bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Dortmund – Schalke: Revierderby for tomme tribuner

Optakt: Dortmund – Schalke: Revierderby for tomme tribuner

Revierderby, derby, optakt, Dortmund, Schalke

Vi har ventet og ventet og ventet, men nu er det endelig tid til Bundesliga-fodbold igen – og hvilken kamp at lægge fra land med. Revierderby. Det er normalt svært at spå om udfaldet af et Revierderby, men denne gang er det endda endnu sværere at forudsige end normalt.

 

Kampfakta

Spillested: Signal-Iduna-Park, Dortmund
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 15.30
Dommer: Deniz Aytekin
TV: Xee

 

Holdnyt

Borussia Dortmund

Endelig kan vi igen se ind i en weekend, hvor der er fodbold på programmet. Ikke bare en af de mange genudsendelser, som vi snart har vænnet os til, nej live-fodbold. Og hvilken kamp, vi får til at begynde med. Revierderbyet. Alle derbys moder.

BVB har hjemmebanefordelen, selvom der i disse tider ikke er meget fordel over den del, da kampene spilles uden tilskuere.

Omstændighederne og rammerne er langt fra, som vi er vant til med 80.000 tilskuere på lægterne, men det skal ikke tage noget fra vigtigheden af dette Revierderby. Dortmund har ganske enkelt ikke råd til at sætte point til, hvis de skal holde trit med Bayern i toppen af Bundesligaen.

BVB er også gået i træningslejr frem mod Revierderbyet, hvor de er gået i det, som man kalder for karantæne-træningslejr. Man har isoleret sig siden lørdag aften på teamhotellet ”L´Arrivée”, hvor man altså forsøger at mindske kontakten med omverdenen.

Inden corona-pausen røg Lucien Favres mandskab ud af Champions League til Paris Saint-Germain – en kamp der i øvrigt også var uden tilskuere. Inden da havde Dortmund ellers vundet fire Bundesliga-kampe i træk, og de var generelt godt kørende inden virussens indtog.

Taber de til Schalke, vil de kunne ryge ned på 4. pladsen, hvis både Leipzig og Gladbach vinder deres respektive opgør – toppen i Bundesligaen er altså ekstrem tæt.

Af gode grunde er det svært at bedømme, hvor Dortmund står efter denne lange pause, men der er faktisk intet, der er så skidt, at det ikke er godt for noget andet. Danske Thomas Delaney, der har været skadet siden landskampen mod Irland i november måned, er endelig at finde i truppen igen. Flere tyske medier skriver endda, at danskeren glider direkte ind i startopstillingen, men det skyldes skader til to ellers bærende spillere, og det er i den sammenhæng værd at huske, at danskeren scorede sit første mål for klubben i netop et Revierderby i sidste sæson.

Efter to måneder uden for alvor at kunne sparke til bolden, vil det være naturligt at få skader, og det er, naturligvis frises man til at sige, også tilfældet hos Dortmund. Både Axel Witsel og Emre Can er nemlig blevet skadet, siden man genoptog træningen.

Derudover er Marco Reus, Marcel Schmelzer, Nico Schulz og Dan-Axel Zagadou også ude af opgøret

Historisk set er der blevet spillet 95 Revierderbys i Bundesligaen, hvoraf Dortmund har vundet 33 kampe, mens Schalke har vundet 32 – og 30 af opgørene om Ruhr er endt uden vinder. I lørdagens opgør må Lucien Favres mandskab påtage sig favoritværdigheden, selvom det er at svært at forudsige, hvordan de to hold kommer ud til kampen.

Schalke 04

Hvis man kan snakke om, at corona-pausen kom på et godt tidspunkt, så er det tilfældet for den blå del af Ruhr. Schalke 04 var nemlig inde i en forfærdelige stime i Bundesligaen, hvor de var uden sejr i fem Bundesliga-kampe i træk, mens de også røg ud af DFB-Pokal.

Det lyder også lidt voldsomt, når man dykker længere ned i Schalkes program, hvor man kan se, at den seneste sejr kom den 17. januar mod Gladbach. Her har corona-pausen dog også noget at skulle have sagt. På trods af den dårlige stime indtager Schalke fortsat 6. pladsen i Bundesligaen – grundet deres forrygende sæsonstart – men konkurrenterne nærmer sig bagfra.

Sidst de to mandskaber mødtes på Signal-Iduna-Park vandt Schalke noget overraskende med 4-2, hvilket reddede de kongeblås sæson, der ellers var til glemmebogen. Den bedrift skal de huske tilbage på, for spiller for spiller er der ingen tvivl om, at Dortmund står skarpest til Revierderbyet.

Men et Revierderby har sin egen historie, og uanset opgørets udfald vil det blive husket som historisk grundet omstændighederne.

De seneste par år har Schalke dog haft et fint tag på rivalerne, og faktisk har Die Knappen kun tabt et enkelt af de seneste otte Revierderbys. Til gengæld er hele fem af disse opgør endt uden vinder, og det var også tilfældet, da de to mandskaber bragede sammen på VELTINS-Arena i Hinrunden.

I corona-pausen har Schalke fået Benjamin Stambouli og Salif Sané tilbage i træning efter skader, men de er fortsat tvivlsomme til opgøret.

Karantæner:

Dortmund: Ingen
Schalke: Ingen

 

Bud på startopstillinger:

Dortmund: Bürki – Piszczek (c), Hummels, Akanji – Hakimi, Brandt, Delaney, Guerreiro – Sancho, Haaland, Hazard
Schalke: Schubert – Todibo, Sane, Nastasic – Kenny, McKennie, Serdar, Oczipka (c) – Harit – Burgstaller, Raman

 

Vidste du, at…:

Jadon Sancho og Erling Haaland har scoret flere Bundesliga-mål i 2020 end hele Schalkes mandskab? Dortmunds to offensiv-spillere har scoret 14 mål, mens Schalke kun har formået at få nettet til at blafre sølle fire gange.

Ugens Duel:
Erling Håland vs Salif Sané

Dom:

Det er nærmest umuligt at spå om dette opgør, men vi tror på, at lørdagens hjemmehold trækker det længste strå i en forhåbentligt underholdene kamp. 3-1 til Dortmund – og mon ikke Haaland får vist sin målnæse frem endnu en gang?

 

Du kan få spiltips til samtlige rundens Bundesligakampe hos SpilXperten

 

 

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 31. runde i 2. Bundesliga – Kiel Ahoi
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg