bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Fodboldrejser > Guide: fodboldrejse til Hamburger SV

Guide: fodboldrejse til Hamburger SV

Optakt, HSV

Sådan får du billetter til Hamburger SV

Hamburger SV spiller sine hjemmekampe på Volksparkstadion. Der er plads til 57.000 tilskuere, og alt afhængig af modstander stå –eller siddepladser kan du få billet til mellem €20 og €94. Selvom stadion oftest er tæt pakket, så kan du forholdsvis let få fat i billetter, hvis du ellers er hurtigt ude. Hold øje med hjemmesiden, hvornår billetterne sættes til salg.

Ellers kan du melde dig ind i fanklubben for et anseeligt beløb, og så er du sikret forkøbsret.

Officielt billetsalg: Du kan enten købe billetter på hjemmesiden www.hsv.de eller ringe på telefon +49 (0)40 4155 1887.

Transport til Hamborg og Volksparkstadion

Hamborg er dejligt let at komme til. Du kan selvfølgelig tage flyet, men det kan næsten ikke betale sig, da du med enten bil eller tog er i havnebyen inden for ganske få timer, idet Volksparkstadion ligger lige ved siden af A7-motorvejen, der er den tyske forlængelse af E45.

Derudover arrangerer den danske fanklub HSV Vikinger af og til også busture fra Jylland

Ankommer du med tog, skal du fra centrum af blot med S-Bahn mod Stellingen, der er den station, der er tættest ved stadion. Herfra går der shuttlebusser til Volksparkstadion, men selvom du sparer lidt transporttid, vil vi på det kraftigste fraråde det. Ikke fordi det nødvendigvis er en dårlig oplevelse, men du er tværtimod garanteret en kæmpe oplevelse, hvis du vælger at følge størstedelen af tilskuerne ind igennem stisystemet i den nærliggende Volkspark, der i øvrigt har lagt navn til HSVs hjemmebane. Der er fest og farver hele vejen, og det er enormt overvældende at følge menneskemængden, der synes ganske uendelig. Der er mennesker overalt. Og de er glade.

På kampdagen

Der findes vel næppe en tysk by med flere beværtninger end Hamborg. Skal vi forsøge at komme med et enkelt forslag må det være HSV-baren i Reeperbahn. Her kører der dagen (og natten) lang gamle videoklip fra de gode, gamle dage, hvor spillere som Keegan og siden Yeboah gjorde det sjovt at være HSV-fan.

Før selve fodboldkampen er det også turen værd at besøge en af de fire HSV fanbutikker, Hamburg kan bryste sig af. De mest populære er HSV City Store og den på stadion. Her kan du på kampdage opleve en summen af liv og forventning, mens store og små køber alt lige fra Marcel Jansen-trøjer til badeænder med HSV-dragt på.

Hjemmefra bør du også have lært teksten til Lotto King Carls sang ”Hamburg Meine Perle”. Alle hjemmekamoe indledes nemlig ved, at Lotto King Carl hejses op i kran foran Nordtribunen og spiller denne sang. En af de absolutte højdepunkter ved et besøg til Volksparkstadion.

Bliver du tørstig undervejs i kampen, så er der ingen grund til at gå efter øl i baren. HSV har flere folk ansat til at gå rundt og sælge øl på tilskuerpladserne, så kan du bare læne dig tilbage og vente på, at de ser dig.

Tips til seværdigheder

Besøg Miniatur Wunderland, Kehrwieder 2, der er en gigantisk modeljernbane. Her har de nemlig bygget en nøjagtig kopi af Volksparkstadion i forholdet 1:87. Der er kamp på stadion, og det er såmænd Hamburg-derby mod St. Pauli, og HSV vinder 3-1.

Som du sikket ved, så er Hamborg en havneby, og det betyder også, at du har muligheden for en kanalrundfart, hvor du kan få et godt indtryk over hele byen.

Ellers kommer du selvfølgelig ikke uden om Reeperbahn. En hver der har et minimum af kendskab til Hamborg, kender til byens berygtede red light district, hvor neonlys, prostitution og et (herligt) miks af schlager og techno stråler om kap.

Er du på en forlænget weekend og har mod på mere fodbold, kan du enten besøge rivalerne fra Werder Bremen, ligesom både Wolfsburg og Hannover begge ligger inden for overskuelig afstand.

 

 

You may also like
Optakt, Højdepunkter, HSV, St Pauli
Højdepunkter St Pauli – HSV: Historiens vildeste selvmål?
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 15 i 2. Bundesliga: Stadtderby og topopgør
Das Wunder vom Wildpark – Det glemte storhold fra Karlsruhe
2. Bundesliga, St. Pauli
Optakt til runde 13 i 2. Bundesliga – Stikker Hamburg-klubberne af?