bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Nationalelf > Tyskland i overkommelig VM-kvalifikationsgruppe

Tyskland i overkommelig VM-kvalifikationsgruppe

VM, VM 1974, Tyskland

Mandag aften blev der trukket lod til kvalifikationen til VM-slutrunden i Qatar, og det tyske landshold fik sig en overkommelig gruppe, hvor alt andet end videre avancement vil være en skuffelse.

Om to år går det løs i Qatar til den første VM-slutrunde nogensinde afholdt i december måned, men inden da gælder det kvalifikationen til VM, og Joachim Löws tropper, hvis ellers Joachim Löw da fortsat er tysk landstræner til den tid, kom i en ganske fin gruppe.

Tyskland var, ligesom Danmark i øvrigt var det, seedet i øverste seedningslag, og fra næstøverste lag fik de en ganske fin modstander, da Daniele De Rossi trak Rumænien op ad bowlen.

Derudover skal det tyske landshold også op i mod Island, Nordmakedonien, Armenien og Liechtenstein i deres forsøg på at kvalificere sig til den stærkt kontroversielle slutrunde i Qatar i 2020, og dermed ser gruppen ud som følger:

Gruppe J:


Tyskland
Rumænien
Island
Nordmakedonien
Armenien
Liechtenstein

VM-slutrunden i 2022 er tyskernes chance for at revanchere en forfærdelig slutrunde i 2018, hvor de røg ud allerede i gruppespillet.

Tyskland indtager sammen med Italien andenpladsen over flest verdensmesterskaber nogensinde med fire af slagsen, mens Brasilien er i spidsen med hele syv verdensmesterskaber. Den første tyske triumf kom i 1954 i Das Wunder von Bern. Dernæst fulgte triumfen på hjemmebane i 1974, hvor Franz Beckenbauer kunne løfte pokalen som anfører. Ved VM i 1990 i Italien sad Beckenbauer på trænerbænken, da Andreas Brehme blev den store helt, inden Mario Götze sikrede sejren mod Argentina ved VM i 2014.

Kvalifikationen til VM begynder i marts 2021. Alle gruppevindere er direkte kvalificeret til verdensmesterskaberne i Qatar. Toerne i de ti grupper havner sammen med de to bedste Nations League vindere i tre play-off gruppper med en semifinale og en finale, hvor de tre vindere vil sikre sig en plads til VM 2022.

You may also like
Tyskland, Bundesliga, EM, VM EM-optakt, Sommermärchen, Major Tom
Major Tom – hvordan et 42 år gammelt hit blev Nationalelfs hymne
Tyskland, EM 2024, Managerspil
Gode råd til EM Manager 2024 – Fire tyske profiler og en joker
EM, EM 2024, Tysklands trup til EM 2024
Her er Tysklands trup til EM 2024 – Hummels og Goretzka fravalgt
DFB, Nationalelf, landshold, Tyskland, EM 2024, VM 2022
100 dage til EM: Toni Kroos tilbage, men i hvilken rolle?