Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Interview: Jonas Schwartz - Sonderheft, manglende stemning og velsmurte Bayern - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Interview: Jonas Schwartz – Sonderheft, manglende stemning og velsmurte Bayern

Interview: Jonas Schwartz – Sonderheft, manglende stemning og velsmurte Bayern

Bayern München, optakt, Thomas Müller

Frem mod genåbningen af Bundesligaen har vi talt med nogle af de personer, der til dagligt har Bundesligaen helt tæt inde på kroppen. I går havde vi fat i tidligere minister Lykke Friis, og i dag er turen kommet til Jonas Schwartz, der kommenterer Bundesligaen på dansk TV for blandt andre TV3 Sport.

 

1) Hvordan har du håndteret dine Bundesliga-abstinenser?

Det har været forfærdeligt. Jeg har aldrig læst mit kicker Sonderheft så grundigt, og så har jeg ellers forsøgt at holde mig opdateret, så godt jeg nu kunne på situationen dernede, og jeg har da også fundet ud af, hvad alle ministerpræsidenterne hedder i de forskellige delstater.

 

2) Hvad glæder du dig mest til?
Jeg glæder mig til helt vildt til at skulle se noget topfodbold igen. Vi kommer ind på et tidspunkt i sæsonen, hvor det bare er touch and go. Det er de færreste hold, der har bløde kampe, og der er fuld smadder på fra første kamp her i weekenden. Der er ikke så mange kampe, hvor holdene kan spille sig langsomt i gang, så jeg håber, at intensiteten er der fra første fløjt.
Jeg er ikke så nervøs for det sundhedsmæssige. Jeg så godt, at Neven Subotic sagde, at spillerne ikke sad med ved bordet, da beslutningen om genåbningen blev taget, men de bliver jo testet hele tiden, så de er privilegerede i forhold til dem der arbejder i supermarkedet, som tandlæge, læger osv.
Så jeg har ikke ondt af fodboldspillerne i forhold til det sundhedsmæssige. Men det jeg godt kan frygte lidt, det er, om en spillers fysiske tilstand er til at spille kampe allerede nu. Jeg kunne godt forestille mig, at der kommer nogle belastningsskader, som vi ikke er vant til se. Omvendt er der nu også fem udskiftninger, så mon ikke det går?

 

3) Hvad har du savnet mest?
Uden tvivl den stemning, der er til kampene i Tyskland. Det er for mig med afstand den fedeste stemning af de fem store ligaer. Og det er også det, der ærgrer mig allermest: At der ikke kommer fans til de her kampe. Det er jo det, der gør tysk fodbold helt unikt. At gå til fodbold i Tyskland er det fedeste, og det er så meget federe end at gå til fodbold i England, Spanien eller Italien.

Det er vigtigt, at Bundesligaen kommer i gang igen, for vi kender jo klubbernes økonomiske situation, men det bliver mærkeligt uden tilskuere. Det vil være et kæmpe afsavn, og det bliver næsten uvirkeligt at se et Revierderby på det her magiske stadion, hvor man kan høre spillerne tale sammen. Men vi kommer i gang, og det er det vigtigste.

 

4) Hvem vinder Bundesligaen?

Jeg tror desværre –  og jeg siger desværre –  at Bayern vinder igen. Dortmund var godt kørende (før pausen, red), men det var Bayern godt nok også. Nu har de Lewandowski tilbage, efter han har overstået den her operation, hvilket er meget belejligt, og Süle kommer også snart tilbage. Det virker bare super velsmurt.

Det eneste aber dabei er, hvad sker der med Champions League. Hvornår kommer det i gang igen, og kommer det overhovedet til at overlappe med Bundesligaen? Det tror jeg måske ikke, men det kan eventuelt betyde noget.
Men jeg tror, Bayern vinder på grund af deres forspring, og den kvalitet som de har i truppen. Det kunne være fantastisk at få en ny mester, men modsat sidste år og i begyndelsen af denne sæson, ser jeg ikke Bayern have en længevarende dårlig periode.

 

5) Hvem rykker ned og hvorfor?
Paderborn må gerne ryge ud og blive ud for evigt. Der er mange andre hold, jeg hellere så i Bundesligaen. Jeg tror, de tager den ene plads, og så er spørgsmålet, om Werder Bremen kan komme i gang. Jeg er i tvivl, så jeg tror desværre, Werder Bremen ryger ud. De har selvfølgelig en udsat kamp, og kan de vinde den, kan det måske give dem noget, men de har et ret svært kampprogram. Jeg tror, det ender, som stillingen er nu, og så er spørgsmålet, om Fortuna Düsseldorf kan vinde deres Relegationskamp.

Husk, at du kan se alle Bundesligakampe direkte hos Viaplay

 

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
Kampprogram, 2. Bundesliga 2022/23
Andreas Albers og St. Pauli kan rykke op på Volksparkstadion: – Det kunne ikke være skrevet bedre
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg