bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (16. runde)

Danskerstatus: 1. og 2. Bundesliga (16. runde)

Den sidste runde i Bundesligaen inden vinterpausen er færdigspillet. En dansker blev kampens spiller og leverede en assist, mens en anden dansker måtte se sig slået i topkampen. Alt det og meget mere finder du som altid i vores danskerstatus.

Jannik Vestergaard og Andreas Christensen, Borussia Mönchengladbach:

Efter at Gladbach sluttede på en flot fjerdeplads i sidste sæson og sikrede sig Champions League-deltagelse, er alt nærmest kun gået en vej. Den forkerte. Det fortsatte tirsdag aften, da Wolfsburg kom på besøg på Borussia-Park. Gladbach tabte kampen 1-2, og det har nu fået konsekvenser for André Schubert, der er blevet fyret som cheftræner. I stedet har man ansat den tidligere Wolfsburg-træner Dieter Hecking som nu cheftræner. Det skal blive spændende at se, hvad det betyder for AC og Vestergaard.

Hvad angår de to danskere, så spillede de begge hele kampen. AC centralt og Vestergaard i venstre side af et centralt forsvar på tre mand. AC havde næstmest boldbesiddelse af alle og Jannik Vestergaard fjerdemest. Vestergaard formåede også at vinde næstflest hovedstødsdueller af alle.

For de to danskere og resten af holdet handler det vist nu kun om at se fremad. De skal i hvert fald snart have vendt deres elendige stime, hvis de ikke skal medregnes i nedrykningskampen. Mon ikke vinterpausen bekommer Gladbach vel, så de kan få tid til at arbejde med den nye træner.

Frederik Sørensen, 1. FC Köln:

Köln var som alle andre hold i Bundesligaen selvfølgelig også i aktion i midtugen. Her tog de imod Leverkusen. Kampen endte 1-1. Mere interessant er det, at Frederik Sørensen spillede hele kampen for Köln, at han leverede assisten til Kölns mål, og at han ifølge WhoScored blev kampens spiller.

Udover at levere assisten blev han også sammen med Jonas Hector den spiller i kampen, der lavede flest tacklinger, da han lykkedes med alle de seks tacklinger, han forsøgte sig med. Bolderobringer lavede han også syv af, og generelt var han bare en dominerende figur i kampen.

Det uafgjorte resultat betyder, at Köln overvintrer på syvendepladsen, just uden for de europæiske pladser.

Jonas Lössl, Niki Zimling og Emil Berggreen, 1. FSV Mainz 05:

Det er lidt enten/eller for Mainz i øjeblikket. Faktisk har de enten vundet eller tabt de seneste ti opgør i Bundesligaen. Tirsdag aften blev det så et eller-øjeblik, da de tabte 3-0 til Eintracht Frankfurt.

Det var selvfølgelig med Jonas Lössl på mål, men som man sikkert kan regne ud, var det ikke hans bedste dag på kontoret. En enkelt redning blev han noteret for kampen igennem. Frankfurt skal man bestemt heller ikke kimse ad; de er en klar del af topstriden i ligaen, men man må formode, at Mainz skal forsøge at indarbejde noget stabilitet i holdet henover vinterpausen. De kan i hvert fald med fordel arbejde grundigt med forsvaret. De har lukket flest mål ind af alle i top 12. Selv ligger de på niendepladsen, og man kan jo kun spå om, hvor de kunne have befundet sig, hvis forsvaret og ultimativt Jonas Lössl havde præsteret bedre over de første 16 runder.

Martin Hansen, FC Ingolstadt 04:

Ingolstadt havde i de to forgående runder leveret flotte sejre mod RB Leipzig og Leverkusen, men i denne runde holdt det ikke, da de mødte Freiburg. Ingolstadt tabte kampen 1-2, hvilket også betyder, at de nu ligger på 17. pladsen med fire point op til Werder Bremen på 15. pladsen fri af nedrykningspladserne.

