bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Interview: Ivan Marko Benes – Danskerudvikling, Bayern som mester og Rønnows fremtid

Interview: Ivan Marko Benes – Danskerudvikling, Bayern som mester og Rønnows fremtid

Frem mod genåbningen af Bundesligaen har vi talt med nogle af de personer, der til dagligt har Bundesligaen helt tæt inde på kroppen. Tirsdag havde vi fat i tidligere minister Lykke Friis, onsdag var det kommentarer hos TV3 Sport Jonas Schwartz, og nu er turen så kommet til fodboldagent Ivan Marko Benes, hvis firma blandt andet repræsenterer Jacob Bruun Larsen, Robert Skov, Frederik Rønnow og Mathias Zanka Jørgensen.

1) Hvordan har du håndteret dine Bundesliga-abstinenser?
Den måde jeg har fået afløb på, det har været ved hele tiden at være i kontakt med de tyske klubber. Det har primært været sportsdirektører eller scouts, som jeg har talt med for at høre, hvordan det står til og blive opdateret den vej rundt, og for også at føle, man stadig er i miljøet og inde i systemet. Det var rigtig rart at finde ud af, at de ville gå i gang, og nu er vi selvfølgelig alle spændt på, hvordan det kommer til at forløbe. For jeg føler lidt, at hvis tyskerne ikke kan få det her op at køre, så forestiller jeg mig, at det bliver rigtig svært med professionel fodbold i 2020 nogen steder.

Ellers har jeg været i kontakt med mine spillere, og måske lidt mere end normalt alt efter behov. Det har også været nogle andre ting, som vi har talt om. Der er mange, der har været en tur hjemme i Danmark, så nogle er jeg mødtes med og gået en tur.

 

2) Hvad har du savnet mest ved Bundesligaen?
Jeg har generelt savnet at se nogle gode fodboldkampe. Jeg er glad for at, jeg så en kamp på stadion kort tid inden, ligaen stoppede. Den sidste kamp jeg så live i Bundesligaen var faktisk den meget kontroversielle kamp mellem Hoffenheim og Bayern München. (Kampen blev afbrudt grundet bannere og protester mod Hoffenheim-ejer Dietmar Hopp, red)

Og så har det faktisk været meget rart med en pause. Ikke at jeg på nogen måde er træt af fodbold, men jeg har arbejdet professionelt med fodbolden i 23 år, og en pause og et savn har givet mig mulighed for at mærke efter og få bekræftet, at jeg er virkelig glad for det, jeg går og laver.

 

3) Hvad glæder du dig mest til ved genåbningen?
Jeg er spændt på, hvordan det skal fungere, med alle de regler der vedtaget. Og så glæder jeg mig til at se, hvordan de drenge jeg repræsenterer kommer til at gøre det.
Jeg håber, at Jacob Bruun Larsen og Robert Skov fortsætter deres udvikling. Jeg glæder mig også til at se, hvordan Zanka kommer ind på holdet i Düsseldorf og tilpasser sig Bundesligaen. Jeg håber også, vi kommer til at se Frederik Rønnow lidt mere den her sæson. Han har heldigvis nået at vise, hvad kan han, i de kampe han har spillet, og han blev også rost af Atlético Madrids træner Diego Simeone tidligere i denne sæson, fordi han havde set Frankfurts kamp mod Leverkusen, som de skulle møde i Champions League, og her stod Rønnow helt fantastisk.

 

4) Hvordan ser Frederik Rønnows fremtid ud?
Planen med ham er, at han skal finde et sted, hvor han kan spille fodbold regelmæssigt. Det er ingen hemmelighed, og det kunne godt være uden for Frankfurt.

5) Hvordan tror du, at transfermarkedet kommer til at være denne sommer?
Det bliver et anderledes vindue, det er der ingen tvivl om, men vi repræsenterer kvalitet, og det er der altid brug for, og så må vi se, hvordan klubberne agerer i markedet. Men stigningen i transfer fees den vil stoppe. Det er der ingen tvivl om.

6) Hvem vinder Bundesligaen?
Jeg tror, det bliver Bayern München. Jeg synes simpelthen, deres trup er så stærk. Den kamp jeg så dem spille i Hoffenheim, der begynder de inde med Zirkzee, som så endda scorer i den kamp. Når man kan hive sådan et talent op ad hatten, og han også præsterer, så har man en bred trup. De er så stærke, at det er voldsomt. Jeg er også utrolig imponeret af Alphonso Davies. Et absolut top, top, top køb, der spiller kant i MLS og nu spiller venstre back. Jeg havde ikke set ham komme på den måde med det internationale niveau, som han har vist. Men jeg håber, at Dortmund og Leipzig kan true Bayern, så der bliver spænding.

 

5) Hvem rykker ned?
Jeg ser Paderborn som nedrykker. Men alt kan ske, fordi alt er uvist. Vi ved ikke, hvordan noget ser ud, og hvor holdene står. Der har ikke været træningskampe til at give nogle ideer. Jeg er spændt på, hvordan en klub som Düsseldorf, der virkelig har brug for deres fans, kommer til at klare det her. Det er en klub med stor opbakning, og det rammer dem hårdere i en nedrykningsstrid end eksempelvis Paderborn, at de skal spille uden tilskuere.

Det ser også svært ud for Werder Bremen, men vi har jo set i Tyskland, at hold kan lave en god stime, og det er jo det fede ved Bundesligaen, at vi nogle gange ser nogle af små klubber slå de store.

 

 

You may also like
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund
Optakt, Bayern München, højdepunkter
DFL fastsætter kamptidspunkter for runde 27 – 30 i 1. og 2. Bundesliga
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 3: Farvel til Musiala
Champions League finalen 2013, Borussia Dortmund, Bayern München, Højdepunkter, mål, Borussia Dortmund og Bayern München
Optakt: Dortmund – Bayern München: Får Dortmund endelig en sejr mod Bayern München?