bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Nationalelf > Tysklands EM-trup: Har Löw valgt rigtigt?

Tysklands EM-trup: Har Löw valgt rigtigt?

Den foreløbige tyske EM-trup er netop udtaget. Vi sætter spot på Löws udvalgte og fravalgte.

Joachim Löw har udtaget sin landsholdstrup til EM i Frankrig. 27 mand er foreløbigt udtaget og fire skal sorteres fra inden udgangen af måneden, men allerede nu kan vi drage nogle små konklusioner. Vi gennemgår her hver enkelt kæde og stiller et par spørgsmålstegn inden vi – op til EM – kommer med en større analyse af Tysklands trup og muligheder.

Målmænd

Manuel Neuer (Bayern München), Marc-André ter Stegen (FC Barcelona), Bernd Leno (Bayer Leverkusen).

Den tyske målmandsfabrik lever i bedste velgående, og der er altid stor konkurrence om pladserne på målmandsposten. Eller rettere, om de to reservepladser bag Manuel Neuer. I år har ter Stegen og Leno trukket de længste strå, hvilket ikke er decideret overraskende, men det er alligevel værd at notere sig at de to reserver fra VM-slutrunden i 2014, Weidenfeller og Zieler, begge er blevet fravalgt.

Det virker dog naturligt med Weidenfellers begrænsede spilletid og Zielers mareridtssæson med Hannover. Faktisk står de to næppe som de næste på Löws blok, da både Loris Karius, Timo Horn og måske endda Ralf Fährmann og Rene Adler bør være de umiddelbare konkurrenter til de tre udtagne.

Forsvaret

Jerome Boateng (Bayern München), Jonas Hector (1. FC Köln), Mats Hummels (Borussia Dortmund), Benedikt Höwedes (Schalke 04), Shkodran Mustafi (Valencia), Emre Can (Liverpool), Sebastian Rudy (1899 Hoffenheim), Antonio Rüdiger (AS Roma).

Under VM i Brasilien var Löw ikke bange for at spille uden backs og stillede i flere tilfælde med fire normale centrebacks på de fire pladser i forsvaret. Det er ikke utænkeligt, at vi får noget lignende at se i Frankrig – truppen huser nemlig ikke en decideret højreback.

Bevares, både Höwedes, Rüdiger, Can og Rüdy – ja endda også Boateng – har spillet kampe som højreback, men for ingen af dem er det deres naturlige position. Faktisk kan det vække undren, at Emre Can, der har fået en stor rolle på midtbanen under Klopp i Liverpool, opgøres som forsvarsspiller af tyskerne.

I venstre side vil vi formentlig få en del at se til Jonas Hector, der har haft en glimrende sæson i Köln. Hans nærmeste konkurrent, Marcel Schmelzer, er end ikke udtaget, ligesom Matthias Ginter og Jonathan Tah også glimrer ved deres fravær.

Midtbanen/angrebet

Sami Khedira (Juventus), Toni Kroos (Real Madrid), Mesut Özil (Arsenal), Marco Reus (Borussia Dortmund), Julian Draxler (VfL Wolfsburg), Lukas Podolski (Galatasaray), Thomas Müller (Bayern München), Karim Bellarabi (Bayer Leverkusen), Bastian Schweinsteiger (Manchester United), Joshua Kimmich (FC Bayern), Julian Brandt (Bayer Leverkusen), Julian Weigl (Borussia Dortmund), Mario Gomez (Besiktas Istanbul), Mario Götze (Bayern München), Leroy Sané (Schalke 04), André Schürrle (VfL Wolfsburg).

Traditionen tro er truppen propfyldt med offensive kvaliteter og det er meget sigende, at DFB opgør de udtagne spillere på midtbanen og angrebet i samme kategori.

Af de mere defensive af slagsen finder vi kaptajn Schweinsteiger, Sami Khedira og Toni Kroos, og så de nye ansigter Julian Weigl og Joshua Kimmich. Vi tror ikke helt på, at de to sidstnævnte får en stor rolle under dette EM (de kan endda risikere at blive sorteret fra), men med både Schweinis og Khediras skadeshistorik, er det ikke utænkeligt. Her savner man selvfølgelig en Gündogan, der holdes ude af en skade.

Længere fremme kan Löw vælge i overflod og selvom alle ikke har haft en upåklagelig sæson, er det svært at se landstræneren frasortere nogle af kæledæggerne: Özil, Reus, Draxler, Podolski, Götze og Schürrle. Vi bliver derfor ikke overraskede, hvis en eller begge af Leverkusen-drengene, Karim Bellarabi og Julian Brandt, må blive hjemme under slutrunden. Leroy Sané bør være lidt tættere på en plads i truppen.

