bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Nationalelf > VM optakt: Tyskland – Sverige

VM optakt: Tyskland – Sverige

VM 1990, Tyskland

Anden kamp i gruppe F står for skud blandt Danmarks to nærmeste nabolande, og det er et presset tysk hold, der skal forsøge at rejse sig mod Sverige.  

Kampfakta

Spillested: Fisjt Olympiske Stadion, Sochi

Kamptidspunkt: Lørdag kl. 20.00

TV: TV 2

Dommer: Szymon Marciniak (Polen)

Tyskland kunne ikke have fået en dårligere start på VM, og jagten på at forsvare fodboldens mest eftertragtede trofæ led et knæk mod Mexico. Efter en skuffende indsats, hvor den tyske organisation manglede, og forsvaret for ofte var efterladt til sig selv, skal det tyske landshold forsøge at komme tilbage på sporet efter nederlaget i første kamp. Tyskland skal bruge en sejr for at komme tilbage i gruppen og for at få kontakt med førstepladsen, så de sandsynligvis undgår Brasilien i en eventuel ottendedelsfinale.

I modsætning til den første kamp er Jonas Hector tilbage på træningsbanen, og han kan derfor erstatte Plattenhardt, der havde en svær kamp mod Mexico. Derudover forventes det at der ruskes lidt op i startopstillingen, hvor Marco Reus erstatter Özil eller Draxler, mens Gündogan erstatter Khedira på den centrale midtbane. Marco Reus kom efter Mexico kampen til at sige, at han havde aftalt med Löw, at han skulle spares til de vigtige kampe, inden han hurtigt fik tilføjet, at kampen mod Mexico selvfølgelig også var vigtig.

På fredagens pressemøde fortalte Löw desuden, at Mats Hummels er yderst tvivlsom til kampen, da han døjer med en nakkeskade. Hummels selv fulgte op på twitter ved at sige, at han endnu ikke havde opgivet håbet om at spille. Hvis han ikke når at blive klar, bliver det formentlig klubkammerat Niklas Süle, der tager pladsen I midterforsvaret ved siden af Jerôme Boateng

Modstanderne fra Sverige kom omvendt stærkt fra land mod Sydkorea, der må betragtes som puljens svageste hold. Svenskerne pressede på og havde chancerne til mere end en sejr på 1-0, der kom efter et VAR-dømt straffespark. Ligesom i testkampene op til VM, manglede skarpheden og kvaliteten fra offensiven, og det skal forbedres, hvis de skal have en chance i lørdagens kamp.

Den svenske træner Janne Andersson ønsker formentlig at få sin stjerne og Leipzig-spilleren Emil Forsberg bedre med i spillet, end tilfældet var i første kamp, hvor han var usynlig i det svenske opspil. Han skal med sin fart og kreativitet være med til at tage toppen af det tyske pres, som de givetvis kommer under.

Venstre backen Ludwig Augustinsson udtalte op til kampen, at han forventer at blive sat under pres fra første minut, og at holdet ikke må blive stresset af det tyske angreb. Sebastion Larsson udgik med krampe i kampen mod Sydkorea, men regnes for kampklar.

Ser vi i historiebøgerne ser det svært ud for Sverige, som ikke har vundet over Tyskland siden en træningskamp i 1988, hvor de sejrede efter straffesparkskonkurrence. Seneste sejr i regulær spilletid var en træningskamp i 1978, mens de ikke har vundet en betydningsfuld kamp over tyskerne siden 1958, hvor de sejrede 3-1 i VM-semifinalen på Gamla Ullevi.

Det tyske VM kan potentielt være forbi efter denne kamp, hvilket sker hvis både Mexico og Sverige vinder. Presset er derfor stort på tyskerne for at skabe kampen og hente sejren. Omvendt kan puljen åbnes op med tysk sejr, og der kan lægges pres på de øvrige hold inden den sidste puljekamp.

Bud på startopstillinger:

Tyskland: Neuer – Kimmich, J. Boateng, Süle, J. Hector – Gündogan, T. Kroos – T. Müller, Reus, Draxler – Ti. Werner

Sverige: Olsen – Lustig, Lindelöf, Granqvist, Augustinsson – Larsson, Ekdal – Claesson, Forsberg – Berg, Toivonen

Vidste du, at…:
de to lande mødtes i kvalifikationen om at komme til VM i Brasilien 2014? Begge kampe endte begivenhedsrigt, hvor Tyskland på hjemmebane i første opgør kom foran 4-0, men på en sensationel sidste halv time fra Sverige, fik de udlignet til 4-4. I det andet opgør kom Sverige foran 2-0, men en stærk tysk anden halvleg ændrede kampen, så de sejrede 5-3.

Dom:
Det er formentlig nu eller aldrig for det tyske landshold, som skal vise sin kvalitet mod Sverige. Svenskerne kommer til at prøve at gentage Mexicos succes og kommer til at stå langt tilbage på banen, så de kan slå igen på hurtige kontraangreb og omstillinger. Sverige lider dog under en uskarp offensiv, og Tysklands kvalitet burde være nok til at få tre point. Derudover må det forventes at Tyskland kommer buldrende frem ad banen fra start. Tyskland vinder 2-0.

Læs også: Timo Werner – fra Schwalbekönig til tysk angrebshåb

Læs også: Tyske bekymringer i målet

Læs også: Er dette hold bedre end verdensmestrene fra 2014

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Tyskland, EM 2024, Managerspil
Gode råd til 2. runde ved EM-manager
Tyskland, Bundesliga, EM, VM EM-optakt, Sommermärchen, Major Tom
Major Tom – hvordan et 42 år gammelt hit blev Nationalelfs hymne
Tyskland, EM 2024, Managerspil
Gode råd til EM Manager 2024 – Fire tyske profiler og en joker