bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > Nationalelf > Toni Kroos trækker sig fra det tyske landshold

Toni Kroos trækker sig fra det tyske landshold

Efter 106 landskampe og et verdensmesterskab er det slut for Toni Kroos på det tyske landshold. Det har den tyske midtbanespiller netop meddelt på sin instagramprofil. Flere tyske landsholdsprofiler kan følge trop i et større generationsskifte.

For anden slutrunde i træk, måtte Tyskland forlade en slutrunde før tid, da de i denne uge røg ud af EM-ottendedelsfinalerne efter et 2-0 nederlag mod England på Wembley.

Højdepunkter: England – Tyskland 2-0

Det blev Joachim Löws sidste kamp for Tyskland, men nu står det fast, at det også blev Toni Kroos sidste landskamp for Die Mannachaft.

Real Madrid-spilleren, der har været en hjørnestenene på genrejsningen af det tyske landshold, fortalte allerede inden slutrunden, at han overvejede et stop efter EM, og nu har han så bekræftet, at det endegyldigt er slut.

– 106 gange har jeg spillet for Tyskland. Der kommer ikke flere gange. Jeg havde ønsket, og gav alt for, at det skulle være blevet til 109 landskampe, og at det skulle være endt med endnu en stor titel, Europamesterskabet…. Til sidst vil jeg særligt gerne tanke Jogi Löw. Han gjorde mig til landsholdsspiller og verdensmester. Han troede på mig. Vi har skrevet en lang succeshistorie, skriver Toni Kroos på blandt andet Instagram og twitter.

I alt blev det altså til 106 landskampe, og 17 scoringer for Toni Kroos i den tyske trøje, hvor højdepunktet naturligvis var VM-triumfen i Brasilien i 2014.

Toni Kroos er den første af de tyske spillere, der efter EM-skuffelsen har valgt at træde tilbage. Både Thomas Müller og Mats Hummels har udbedt sig lidt betænkningstid, inden de træffer en afgørelse om deres fremtid på landsholdet, mens den tyske presse spekulerer i, at Ilkay Güdogan og måske også Manuel Neuer ligeledes kan stoppe, alt afhængigt af hvad den nye træner, Hansi Flick, har af planer med de to spillere.

Foto: www.dfb.de

You may also like
DFB, Nationalelf, landshold, Tyskland, EM 2024, VM 2022
Julian Nagelsmanns første landsholdstrup: Comeback til Hummels og debut til Behrens
Fodbold i hagekorsets skygge – Tyskland og nazismen
VM, VM 1974, Tyskland
Ny tysk VM-skuffelse: Hvordan pokker kunne det gå så galt igen?
Tyskland, Bundesliga, EM, VM EM-optakt, Sommermärchen
De tyske fans boykotter VM i Qatar