Ingolstadt havde igen Martin Hansen på mål i kampen, men det var ikke Hansens bedste kamp. Tre redninger blev det til, men det var altså ikke nok til at holde Freiburg fra at snuppe sejren.

Resten af sæsonen skal blive rigtig spændende for Ingolstadt, når de skal kæmpe for deres liv i den bedste fodboldrække i Tyskland.

Emre Mor og Jacob Bruun Larsen, Borussia Dortmund:

Dortmund var i aktion tirsdag aften i en kamp mod Augsburg hjemme på Signal Iduna Park. Dortmunds første halvleg var langt fra noget at råbe hurra om, men de fik vendt spillet til det bedre efter pausen. Kampen endte 1-1.

I forbindelse med denne danskerstatus er der ikke særlig meget at sige om kampen, fordi Emre Mor måtte nøjes med at sidde på bænken gennem hele kampen. Dembélé, som Mor afløste i sidste runde, var igen blevet klar, og da han blev skiftet ud efter 81 minutter, var det ikke Mor, der kunne smide det overflødige træningstøj. I stedet røg André Schürrle i aktion.

Den seneste periode har ikke ligefrem været positiv for Emre Mor, men kigger man tilbage på de første 16 spillerunder af sæsonen, har han altså fået sammenlagt 308 minutter i syv kampe. Han har bidraget med et mål og to assists. Han har også vist sit store temperament ved at få direkte rødt i en kamp. At komme direkte fra FC Nordsjælland i Superligaen og til at få en betragtelig mængde spilletid hos en storklub i Tyskland, det kræver trods alt respekt og et vip med kasketten.

Jacob Bruun Larsen var igen ikke i kampaktion, hvorfor der selvfølgelig ikke er noget at berette om ham.

Yussuf Poulsen, RB Leipzig:

Der var lagt op til regulær topkamp, da Bayern München og RB Leipzig stødte sammen i det sidste opgør inden vinterpausen. Nummer et mod nummer to. Etableret superklub mod de rige, nye drenge i klassen. Der var masser af historier at fortælle i forbindelse med opgøret, men på banen og på resultatet efterfølgende bar det ikke lige så meget præg af en kamp mellem de to bedste klubber i øjeblikket. Bayern vandt opgøret 3-0 på tre scoringer i første halvleg. RB Leipzig fik også smidt Emil Forsberg ud i første halvleg, så kampen var reelt afgjort ved pausen.

Hvad angår Yussuf Poulsen, så spillede han hele kampen for Leipzig, men han fik ikke meget at arbejde med. Han blev bl.a. godt passet op af Arturo Vidal, men han formåede dog trods alt at vinde seks hovedstødsdueller, flest af alle i kampen.

Bayern kunne hjemtage dette stik, men det skal blive uhyre interessant at følge med i, hvad RB Leipzig kan præstere, når der igen spilles fodbold i Bundesligaen efter vinterpausen.

Noter fra 2. Bundesliga:

Ingen danskerstatus uden en opdatering fra 2. Bundesliga. Men således skal det faktisk være denne gang. 2. Bundesliga har nemlig ikke haft en midtugerunde, og deres vinterpause er gået i gang, så der er ingen fodbold at rapportere om fra ligaen før sidst i januar igen.

Lejligheden kan vi i stedet benytte til at ønske alle en glædelig jul.

You may also like
Schalke 04, maskot, Comebacks
Optakt til 8. runde i 2. Bundesliga: Klassisk HSV og Schalke under stregen
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til 7. runde i 2. Bundesliga: Er HSV igen HSV?
Optakt, Bayern München
Optakt: Bayern München – Bayer Leverkusen: Mesterskabsduel i München 
Borussia Dortmund, Hvornår bliver spilletidspunkterne i Bundesligaen fastlagt
Hvornår bliver spilletidspunkterne i Bundesligaen fastlagt