bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Masker, fodjubel og omklædte spillere – sådan er reglerne for Bundesligaens genstart
Corona, reglerne, Bundesligaen, karantæne, Geisterspiele, vaccinekritisk

Lørdag den 16. maj skal der igen spilles fodbold i Tysklands to bedste fodboldrækker, men det bliver under markant andre omstændigheder, end vi er vant til at se. Her følger en oversigt over nogle af de mange, nye regler, der træder i kraft i 1. og 2. Bundesliga.

DFL har udarbejdet et regelsæt, det såkaldte Covid-19 Organisations-Rundschreiben Sonderspielbetrieb, med 43 punkter og 38 underpunkter, som klubber og spillere skal overholde, når Bundesligaen igen begynder. Nedenfor følger et udpluk af nogle af de mest markante regler.

 

– Ankomst. Lidt op til klubberne selv, men det anbefales, at spillerne til hjemmekampe ankommer i private biler, og at der til udekampe køres i op i mod tre forskellige busser.

– Ingen håndtryk. Når der skiftes ud, må den indskiftede spiller og den udskiftede spiller ikke røre hinanden, og håndtryk er i det hele taget forbudt. Det gælder også ved lodtrækning mellem de to anførere og dommeren før kampen.

– Ingen tilskuere. Det giver formegentlig sig selv, men der må ikke komme tilskuere til kampene, og der går formegentlig meget længe, før der igen kan lukkes folk ind på stadion. Stadion bliver i øvrigt inddelt i tre afsnit, og i alt er det kun tilladt for maksimalt 300 personer at opbevare sig på stadion under afviklingen af en fodboldkamp.

– Coronatests. Samtlige spiller skal testes regelmæssigt for coronavirus, og de kan ikke spille, hvis de er testet positive. Såfremt en spiller testes positiv, skal hele holdet dog ikke i karantæne. En coronaramt spiller kan først vende tilbage, når han to gange i træk er testet negativ.

– Temperaturcheck. Også journalister skal testes for feber, inden de får lov til at komme ind på stadion. Pressemøder bliver virtuelle, og der er ingen mixed-zone. Kun to tv-journalister får lov til at foretage interviews af spillere og trænere efter kampen.

– Omklædning. Spillerne skal så vidt muligt møde op til kampen omklædte, og bad foregår enten hjemme eller på hotellet. Det anbefales også, at klubberne deler spillerne op i flere rum, så der kan holdes 1,5 afstand i omklædningsrummet. Klubberne er også blevet opfordret til at tilbringe så lidt tid som muligt i omklædningsrummet (maks 30-40 minutter), og der skal bæres maske af samtlige personer, når de er derinde.

– Spillertunnel. Kun ét hold må opbevare sig i spillertunellen ad gangen, og holdende løber på banen hver for sig.

– Ingen maskotter og indløbsbørn. Giver også lidt sig selv. Børn skal ikke længere følge spillerne ind på banen, og der skal heller ikke være nogle maskotter til kampene, ligesom der heller ikke skal tages det obligatoriske billede af holdende, inden kampen går i gang.

– Bestyrelse. Kun otte personer fra udeholdet og hjemmeholdet er tilsammen tilladt på tilskuerpladserne.

– Maskepåbud. Trænere, spillere og andet personale på udskiftningsbænken skal bære maske under hele kampen. Træneren har tilladelse til at hive ned i masken, når han råber sine dessiner ind til spillerne, såfremt han holder en afstand på minimum 1,5 meter. Uskiftningsspillerne må også varme op uden maske.

Update: DFL har fredag besluttet, at trænere alligevel IKKE skal have masker på under kampene, da det indskrænker deres muligheder for at kommunikere med spillerne.

– Bænken. Kun hver anden eller tredje sæde på bænken må benyttes. Det betyder, at en del af udskifterne eller staben skal sidde på tilskuerpladserne umiddelbart bag bænken.

– Fem udskiftninger. Til gengæld er det tilladt at foretage flere udskiftninger, nemlig hele fem af slagsen. En regelændring foreslået af Fifa som en idé til at undgå overbelastning af spillerne.

– Drikke. Der må ikke deles vandflasker, og alle flasker er engangsflasker, der skal destrueres efter brug.

– Corona jubel. Den regel der måske bliver sværest at overholde. Ved en scoring skal der fortsat holdes afstand så vidt muligt, og der må ikke uddeles kram eller gives håndtryk. Til gengæld må man gerne slå albuerne mod hinanden eller juble ved at banke fødderne sammen. Forvent at se et par kreative jubelscener i de næste par måneder.

– VAR. Det er endnu ikke afgjort, om Bundesligaen kører videre med VAR. Det afhænger lidt af, om man kan sikre en overholdelse af hygiejnereglerne i videorummet.

– Desinfektion af bolde. Hver gang en bold går ud af spil til indkast, skal den desinficeres og tørres af med et nyt håndklæde/klud, som bolddrengene har til rådighed, inden et indkast kan tages. Bolddrengene skal løbende desinficere deres hænder.

 

Læs også:  Revierderby, bundgysere og Der Klassiker – her er slutprogrammet i Bundesligaen

 

You may also like
Arminia Bielefeld, rejse, fodboldsrejse, fodboldweekend
Spilletidspunkter fastlagt frem til runde 18 i 1. og 2. Bundesliga 
Champions League finalen 2013, Borussia Dortmund, Bayern München, Højdepunkter, mål, Borussia Dortmund og Bayern München
Optakt: Dortmund – Bayern München: Får Dortmund endelig en sejr mod Bayern München?
Meisterschale, Bundesliga, Optakt
Optakt: Wolfsburg – Bayer Leverkusen: Business as usual for Leverkusen mod Winds Wolfsburg? 
Optakt, Bayern München
Optakt: Bayern München – Bayer Leverkusen: Mesterskabsduel i München