-1. Kristian Pedersen måtte sidde kampen over, efter at han sidste runde blev udvist.

Uffe Bech er fortsat i gang med sin genoptræning, hvorfor han ikke var med for Hannover 96.

You may also like
1. FC Kaiserslautern, Relegation, 2. Bundesliga 2022/23
Optakt til runde 27 i 2. Bundesliga: Sidste chance for Alexander Zorniger og Fürth?
HSV, Hamburger SV, Nur der HSV
Optakt til runde 26 i 2. Bundesliga: St. Pauli på vej mod oprykning og Baumgart som en moderne Churchill
Fortuna Düsseldorf, optakt, gratis, Fortuna für Alle
Optakt til 25. runde i 2. Bundesliga: Er der overhovedet nogen, der vil rykke op?