bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (17. runde)

Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (17. runde)

Danskerstatus er tilbage! Vinterpausen er endelig ovre, og fodbolden ruller igen i Bundesligaen. Vi skal byde velkommen til en ny dansker i ligaen og her i den ugentlige gennemgang af de danske præstationer. Det er selvfølgelig Thomas Delaney, der er skiftet til Werder Bremen, vi taler om. 

Vi har selvfølgelig også fokus på andre end Delaney, og det betyder, at du har klikket på den helt rigtige artikel, hvis du skal bruge det forkromede overblik over de danske helte syd for grænsen.

Jannik Vestergaard og Andreas Christensen, Borussia Mönchengladbach:

Gladbachs første 16 kampe af sæsonen var så jammerlige, at de endte med at koste træner André Schubert jobbet. Han blev fyret efter sidste kamp inden vinterpausen, og i stedet ansatte man en gammel kending af Nicklas Bendtner, nemlig Dieter Hecking. Det er så blevet Heckings job at sætte noget skik på et hold, der er langt bedre, end hvad den aktuelle 14. plads i ligaen afspejler.

Første opgave var mod Darmstadt. Kampen blev langt fra noget festfyrværkeri og endte 0-0. Der var spekuleret lidt i, om Hecking ville kunne finde plads til både Vestergaard og AC i hans opstilling, og det første svar på det spørgsmål var positivt. Både Vestergaard og AC spillede hele kampen i det centrale forsvar. Begge spillede de en godkendt kamp, hvilket selvfølgelig også mere eller mindre giver sig selv, når kampen ender 0-0. De to danskere var de to spillere i kampen med mest boldbesiddelse, AC havde bolden mest af alle. Tacklinger leverede de forsvindende få af, så det var ikke en kamp, der rystede dem i deres grundvold, hvilket selvfølgelig er et positivt tegn oven på en ny træner og en ny måde at gøre tingene på. De vil dog højst sandsynligt ikke være tilfredse med ikke at kunne score mod Darmstadt, men meget klichefyldt kunne man tilføje, at Rom ikke blev bygget på én dag.

Frederik Sørensen, 1. FC Köln:

Der var dømt danskeropgør søndag, da Mainz med Jonas Lössl på mål hjemme tog imod Köln og Frederik Sørensen. Ingen af de to danskere kunne bagefter sole sig i sejrens sødme, for kampen endte 0-0. Man kan dog argumentere for, at den ene dansker spillede lidt bedre end den anden. Frederik Sørensen leverede nemlig en meget god præstation. Han havde tredjemest boldbesiddelse af alle i kampen, og det krydrede han med at vinde fem hovedstødsdueller, syv tacklinger og lave fem clearinger og fire bolderobringer. Alt i alt en dominerende optræden fra Frederik Sørensen, der spillede hele kampen i højre side af et centralt forsvar med tre mand.

Köln må dog ærgre sig over, at de ikke fik alle tre point. De havde hjulpet gevaldigt i kampen om de eftertragtede europæiske pladser. Köln ligger i øjeblikket nummer syv, tre point efter Frankfurt på sjettepladsen.

Jonas Lössl, Niki Zimling og Emil Berggreen, 1. FSV Mainz 05:

Som sagt var der danskeropgør søndag med Jonas Lössl på mål for Mainz. Kampen endte 0-0, så det er svært ikke at kalde det en godkendt præstation for danskeren. Han spillede dog ikke nogen særlig stor rolle i kampen. Han stod for tre redninger og klarede dermed, hvad han skulle. Han kan så bare ærgre sig over, at hans holdkammerater ikke formåede at score på Thomas Kessler i Kölns mål, når nu Lössl kunne holde buret rent.

Niki Zimling var ikke i kampaktion i denne weekend, og Emil Berggreen døjer fortsat med sin langvarige skade.

Martin Hansen, FC Ingolstadt 04:

Ingolstadt har en svær halvsæson i vente. De ligger i øjeblikket på 17. pladsen i ligaen, så de skal kæmpe med næb og kløer hver eneste uge, hvis de skal lykkedes med at redde deres overlevelse i sidste ende. 17. spillerunde blev ikke runden, hvor overlevelse kom tættere på. Ingolstadt var på besøg hos Schalke for at spille en kamp, de tabte 1-0.

