bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > 13 Bundesligaklubber i fare for at gå konkurs
3. Liga

Situationen i tysk fodbold er værre end først antaget. 13 ud af 36 klubber i henholdsvis 1. og 2. Bundesliga er i fare for at gå konkurs i løbet af de næste par måneder, hvis ikke fodbolden genoptages snarest muligt.

Udbruddet af coronavirus har skabt store økonomiske udfordringer for stort set samtlige tyske klubber. Bayern München, Borussia Dortmund, Bayer Leverkusen og RB Leipzig er gået sammen om at donere 20 millioner euro til klubber i nød, men selv med det beløb er det langt fra sikkert, at de 36 bedste klubber i Tyskland overlever krisen.

I følge kicker var samtlige af de 36 klubber i landets to bedste rækker blevet bedt om at komme med en statusrapport for deres økonomiske situation på dette uges møde mellem klubberne og DFL, og her var resultatet, at hele 13 klubber kan stå over for en konkurs i de i løbet af de kommende måneder.

Det drejer sig om fire klubber unavngivne klubber i 1. Bundesliga og ni unavngivne klubber i 2. Bundesliga.
En enkelt Bundesliga klub kan få problemer med betalingerne allerede i maj måned, mens det samme gør sig gældende for syv klubber i 2. Bundesliga.

En af årsagerne til den økonomiske krise er usikkerheden angående TV-penge, der udbetales i fire rater i løbet af en sæson. Her er næste rate sat til at falde i maj måned, men 12 klubber har dog allerede belånt disse penge for at betale deres udgifter, og derfor er de stærkt afhængige af at Bundesligaen genoptages senest i begyndelsen af maj, da tv-pengene ellers ikke vil blive udbetalt.

Det er også derfor, at blandt andre Bayerns Karl-Heinz Rummenigge og Dortmunds Hans-Joachim Watzke har insisteret på, at sæsonen i Bundesligaen skal færdigspilles. Det handler altså ikke kun om sikkerhed for spillerne, men også selve eksistensen for klubberne.

Generelt er solidariteten dog stor blandt de bedste klubber i Tyskland, og Dortmund har endda været ude at tilkendegive, at de er villige til at hjælpe deres rivaler fra Schalke, der er en af de klubber, der er hårdest ramt af krisen. Selv hvis Bundesligaen efter planen genoptages i maj måned, bliver det med al sandsynlighed uden tilskuere, så selvom klubberne vil få udbetalt tv-penge, så går de glip af entreindtægter med mere.

DFL har af samme grund besluttet, at hvis en klub kommer i økonomisk uføre, så straffes den ikke med en fratagelse af ni point som tidligere, men den indleder i stedet næste sæson med tre point færre på kontoen.

 

You may also like
Champions League finalen 2013, Borussia Dortmund, Bayern München, Højdepunkter, mål, Borussia Dortmund og Bayern München
Optakt: Dortmund – Bayern München: Får Dortmund endelig en sejr mod Bayern München?
Meisterschale, Bundesliga, Optakt
Optakt: Wolfsburg – Bayer Leverkusen: Business as usual for Leverkusen mod Winds Wolfsburg? 
Optakt, Bayern München
Optakt: Bayern München – Bayer Leverkusen: Mesterskabsduel i München 
Øl, stadionplatte, promillegrænse
Bundesligaen indfører en promillegrænse for den kommende sæson