Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Interview: Lykke Friis - Dåsebold og den nye Jupp Heynckes - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Interview: Lykke Friis – Dåsebold og den nye Jupp Heynckes

Frem mod genstarten af Bundesligaen har vi talt med nogle af de personer, der til dagligt har Bundesligaen helt tæt inde på kroppen. Første person er den tidligere klima- og energiminister samt minister for ligestilling, Lykke Friis, der i dag er direktør for Tænketanken Europa, og så er hun ikke mindst stor fan af tysk fodbold og særligt Bayern München.

1) Hvordan har du håndteret dine Bundesliga-abstinenser?
Der har ikke været nogen let kur. Men jeg nydt at se lidt retro- eller dåsebold. For eksempel highlights fra kampen mellem Bayern og Dortmund. Og så har jeg fulgt “genåbningen” nærmest dagligt. Sjældent har Bundesligaen fyldt så meget i tysk politik. Hvem kunne have forestillet sig, at Salomon Kalous navn blev nævnt på en pressekonference med Angela Merkel?

2) Hvad glæder du dig mest til ved genstarten af Bundesligaen?

Fantastiske mål og sammenholdet mellem alle Bundesliga-fans “worldwide”. Hvor har lørdagene dog været stille. Og så bliver det herligt at følge alle de tiltag, der helt sikkert udvikler sig omkring spøgelseskampene. For hvor har fansene dog været kreative – med salg af virtuelle Bratwurst og papfigurer på stadion.

3) Hvad har du savnet mest?

Endnu en “co-production” af Robert Lewandowski og Thomas Müller… og mit gudbarn Lucas håbefulde spørgsmål: Vinder Bayern også i år?

4) Hvem vinder Bundesligaen?

FC Bayern – fordi Hans-Dieter Flick allerede inden coronaen ramte var på vej til at blive den nye Jupp Heynckes. Niko Kovac er allerede glemt. Bare se på Thomas Müller og Alphonso Davies.

5) Hvem rykker ned?

Paderborn, Bremen og Düsseldorf. For hvordan holder man gejsten oppe så længe under Corona-krisen, hvor selvtilliden ikke kan genvindes på banen?

You may also like
Kampprogram, 2. Bundesliga 2022/23
Andreas Albers og St. Pauli kan rykke op på Volksparkstadion: – Det kunne ikke være skrevet bedre
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund
Optakt, Bayern München, højdepunkter
DFL fastsætter kamptidspunkter for runde 27 – 30 i 1. og 2. Bundesliga
Champions League finalen 2013, Borussia Dortmund, Bayern München, Højdepunkter, mål, Borussia Dortmund og Bayern München
Optakt: Dortmund – Bayern München: Får Dortmund endelig en sejr mod Bayern München?