Som danskere kan vi dog stadig tage noget positivt med fra kampen. Martin Hansen var nemlig igen blevet valgt til at spille kampen for Ingolstadt. Hans præstation var dog ikke altoverskyggende. Tre redninger blev han noteret for, men han formåede ikke at holde Guido Burgstallers forsøg i overtiden ude, hvorfor Schalke kunne tage alle tre point.

Føljetonen om Ingolstadt bliver præget af nedrykning, så det bliver næppe kedeligt at følge med, nu hvor bolden triller i Bundesligaen igen.

Thomas Delaney, SV Werder Bremen:

Som vi allerede har nævnt, har vi fået et nyt dansk ansigt i Bundesligaen. Og det er altså et ansigt med en fantastisk hårpragt. Thomas Delaney har skiftet den kridhvide FCK-uniform ud med den grønne af slagsen fra Werder Bremen, og i weekenden skulle han for første gang i aktion i en tællende kamp for sin nye klub. Han var nemlig valgt til startopstillingen, da Werder igen tog hul på sæsonen hjemme mod Dortmund. Kampen endte 2-1 til Dortmund, og det var på mange måder et forståeligt resultat; især fordi Werders målmand, Jaroslav Drobny, fik direkte rødt efter 39 minutter, da stillingen var 0-1.

Delaney var garant for fight, præcis som han har været det i ALKA Superligaen, og han fik da også raget et gult kort til sig, inden kampen var færdig. Det er også værd at bemærke, at han var den Werder-spiller, der havde bolden mest, så han leverede på ingen måde en omgang alibi-fodbold.

Vi skal selvfølgelig glæde os over, at han kan gå direkte ind i startopstillingen i sin nye klub, og forhåbentlig kan vi også snart se ham fejre sejre med sine nye holdkammerater. Han har i hvert fald gjort sit for at gøre opmærksom på, at Kaptajn København er kommet til byen.

Emre Mor og Jacob Bruun Larsen, Borussia Dortmund:

Muligheden for en dansk duel var til stede i kampen mellem Werder Bremen og Dortmund, men det blev aldrig til noget. Det gjorde det ikke, fordi Emre Mor end ikke var udtaget til truppen hos Dortmund, og dermed måtte Delaney nøjes med at være den eneste dansker på banen den dag. Mor døjede nemlig med rygproblemer, men forventes at være ovenpå inden længe.

Heller ikke den anden dansker i Dortmund, Jacob Bruun Larsen, var i aktion i weekenden. Han spiller for Dortmunds U19-hold i rækken, der hedder A-Junioren Bundesliga West, og den række genoptager ikke sine kampe før første februar.

Yussuf Poulsen, RB Leipzig:

Efter at Bayern München vandt deres kamp fredag, var der pres på RB Leipzig, der skulle i aktion lørdag. De skal nu vise, at deres imponerende stime inden vinterpausen var mere end blot end en stime, og at de kan opretholde det høje niveau, mens sæsonen nærmer sig sin slutning.

I første omgang lykkedes de med denne mission. De vandt deres kamp mod Eintracht Frankfurt 3-0; godt hjulpet på vej af et rødt til Lukas Hradecky efter bare tre minutter.

Yussuf Poulsen startede kampen på toppen sammen med Timo Werner. Han gjorde sig selv bemærket ved at have flest skud af alle i kampen med sine seks. Det var dog kun to af disse, der også ramte målet. Han blev skiftet ud efter 62 minutter, og han var ikke involveret i nogle af Leipzigs mål.

Noter fra 2. Bundesliga:

2. Bundesliga er endnu ikke gået i gang igen oven på vinterpausen, så vi må vente lidt med at holde os opdateret på danskerne her. Imens kan vi dog glæde os endnu engang over, at Bundesligaen kører igen.

You may also like
Hansa Rostock, fodboldrejse, guide, Ostseestadion
Optakt til 34. og sidste runde i 2. Bundesliga – Hansa eller Wehen og dåseølsderbyet
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 33. runde i 2. Bundesliga: Holstein Kiel i Bundesligaen?
Optakt, Højdepunkter, HSV, St Pauli, Simon Makienok, Hamborg
​​Optakt til runde 32 i 2. Bundesliga – oprykningsfest på Volkspark?
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 31. runde i 2. Bundesliga – Kiel Ahoi