bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Interview: Bjarne Goldbæk – Ros til DFL, mentale udfordringer og problemer i Werder

Interview: Bjarne Goldbæk – Ros til DFL, mentale udfordringer og problemer i Werder

Frem mod genåbningen af Bundesligaen har vi talt med nogle af de personer, der til dagligt har Bundesligaen helt tæt inde på kroppen. Tirsdag havde vi fat i tidligere minister Lykke Friis, onsdag var det kommentarer hos TV3 Sport Jonas Schwartz, torsdag talte vi med fodboldagent Ivan Marko Benes, og i dag er turen kommet til Bjarne Goldbæk. Den tidligere danske landsholdsspiller har en fortid som spiller hos Schalke, Kaiserslautern, Tennis Borussia Berlin, FC Köln og Rot-Weiss Essen, ligesom han i dag arbejder som spilleragent med særligt fokus på det tyske markede. Derudover fungerer han også som ekspertkommentator, og kommenterer kampe på engelsk til lande uden for Tyskland.

1) Hvordan har du håndteret dine Bundesliga-abstinenser?
Jeg arbejder jo også som fodboldagent og jeg har selvfølgelig ringet rundt til de forskellige klubber, for at gøre, hvordan det stod til. For nogle uger siden der var der meget, meget dårlig stemning alle steder, fordi de ikke rigtig vidste, hvordan det skulle fortsætte, men de sidste par uger har det lysnet meget op.

 2) Hvad glæder du dig mest til ved genåbningen af Bundesligaen?
Jeg glæder mig helt vildt til weekenden. Jeg tror, jeg skal se alt, hvad jeg kan komme til. Nogle gange kan man også se for mange kampe, men efter så lang en pause glæder jeg mig bare til at kunne se fodbold igen.

Og så bliver det rart, at det sportslige kommer i fokus igen. Nu kan vi igen læse optakter om, hvem er skadet, hvem er i dårlig form, hvordan bliver de taktiske formationer og så videre. Alt det der med hvilke klubber der ikke har nogle penge, og at der ikke må komme tilskuere på stadion, jamen det ryger lidt i baggrunden. Og så bliver det spændene at se, hvor holdene står, nu hvor de kommer tilbage efter så lang tid.

3) Hvad har du savnet mest ved Bundesligaen?
At se fodbold og en tilbagevenden til noget normalt. Alle går jo og længes efter noget normalitet, og der kan man sige, at der kan det, at Bundesligaen begynder igen give en form for normalitet.

Det virker næsten som om, det er meget længere end to måneder siden, der blev spillet. Lige da ligaen blev afbrudt, tænkte jeg, at den kommer nok tilbage om nogle uger igen, og så nåede jeg et punkt, hvor jeg tænkte, okay, den kommer slet ikke tilbage i 2020, og så er det alligevel gået relativt hurtigt i de sidste par uger.

DFL har været gode til at handle hurtigt. Det her har jo også været en politisk beslutning, der skulle kunne sluges af befolkningen, og der har DFL været gode til at sælge genåbningen af Bundesligaen.

Der er blevet arbejdet godt på gangene med politikerne. De sidste par ugers talkshows, der har været her i Tyskland har været en mulighed for de store klubber til at sælge ideen om, at nu skal vi i gang hurtigst muligt igen. Jeg tror også, at politikkerne har kunne mærke, at det gav ikke nogen mening at stille sig i mod det, hvis man ville score point hos vælgerne.

4) Er der noget du frygter ved genåbningen?
Det eneste jeg kan frygte er, at mange spillere testes positive, men ellers ikke. Men det bliver spændende at se, hvordan de her spillere kommer til at reagere på kampe uden tilskuere. Det kommer til at handle meget om det mentale aspekt.

5) Hvordan det?
Jeg tror, det bliver meget med, hvad er din tilgang til det her. Hvordan tackler du den her situation. Hvordan får du de sidste procenter ud af kroppen. Det er jo ofte det, som tilskuere på stadion giver dig som spiller. De sidste procenter.

Som spiller er du godt klar over, at der er mange, der sidder og ser på derhjemme, og det er klubbens fremtid, du spiller for, men det er jo mærkeligt, at man kan høre, hvad hinanden siger på banen, og hvad træneren råber. Det giver jo kampen karakter af en træningskamp.

