bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Sæsonoptakt: VfL Wolfsburg – Hyler ulven også under Oliver Glasner?

Sæsonoptakt: VfL Wolfsburg – Hyler ulven også under Oliver Glasner?

Wolfsburg

Sidste sæson

Nummer 6 i Bundesligaen

De grøn-blusede gik ind til 2018/19 med to dårlige sæsoner i bagagen, hvor de i dem begge måtte ud i Relegationspiel for at sikre Bundesliga-statusen. Manden i trænersædet var Bruno Labbadia, som i den foregående havde reddet holdet fra nedrykning. Han plejede normalt ikke at være en mand, der er særlig god for et hold, efter han har sikret dem overlevelse, men den tyske træner skulle overraske os.

Sæsonen begyndte dog ikke fuldstændig uproblematisk for Wolfsburg. Efter to fine sejre at åbne sæsonen med mod Schalke og Leverkusen begyndte holdet at rende i en dårlig stime af nederlag og indimellem uafgjorte resultater. I slutningen af ”Hinrunden” fik Bruno Labbadia klaveret til at spille for Wolfsburg, hvor de i de sidste seks runder før julepausen vandt fem kampe og spillede én uafgjort.

I foråret fortsatte ”die Wölfe” den opadgående formkurve. De fik godt nok en enkelt lussing på 6-0 på udebane til Bayern, men ellers var Wolfsburgs ”Rückrunde” rimelig pletfri. I sæsonens sidste spillerunde kom sæsonens højdepunkt, da Wolfsburg smadrede Augsburg med intet mindre 8-1, hvilket cementerede holdets sjetteplads.

Wolfsburg tabte både ude og hjemme til Dortmund og Bayern, og selvom de godt nok formåede at slå Leipzig hjemme og Leverkusen ude, så vil Wolfsburg-holdet 2018/19 ikke huskes som et hold, der opnåede succes ved at slå topholdene, men som et hold, der vandt de kampe, der skulle vindes. De kan nu glæde sig over, at den kommende sæson vil byde på europæisk fodbold i folkevognsbyen.

Den kommende sæson kommer dog også til at byde på ny træner, da Bruno Labbadia i foråret valgte at stoppe sit hverv som cheftræner for Wolfsburg ved sæsonens udgang. Nu bliver det spændende at se, hvordan den østrigske træner Oliver Glasner kommer til at klare sig.

Transfers:

I løbet af sommeren har Wolfsburg fået ryddet lidt op i truppen. De har solgt Landry Dimata til Anderlecht, Victor Osimhen til RSC Charleroi, Luca Itter til Freiburg, Paul Seguin til Greuther Fürth, Paul Verhaegh til Twente og Sebastian Jung til Hannover 96. Alle sammen spillere, der ikke spillede nogle betydelige roller i sidste sæson, og med 11,30 mio. euro indtjent på disse spillere, må det siges at være udmærket købmandskab af den sportslige ledelse.

Udover det har Wolfsburg også fået sig et par interessante nye navne i truppen. Mest markant er tilføjelsen af den 21-årige østrigske midtbanespiller Xaver Schlager, der for 15 mio. euro er blevet hentet i RB Salzburg. Man har også hentet en ny højreback i form af den schweiziske landsholdsspiller Kevin Mbabu i Young Boys Bern, der ellers var jagtet af større klubber

Den største udskiftning er dog om nævnt sket på trænerposten, hvor Oliver Glasner har taget over for Bruno Labbadia. Østrigerne har allerde sat sit aftryk på dette transfervindue, da han har fået den brasilianske venstrekant Joao Victor med sig til Wolfsburg fra LASK Linz. Udover det har man også hentet venstrebacken Paulo Otavio i Ingolstadt og lejet angriberen Lukas Nmecha, der var med det tyske U21-landshold til EM denne sommer af Manchester City for resten af sæsonen.

Endelig så har de rykket venstrekanten John Yeboah, der modsat de første fleste forlydener, ikke er beslægtet med Anthony Yeboah, permanet op i førsteholdstruppen.