Helt fremme er vi selvfølgelig glade for at se Mario Gomez i truppen. Han har haft en fornem sæson som mester i Besiktas, hvor han har nettet 26 gange i 33 ligakampe. Om det er nok til at blive førstevalg på landsholdet er uvist, både Thomas Müller og én af de falske niere (Schürrle/Reus/Götze) lægger billet ind på pladsen.

Hvem trækker sorteper?

Truppen mødes på træningslejr i Schweiz den 24. maj inden man spiller en træningskamp mod Slovakiet i Augsburg den 29. Maj. Senest to dage efter skal Löw udtage den endelige trup, hvor altså fire spillere skal sies fra. Meget kan nå at ske inden da, men vi giver alligevel et bud på blandt hvilke spillere, de fire skal findes – selvom Löw siger, at alle starter på lige fod og at der ingen favoritter er.

Sebastian Rudy: Har haft en mellemsæson i Hoffenheim og der er flere, der kan byde ind med Rudys kompetencer og alsidighed.

Joshua Kimmich: Har især i foråret imponeret i Bayern, men hovedsageligt som midterforsvar. Har sin landsholdsdebut til gode og den manglende erfaring kan koste ham pladsen. Omvendt kan Schweini og Khediras beskaffenhed holde ham inde.

Julian Weigl: Kom om muligt i endnu højere grad end Kimmich ud af det blå denne sæson og er som potentiel også blevet udtaget for at snuse til landsholdslivet. Det er nok 50/50 om det bliver Weigl eller Kimmich, der trækker det længste strå – vi tror ikke på at begge skal til Frankrig.

Karim Bellarabi: Har haft en glimrende sæson i Leverkusen på trods af at han ikke har scoret så meget som sidste sæson. Deltog i syv af 10 kvalifikationskampe og kan godt komme med, men det bliver på det yderste mandat, da der er rift om de offensive positioner.

Julian Brandt: Lidt den samme historie som med Bellarabi, men i og med at Brandt har sin a-landsholdsdebut til gode og altså ikke deltog i kvalifikationen, er der nok større chance for, at han ryger ud – talentet til trods.

Leroy Sané: Sané fik sin landsholdsdebut i en venskabskamp mod Frankrig i november, men har ikke været med i kvalifikationen. Potentialet er utvivlsomt til stede, men han er også for svingende, og spørgsmålet er om Löw tager chancen til EM?

Som det fremgår tror vi mest på, at Löw ser bort fra nogle af de yngre spillere. Löw er ikke den mest progressive træner, når det kommer til at give nye spillere chancen og truppen er i forvejen uden ni verdensmestre anno 2014, så det giver god mening at beholde noget international rutine og erfaring på holdet. Det kommer folk som Schürrle, Podolski, Draxler og Götze til gode, der taget deres sæson i betragtning egentlig ikke burde være selvskrevne, men som sandsynligvis alle kan pakke fodboldstøvlerne til EM.

Hvem mangler?

14 af de 27 spillere i truppen var med til at vinde verdensmesterskabet i Brasilien i 2014, men lidt interessant kan man faktisk næsten stillet et hold med verdensmestre, der enten har stoppet karrieren eller er blevet sorteret fra. Følgende ni må vi i hvert fald kigge langt efter i Frankrig:

Weidenfeller, Zieler, Mertesacker, Lahm, Durm, Ginter, Kramer, Grosskreutz, Klose.

Der er ikke rigtig nogen af de ovenstående fortsat landsholdsaktive, der burde være berettiget en plads på bekostning af nogen af de udtagne. Til gengæld ville både Lahm og naturligvis Klose have pyntet til sommerens EM.

Kigger vi bredt på dem, der er blevet forbigået (og som ikke er stoppet på landsholdet eller er skadet), ville man kunne stable et ganske udmærket hold på benene:

Karius – Ginter, Tah, Bender, Schmelzer – Dahoud, Kramer – Castro, Volland, Hahn – Kruse.

Mon ikke de kunne slide sig videre fra gruppespillet?

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Tyskland, EM 2024, Managerspil
Gode råd til 2. runde ved EM-manager
Tyskland, Bundesliga, EM, VM EM-optakt, Sommermärchen, Major Tom
Major Tom – hvordan et 42 år gammelt hit blev Nationalelfs hymne
Tyskland, EM 2024, Managerspil
Gode råd til EM Manager 2024 – Fire tyske profiler og en joker