bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Berlinderby på årsdagen for murens fald?

Berlinderby på årsdagen for murens fald?

Pyroteknik

For første gang nogensinde kan vi i næste sæson se frem til en kamp mellem Hertha BSC og Union Berlin i Bundesligaen. Og hvis det står til Hertha, skal det første Berlinderby i sæsonen spilles på en helt speciel dag.

Det var vidunderlige scener, fodboldtyskland var vidne til, da Union Berlin for knap to uger siden sikrede sig oprykning til Bundesligaen. Fansene strømmede ind på banen efter kampen og fejrede triumfen med spillerne i en kæmpe glædesrus, der ikke er set lige på de kanter de sidste mange år.

Union Berlin er for første gang i historien Erstklassig, og fansene så efter oprykningen allerede frem til tilværelsen i Bundesligaen og ikke mindst kampene mod naboerne fra Hertha BSC.

Det officielle kampprogram for næste sæson udkommer først den 28. juni, men allerede nu arbejdes der i kulissen på, at det første derby mellem Hertha og Union Berlin skal spilles lørdag den 9. november – 30-års dagen for murens fald i Berlin.

En medarbejder hos Hertha BSC har bekræftet, at klubben forsøger at få DFL, der står for programplanlægningen, til at fastlægge de to naboers kamp den 9. november.

Men inden du begynder at booke transport til det, der kan blive en mindeværdig weekend i Berlin, så er det værd at nævne, at der er en række udfordringer ved den idé, og at DFL endnu ikke har tilkendegivet, at de er villige til at ændre proceduren for fastsættelse af spilletidspunkter og dage for at imødekomme Herthas ønske.

Et opgør mellem de to klubber vil formentlig også betyde øget politiopbud på et tidspunkt, hvor der i forvejen kommer til at være en masse optog og demonstrationer, der kræver ordensmagtens tilstedeværelse, hvorfor et Berlinderby ikke virker videre oplagt.

Endeligt har Union Berlin på deres twitter-profil gjort det klart, at murens fald er så historisk vigtig en dag, at de ganske enkelt ikke ønsker at spille den lørdag, men håber at kunne spille søndag i stedet.

Guide: Fodboldrejse Union Berlin

Guide: Fodboldrejse Hertha BSC

You may also like
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til runde 4 i Bundes Manager forår 2024 – Eisern Union
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 3: Farvel til Musiala
Hertha BSC, Olympiastadion, Optakt, Berlin
Optakt til runde 18 i 2. Bundesliga – Hertha i sorg og storkamp i Gelsenkirchen