bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Sæsonoptakt: SC Freiburg – Champions League i Schwarzwald?

Sæsonoptakt: SC Freiburg – Champions League i Schwarzwald?

Sidste sæson:

Nummer 5

Freiburg havde en glimrende start på sidste sæson. Efter 10 runder havde holdet kun tabt mod Bayern og Dortmund, og det så ud til, at Freiburg for første gang i klubbens historie havde gode chancer for, at kvalificere sig til Champions League. Ja, på et tidspunkt kunne de vel næsten drømme om et mesterskab, sådan som de andre hold blev ved med at smide point i toppen af tabellen.

Men helt bide skeer med Bayern og Dortmund kunne de dog ikke, og så kørte klubben således et parløb mod Union Berlin om den 4. plads, der ville give plads i det forjættede land.

Netop de to mødtes i tredjesidste spillerunde, hvor berlinerne dog vandt en overbevisende 4-2 sejr. Union snublede dog i runden efter og åbnede dermed tvekampen igen, men i sidste runde tabte Breisgauerne ude mod Frankfurt og måtte dermed nøjes med en femteplads, der dog udløste en plads i Europa League og som samtidig er klubbens næstbedste placering i Bundesligaen.

I pokalen jagtede de revanche for finalenederlaget til RB Leipzig sæsonen forinden, da de to mødtes i semifinalen, men nok en gang var det østtyskerne der var stærkest, og derfor blev det en lidt mat afslutning på en ellers historisk flot sæson.

Transfers:

Da Freiburg har mistet sin hidtidige førstemålmand Mark Flekken til Brentford, har klubben hentet en gammel kending i form af Florian Müller, der vender næsen hjem efter et par år i Stuttgart. Den oprindelige Mainz´er var udlejet til Freiburg i 20/21-sæsonen. Müller får dog hård konkurrence fra unge Noah Atubolu, der i sidste sæson gjorde det rigtig godt for Freiburg II i 3. Liga, hvor både han og holdet imponerede.

Den meget spændende unge østrigske landsholdsangriber Junior Adamu er købt hos RB Salzburg. I sidste sæson noterede den 22-årige sig for 10 mål i den østrigske bundesliga.

Forsvarsspilleren Keven Schlotterbeck vender retur efter to lejeophold hos først Union Berlin og siden Bochum.

Endelig så har Freiburg forfremmet Jordy Makengo og Max Rosenfelder fra deres U23-hold.

Ud over Flekken så har Freiburg solgt Kevin Schade til Brentford. Schade var dog udlejet til Thomas Frank & Co i forårssæsonen.

Wooyeong Jeong spiller fremover for Stuttgart, mens Robert Wagner er skiftet til Greuther Fürth.

Derudover så siger Freiburg farvel til fem spillere, der i blandt den gamle målræv Nils Petersen, der hænger støvlerne på hylden som den mest scorende indskifter i Bundesligaens historie.

Styrket/svækket:

Hvis Junior Adamu kan klare overgangen fra den østrigske til den tyske bundesliga, så er Freiburg kommet styrket ud af vinduet. Klubben har mistet Schade, men det savn brugte de foråret på at komme sig over.

Flekken var en god målmand, men jeg vurderer ikke, at Atubolu er langt bagefter. Det er nok så væsentlig for Freiburg, at man ud over målmanden ikke har mistet en eneste fra de gængse startopstillinger.

Sådan kommer det til at gå SC Freiburg i denne sæson:

Den helt store stjerne hos SC Freiburg finder man ikke på banen. Her er der nemlig tale om Christian Streich, der lige om lidt tager hul på sin 13. sæson i spidsen for Freiburg. Med Heidenheim i ligaen, er Streich nu for første gang længe blot den næst længst siddende træner i Bundesligaen, men typisk for Freiburg, så skal han altså tage endnu fire sæsoner i spidsen for ”Die Breisgau-Brasillianer” for at tage rekorden fra legenden Volker Finke. Det kan lyde som en kliché, men det er Streichs evne til at få meget ud af lidt, der igen skal kaste en plads i den bedre halvdel af tabellen af sig.

Hvis man kigger bort fra ungdomsafdelingen – Freiburg er kendt som en kronisk talentfabrik – så må den anden store stjerne være den italienske midtbanespiller Vincenzo Grifo. Han var kun ét mål fra førstepladsen på topscorerlisten i sidste sæson med sine 15 mål, hvoraf en del dog blev scoret på straffespark. Kan han holde sit niveau, er Freiburg lykkedes med meget.

Freiburg er, som klubbens kælenavn antyder, kendt for en teknisk og meget offensiv spillestil. I sidste sæson var der dog kun tre klubber, der lukkede færre mål ind, så Ginter, Günter & Co. kan altså godt lukke af.

Freiburg kan sagtens forbedre sidste sæsons 5. plads men det kan også sagtens gå den anden vej. Konkurrencen i toppen af Bundesligaen er benhård, og Freiburg skal vel nævnes i samme åndedrag som Union, Leipzig, Frankfurt og Leverkusen, når man skal fordele pladserne fra nummer tre til syv.

Bud på placering:

4-6

Bud på idealopstilling:

4-3-3

Atubolu – Kübler , Ginter,  Lienhart, Günter – Eggestein, Höfler, Höler – Doan, Gregoritsch/Adama, Grifo.

Hold øje med:

Junior Adamu

Den unge østriger kan sagtens få sit store gennembrud i år. Det kræver dog, at han i første omgang slår Gregoritsch af, men den unge mand kan også bruges på fløjen eller som offensiv midtbanespiller.

Adamu kommer som nævnt til fra Salzburg. Han var undervejs udlejet til St Gallen i en enkelt sæson, men sluttede sit ophold hos de østrigske røde tyre flot af.

 

Læs også: Sæsonoptakt: Heidenheim

Læs også: Sæsonoptakt: Bayer Leverkusen

Læs også: Sæsonoptakt: Darmstadt

You may also like
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund
Optakt, Bayern München, højdepunkter
DFL fastsætter kamptidspunkter for runde 27 – 30 i 1. og 2. Bundesliga
Champions League finalen 2013, Borussia Dortmund, Bayern München, Højdepunkter, mål, Borussia Dortmund og Bayern München
Optakt: Dortmund – Bayern München: Får Dortmund endelig en sejr mod Bayern München?
Meisterschale, Bundesliga, Optakt
Optakt: Wolfsburg – Bayer Leverkusen: Business as usual for Leverkusen mod Winds Wolfsburg?