 

Styrket/svækket:

Styrket

Indtil videre må man sige, at det har været et yderst vellykket transfervindue for Wolfsburg. Ingen bærende spillere fra sidste sæson har forladt klubben, og det er ovenikøbet lykkes at bringe nyt blod ind på holdet. Tilgangen af Xaver Schlager er specielt en interessant en af slagsen, men Kevin Mbabu er umiddelbart også en super spiller at få ind, da højrebacken umiddelbart sidste sæson var den position, hvor ”die Wölfe” var dårligst besat.

Denne sæson:

Et Wolfsburg-hold, der i et par sæsoner har kæmpet med nedrykningsstregen, skal på baggrund af sidste sæsons resultater leve op til et større forventningspres, men de ser dog også ud til lige nu at have et ret så stærkt hold.

Forventningerne bliver ikke lavere af, at klubben har ansat den østrigske succestræner Oliver Glasner, der har haft stor succes i den østrigske liga, hvor han i sidste sæson førte LASK Linz til en overraskende andenplads bag RB Salzburg. Bundesligaen er et højere niveau, og Oliver Glasner derfor være klar på at tage et skridt op, men med det han har leveret i Østrig, er der ingen tvivl om, at han kan et eller andet i trænersædet. Spørgsmålet er, hvor langt han kan drive det til med Wolfsburg, der har vist sig enormt ustabile over de sidste ti år, hvor succes og fiasko ofte går hånd i hånd.

Oliver Glasner spillede 3-4-3 med LASK Linz, og spørgsmålet er, om han vil bringe det system med sig til Volkswagen-Arena.

Holdet fra Niedersachsen kommer i denne sæson til at skulle være med i ikke bare den hjemlige liga og pokalturnering, men også Europa League. Man har tidligere set hold blive udfordret af at skulle deltage i flere turneringer, hvilket kan koste i ligaen. Det er bestemt ikke umuligt, at det også kan ramme Wolfsburg, men ”die Wölfe” ser dog ud til at have en udmærket bredde i truppen.

Wolfsburg er et spændende hold, og vi tror på, at vi kommer til at se et endnu stærkere hold end i sidste sæson. Det er et hold, der godt kan kæmpe med om top-4 og Champions League, men i sidste ende tror vi dog også, at nogle af de andre konkurrenter lige bliver en tand for stærke til, at Wolfsburg kan opnå deltagelse i verdens fineste klubturnering.

Bud på placering:

5-7

 

Bud på startformation – 3-4-3

Casteels; Tisserand, Knoche, Roussilon; Mbabu, Schlager, Arnold, Brekalo; Mehmedi, Weghorst, Victor

 

Hold øje med – Wout Weghorst

Den hollandske angriber havde en fremragende førstesæson i Wolfsburg-trikoten, hvor han med hele 17 mål blev holdets topscorer.

Wout Weghorst er en målræv, men han er samtidig også en enorm underholdende spiller at se på. De mål, han laver, kommer ikke bare af, at han laver et ”tap-in” eller opsnapper en ripost. Mange af sine mål scorer Wout Weghorst ved hjælp af sin strålende teknik og sine afslutningsevner. Med sin nationalitet og spillestil leder Wout Weghorst indimellem tankerne over på en vis Dennis Bergkamp.

De gode præstationer fra sidste sæson bragte Wolfsburg-angriberen ind i den hollandske landsholdsvarme, og hvis han kan levere på samme niveau i denne sæson, så kan han godt blive svær at undgå i en eventuel hollandsk EM-trup til sommer.

Han havde en fantastisk sæson sidste år, og nu handler det om for Wout Weghorst at slå sit navn fast blandt Bundesligaens bedste angribere. Man ser indimellem de såkaldte ”one season wonders”, der spiller godt en enkelt sæson, men derefter ikke følge op på succes. Vi tror dog ikke, at hollænderen ender i den kategori, da det som sagt ikke er tilfældigheder, der gjorde, at Wout Weghorst sidste sæson var en nøglespiller for ”die Wölfe”.

foto: www.vfl-wolfsburg.de

You may also like
Højdepunkter og mål: Hertha BSC – Borussia Dortmund 1-2
Højdepunkter og mål: Eintracht Frankfurt Frankfurt – Wolfsburg 0-2
Højdepunkter og mål: Werder Bremen – Schalke 1-2
Optakt: 1. FC Union Berlin – Borussia Mönchengladbach: Er føllene den stærkeste væddeløbshest?