bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Nationalelf > Tyskland i overkommelig VM-kvalifikationsgruppe

Tyskland i overkommelig VM-kvalifikationsgruppe

VM, VM 1974, Tyskland

Mandag aften blev der trukket lod til kvalifikationen til VM-slutrunden i Qatar, og det tyske landshold fik sig en overkommelig gruppe, hvor alt andet end videre avancement vil være en skuffelse.

Om to år går det løs i Qatar til den første VM-slutrunde nogensinde afholdt i december måned, men inden da gælder det kvalifikationen til VM, og Joachim Löws tropper, hvis ellers Joachim Löw da fortsat er tysk landstræner til den tid, kom i en ganske fin gruppe.

Tyskland var, ligesom Danmark i øvrigt var det, seedet i øverste seedningslag, og fra næstøverste lag fik de en ganske fin modstander, da Daniele De Rossi trak Rumænien op ad bowlen.

Derudover skal det tyske landshold også op i mod Island, Nordmakedonien, Armenien og Liechtenstein i deres forsøg på at kvalificere sig til den stærkt kontroversielle slutrunde i Qatar i 2020, og dermed ser gruppen ud som følger:

Gruppe J:


Tyskland
Rumænien
Island
Nordmakedonien
Armenien
Liechtenstein

VM-slutrunden i 2022 er tyskernes chance for at revanchere en forfærdelig slutrunde i 2018, hvor de røg ud allerede i gruppespillet.

Tyskland indtager sammen med Italien andenpladsen over flest verdensmesterskaber nogensinde med fire af slagsen, mens Brasilien er i spidsen med hele syv verdensmesterskaber. Den første tyske triumf kom i 1954 i Das Wunder von Bern. Dernæst fulgte triumfen på hjemmebane i 1974, hvor Franz Beckenbauer kunne løfte pokalen som anfører. Ved VM i 1990 i Italien sad Beckenbauer på trænerbænken, da Andreas Brehme blev den store helt, inden Mario Götze sikrede sejren mod Argentina ved VM i 2014.

Kvalifikationen til VM begynder i marts 2021. Alle gruppevindere er direkte kvalificeret til verdensmesterskaberne i Qatar. Toerne i de ti grupper havner sammen med de to bedste Nations League vindere i tre play-off gruppper med en semifinale og en finale, hvor de tre vindere vil sikre sig en plads til VM 2022.

You may also like
DFB Pokal, Højdepunkter, lodtrækning
Lodtrækning til 2. runde af DFB Pokal
Champions League UEFA, højdepunkter
De tyske holds chancer i Champions League 2021/22
Qatar, VM 2020
Det tyske fodboldforbund ønsker at samarbejde med Qatar
OL, Tyskland, Tokyo, dyreste tyske handler
Den tyske trup til OL i Tokyo: Max Kruse er med