Jeg sad og så den sidste kamp mellem Gladbach og Köln uden tilskuere, og min første fornemmelse som tidligere spiller, det var, at det var en træningskamp. Du kunne høre hvert eneste råb inde på banen.

Det var lidt, som når vi dengang om torsdagen spillede A mod B-holdet inden på stadion for at få en kampfornemmelse i kroppen, og hvor du vidste, at du skulle spille så godt, at du startede inde om lørdagen, men du skulle jo heller ikke blive skadet.

Altså optakten til kampen er jo stort set den samme, og spillerne har de samme rutiner, men når de træder ind på banen til et tomt stadion… det bliver den store forskel og den store mentale test.

6) Hvem vinder Bundesligaen ?
Det ville være jo nemt at sige Bayern vinder foran Dortmund og Leipzig. Jeg tror, det kommer meget an på de første kampe, og hvordan holdene kommer ud af starthullerne, og her har Dortmund den måske sværest mulige opstart. Det bliver Bayern eller Dortmund, og umiddelbart ligger Bayern bedst til, men jeg synes altså, at Dortmund er spændende. Hvis jeg skulle sætte mine penge på, ville jeg nok også sætte dem på Bayern, men det kunne da være sjovt, hvis vi får en duel helt frem til sidste spilledag.

7) Hvem rykker ned?
Paderborn har virkelig efterladt et godt indtryk i den her sæson. De har været positive at se på, og det ærgrer mig lidt, at de desværre nok rykker ned igen, men deres kvalitet spiller for spiller er bare ikke god nok. Men de har spillet deres spil videre fra 2. Bundesliga, og nogle gange har de været tæt på at lave de her store sensationer, for eksempel da de fører 3-0 mod Dortmund. Det vil være ærgerligt at sige farvel til dem, men sådant bliver det jo nok.

Werder Bremen virker virkelig til at have problemer. De kører hele tiden den rolige hånd og lader træneren blive, men statistikken taler klart imod Kohfeldt. Han giver det ene interview efter det andet, og spillerne ligeså, hvor de siger, de er på en god vej, men de er altså ikke på nogen god vej. De har en forfærdelig statistik.

8) Har man ikke indset alvoren i Bremen?
Udadtil virker det i hvert fald til, at de gerne vil fremstå rolige. Og det et jo typisk Werder Bremen, det her med at de ikke fyrer træneren. De får det ekstremt svært, men igen hvis de starter med to sejre, hvad kan der så ske?

Inden sæsonen havde jeg Augsburg på listen over nedrykkere. Jeg synes ikke, de har videreudviklet noget de seneste par år, og det var da også det rigtige at skifte træner (Heiko Herrlich har afløst Martin Schmidt, red), for jeg har den dag i dag ikke forstået, hvordan Martin Schmidt fik jobbet i først Wolfsburg og siden Augsburg. At stille sig ned og spille på kontraangreb, det er der mange, der kan gøre.

Meget kommer til at afhænge af Finnbogason, for hvis han er skadet, så synes jeg ikke, Augsburg har så meget oppe foran, og det virker også til, at der er en uro i klubben, som der ikke var tidligere. Jeg ser dem som det tredje hold, for jeg synes, at Fortuna Düsseldorf har haft en god tendens, efter Uwe Rösler har overtaget. De spiller bedre nu, og de har været lidt uheldige med ikke at få flere point. Så jeg forventer faktisk Paderborn, Bremen og så Augsburg bliver de tre nedrykkere.

Foto: www.schalke04.de

You may also like
Pyroteknik
DFL vil gøre pyroteknik lovligt i Bundesligaen
Arminia Bielefeld, rejse, fodboldsrejse, fodboldweekend
Spilletidspunkter fastlagt frem til runde 18 i 1. og 2. Bundesliga 
Borussia Dortmund, Hvornår bliver spilletidspunkterne i Bundesligaen fastlagt
Hvornår bliver spilletidspunkterne i Bundesligaen fastlagt
Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga, tysk mester
Podcast: Stor optakt til Bundesligasæsonen 2021/22