bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Nationalelf > VM-optakt: Tyskland – Mexico

VM-optakt: Tyskland – Mexico

DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter

Den 17. juni 2018 er en dag, som de fleste tyskere har set frem til, når VM begynder for die Mannschaft, der jagter den femte VM-titel, og det hele indledes med en kamp mod Mexico.

Kampfakta:

Spillested: Luschniki Stadion, Moskva

Dommer: Faghani (Iran)

Kamptidspunkt: Søndag, kl. 17

TV: TV 2

ENDLICH!:VM blev sparket i gang torsdag aften, da værtsnationen Rusland mødte Saudi-Arabien, hvor førstnævnte vandt 5-0. Det er dog først i dag, søndag, at VM for alvor begynder for vores vedkommende, når Tyskland møder Mexico i Gruppe F.

En kamp hvor tyskerne er store favoritter, og der er da heller ikke meget, der taler for andet end en tysk sejr, da vi skal helt tilbage til en venskabskamp i 1985, for at finde den seneste mexicanske sejr over Tyskland. Joachim Löws tropper gav også Mexico tørt på ved Confederations Cup sidste år, da tyskerne vandt 4-1 i semifinalen.

Den tyske trup er også igen i år blandt favoritterne til at tage VM-titlen, der i givet fald vil være den femte i historien.

Men selvom die Mannschaft har en overkommelig gruppe, og truppen er god, så har det været en turbulent optakt til VM.

Både Mesüt Özil og Ilkay Gündogan er nemlig blevet lagt for had pga. billeder med Tyrkiets præsident, Erdogan, hvor bl.a. Gündogan har skrevet ”Med respekt for min præsident” med henvisning til Erdogan. Det har bestemt ikke gjort de to herrer populære i det tyske, hvor Gündogan endda blev buhet ud af de tyske fans, da de spillede venskabskamp mod Saudi Arabien.

Også rent spillemæssigt har det heller ikke fungeret for tyskerne i efterhånden længere tid. De har ikke kunne ride videre på bølgen fra Confederations Cup, for siden de kvalificerede sig til VM, er det bare blevet til en enkelt sejr i seks kampe. De har spillet uafgjort mod England, Frankrig og Spanien, tabt til både Brasilien og Østrig, mens de besejrede Saudi-Arabien inden afrejse.

For at vende tilbage til kampen mod Mexico, så er det bestemt ikke noget dårligt mandskab, som Löws mandskab skal op imod. Tyskland gjorde rent bord i kvalifikationen, hvor de vandt ti kampe, men Mexico kommer også med selvtillid, da de kun tabte en af deres tolv kvalkampe, og nederlaget var vel og mærke, da kvalifikationen var sikret.

Tyskerne kommer givetvis til at stille op i den velkendte 4-2-3-1 formation, hvor Özil ser ud til at være blevet klar. Draxler ligner måske lidt overraskende også en starter på bekostning af Reus, der ellers var bandt de bedre mod Saudi Arabien. I målet var der længe spekulationer om, hvem der burde stå, da Manuel Neuer sidst spillede en gældende kamp siden den 16. september sidste år, men Joachim Löw har valgt at vise sin anfører tillid.
Bud på startopstillinger:

Tyskland: Neuer – Kimmich, J. Boateng, Hummels, J. Hector – Khedira, T. Kroos – T. Müller, Özil, Draxler – Ti. Werner

Mexico: Ochoa – Salcedo, Ayala, Moreno, Layun – Herrera – J. dos Santos, Guardado – Vela, Lozano – Chicharito

Hvis man tager et kig ned over Mexicos opstilling, så er der ingen tvivl om, hvem man skal holde øje med. Det er den tidligere Leverkusen-angriber, Chicharito, der har x-factor på det mexicanske mandskab, mens det bl.a. er Jonathan dos Santos, der fordrer angriberen. Generelt er offensiven med også Lozano og Vela yderst potent, og spørgsmålet er, hvordan et tysk forsvar, der har set lidt skrøbeligt ud de sidste par uger, løser den opgave.

Vidste du, at…
Thomas Müller er den aktive spiller, der har lavet flest VM-mål? Bayerns-spilleren står noteret for 10 VM-scoringer. I øvrigt er Bayer München godt repræsenteret, når det kommer til topscorere ved VM. Topscorerne fra de seneste tre slutrunder (Klose, Müller, James) spiller eller har alle spillet for rekordmestrene.

Dom:
Nu er det alvor, og nu skal der altså tre point på kontoen i den formodet sværeste kamp i puljen. Træningskampene har ikke været prangende, men vi regner med at se et sultent tysk mandskab, der sikkert burde slå Mexico. Vi tror på en 3-0-sejr.

Læs meget mere om Tyskland og VM her

You may also like
RB Leipzig, Red Bull
Optakt RB Leipzig – Bayern München: Alle gode gange tre for Leipzig?
Schalke 04, maskot, Comebacks
Optakt til 8. runde i 2. Bundesliga: Klassisk HSV og Schalke under stregen
Fans, spilletidspunkter, kampprogram, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til 7. runde i 2. Bundesliga: Er HSV igen HSV?
Taktisk analyse, Driblestærke
Optakt: Freiburg – Borussia Dortmund: Er Edin Terzic fyringstruet?