bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Mediano bulibold podcast: Bundesligaens magtbalance og de bedste sportsdirektører

Mediano bulibold podcast: Bundesligaens magtbalance og de bedste sportsdirektører

Mediano bulibold podcast: Vi sætter i denne udgave af den nye podcast om Bundesligaen fokus på sportsdirektørens rolle, søger efter en ny magtbalance i ligaen og ser på fyring i Wolfsburg, nye lokomotiver og pointtab i toppen.

Så er vi klar med 2. udgave af podcasten Mediano bulibold. I denne udgave er der besøg af fodboldskribenten og idehistoriker Oscar Rothstein samt forfatter og kommentator på Eurosport, Rasmus Elgaard. Vært er Martin Krag.

VIGTIGT: Vi udkommer ikke længere på Mediano Special-feedet, så du skal abonnere på Mediano bulibold, hvis du vil have din ugentlige dosis Bundesliga-podcast!

Vi kigger som altid på seneste runde og sætter fokus på:

  • Pointtab til Bayern og Dortmund
  • RB Leipzig, der buldrer videre
  • Trænerfyringen i Wolfsburg

I næste blok i dagens udsendelse ser vi på magtbalancen og hierarkiet i ligaen:

  • Gamle mastodonter (Stuttgart, Werder, HSV), der kører på pumperne og har gjort det i nogle sæsoner efterhånden.
  • Nye hold byder sig til: Augsburg, Mainz, Köln, Hertha og senest RB Leipzig.
  • Er denne udvikling en tilfældighed eller noget strukturelt i ligaen, der har ændret sig? Hvorfor skranter nogle af traditionsklubberne og hvad gør de nytilkomne rigtigt?

Vi forsøger også at belyse sportsdirektørens rolle. I Bundesligaen spiller sportsdirektører en relativt stor rolle. I nogle klubber tegner de endda klubben i en højere grad en f.eks. træneren. Vi snakker om, hvad der kendetegner en god sportsdirektør, hvordan magtbalancen er mellem træner, sportsdirektør og ledelse, og ser på, hvem der er de bedste i ligaen. Vi giver også et bud på Bayerns næste af slagsen.

Historielektion

Christoph Daum er en yderst farverig personlighed. For 16 år siden var han millimeter fra at blive tysk landstræner, men en kokainskandale kom i vejen. Vi ser tilbage på Daums karismatiske tid i Köln og Leverkusen – i sidstnævnte var man i en periode tæt på at slå Bayern af pinden, men det fik arvefjenden Uli Hoeness sat en stopper for.

De to bar et indædt had til hinanden og kuriøst nok endte de begge – over årene – med at bøde for deres synder. Begge er dog på vej tilbage til topfodbolden: Daum som ubesejret rumænsk landstræner i Danmarks gruppe, Hoeness som mulig Bayern-sportsdirektør.

You may also like
Champions League finalen 2013, Borussia Dortmund, Bayern München, Højdepunkter, mål, Borussia Dortmund og Bayern München
Optakt: Dortmund – Bayern München: Får Dortmund endelig en sejr mod Bayern München?
Meisterschale, Bundesliga, Optakt
Optakt: Wolfsburg – Bayer Leverkusen: Business as usual for Leverkusen mod Winds Wolfsburg? 
Optakt, Bayern München
Optakt: Bayern München – Bayer Leverkusen: Mesterskabsduel i München 
Øl, stadionplatte, promillegrænse
Bundesligaen indfører en promillegrænse for den kommende sæson