bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Bayern, Dortmund, RB Leipzig og Leverkusen hjælper klubber i nød

Bayern, Dortmund, RB Leipzig og Leverkusen hjælper klubber i nød

Bundesligamanager, holdet.dk, Golden Boy 2022

Denne sæsons fire Champions League deltagere er gået sammen om i alt at donere 20 millioner euro til hjælp til klubber, der er hårdt presset på økonomien grundet Covid-19 krisen.

Den tyske fodbold er lagt ned grundet croonavirus, og flere mindre klubber kæmper en brav kamp for at redde eksistensen som professionel klub i disse dage. I går beskrev vi, hvordan nogle klubber sælger virtuelle pølser og øl til deres fans for at holde sig ovenvande, men det er bestemt ikke kun Regionalliga hold, der er presset for tiden. Flere Bundesliga og 2. Bundesliga mandskaber kan risikere at må dreje nøglen om grundet den økonomiske uvished, men nu er der måske fornyet håb.

DFL har gennem flere år sparet 45 millioner euro op til fremtidige projekter, blandt andet deres egen tv-kanal, men de planer er lagt på hylden for en stund, og de penge kan nu i stedet fordeles ud til klubberne i de to bedste rækker udfra den fordelingsnøgle, der gælder for 2020/21 sæsonen.

Læs også: Den nye, tyske tv-aftale – solidarisk guldregn

Borussia Dortmund, Bayern München, RB Leipzig og Bayer Leverkusen mødtes i den forgangne uge for at drøfte mulighederne for at hjælpe de andre klubber, og løsningen er altså blevet, at de giver afkald på de 12,5 millioner euro, de ellers har til gode hos DFL i TV penge, ligesom de fire klubber yderlige spytter 7,5 millioner i puljen, og dermed kommer det samlede beløb op på 20 millioner euro.

Ideen er at skabe en fond styret af DFL, som de økonomisk pressede klubber i primært 1. og 2. Bundesliga så kan ansøge om at få penge fra.

“Denne aktion understøtter, at snakken om solidaritet i Bundesligaen og 2. Bundesliga ikke bare er varm luft.
DFL er de fire Champions League deltagere meget taknemmelige på vegne af alle klubber,” lyder det fra direktør Christian Seifert på DFL’s egen hjemmeside.

Også Dortmunds Hans Joakim Watzke udtaler sig om nødvendigheden ved at støtte de økonomisk trængte klubber. Det, selvom han for ikke lang tid siden ellers gjorde det klart, at man ikke bare kunne forvente støtte, hvis man ikke selv havde sparet op, i en udtalelse der ved den lejlighed stemplede ham som både usympatisk og usolidarisk.

“Vi har altid sagt, at vi vil udvise solidaritet, hvis denne usædvanlige situation, som ingen er skyld i, får klubber i problemer, som de ikke længere kan klare på egen hånd. Så selvfølgelig er vi klar til at hjælpe den professionelle fodbold, når det kommer til at håndtere de økonomiske konsekvenser forårsaget af pandemien.”