Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Sæsonoptakt: SV Darmstadt 98 – Med ryggen mod muren
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Sæsonoptakt: SV Darmstadt 98 – Med ryggen mod muren

Sæsonoptakt: SV Darmstadt 98 – Med ryggen mod muren

Meisterschale, Bundesliga, Bundesligasæson, Bundesligaen, sæsonen 2022/23, video

Sidste sæson:

Nummer to i 2. Bundesliga

I årene fra 2011-2016 præsterede Darmstadt at spille i alle de fire øverste rækker i tysk fodbold, men siden nedrykningen fra 1. Bundesliga i 2017, har klubben været fast bestanddel af 2. Bundesliga, hvor de oftest har ligget i periferien af toppen.
I 2022-2023 sæsonen var målsætningen da også primært at ende på en encifret plads i tabellen, men det skulle gå meget bedre.
Holdets træner Torsten Lieberknecht har trods en økonomi, der bestemt ikke hørte til 2. Bundesligas største, formået at skabe en familiær stemning i klubben, hvor spillerne var klar til at løbe de ekstra meter for hinanden, som i sidste ende udlignede de finansielle mangler.
Darmstadt og Lieberknecht fik ellers ikke nogen god start på sæsonen, da det blev til et nederlag mod Jahn Regensburg i premieren, men herfra gik det kun en vej, og holdet tabte ikke en kamp igen før 23. spillerunde. Dermed fik de opbygget et fint forspring til forfølgerne, og selv ikke lidt gummiben hen mod slutningen af sæsonen med tre nederlag i de sidste fire kampe kunne forhindre en tilbagevenden til Bundesligaen.

Allerede i næstsidste runde stod oprykningen nemlig, fast og så gjorde det mindre, at sæsonens sidste kamp gav en øretæve på 4-0 i Fürth, som samtidig betød, at Heidenheim lige akkurat gik forbi og løb med førstepladsen.

Torsten Lieberknecht har spillet sammen med Jürgen Klopp i otte år i Mainz. De er gode venner og har samme ”mindset omkring fodbolden. Begge trænere er rigtig gode til personalepleje og ynder begge et system, hvor holdet skal levere højt pres og en meget direkte spillestil.
Det så man dog ikke helt i den forgangne sæson, hvor Darmstadt havde ligaens bedste forsvar, men kun det 8. bedste angreb.
Det kunne også ses på topscorerlisten, hvor den store angriber Phillip Tietz var eneste Darmstadt spiller, der lå til i toppen.

Transfers:

Det er derfor et stort slag på Darmstadts bestræbelser på overlevelse, at netop Phillip Tietz er skiftet til Augsburg. Ind er i stedet kommet den 23-årige englænder Fraiser Hornby. Hornby indledte sin karriere i Everton og har siden spillet for Stade Reims og været udlånt til Aberdeen og Oostende. Lieberknecht har udtalt, at Hornby er resultatet af rigtig fin scouting, men om han kan udfylde det hul, som Tietz har efterladt, kan man godt stille sig tvivlsom overfor. I Aberdeen blev Hornbyerklæret som et direkte flop.

Nye på Merck-Stadion am Böllenfalltor er også midtbanespillerne Fabian Nürnberger og Andreas Müller, som Darmstadt har hentet i hhv. Nürnberg og Magdeburg. Begge er unge og i stand til at dække flere positioner på banen, og særligt Nürnberger kan vise sig som en god gevinst for oprykkerne. Til forsvaret har Darmstadt forstærket sig med Matej Maglica, der er lejet i Stuttgart samt Christoph Klarer, der er købt i Düsseldorf. Darmstadt har også fået en håndfuld tidligere marginalspillere retur.

Styrket/svækket:

Svækket

Afgangen af Tietz kan sagtens vise sig at blive katastrofal for ”Die Liliens” forhåbninger om overlevelse i Tysklands bedste række. Det taler dog til Darmstadts fordel, at han er den eneste store profil, der har forladt klubben.

Man kan ligeledes have sin tvivl om de nye spillere har niveauet til at begå sig hos de allerbedste. Der er stor forskel på at være fast mand på midterhold i 2. Bundesliga og så pludselig til at skulle måle sig med Laimer, Sabitzer, Kimmich og hvem de ellers kommer til at rende ind i.

Sådan går det Darmstadt 98 i den kommende sæson:

Der er ingen tvivl om, at Darmstadt er en sympatisk klub med en træner, der er dygtig til at skabe en fasttømret enhed, men er det så også nok?

Når klubben langt fra havde en af 2. Bundesligas største økonomier, så bliver afstanden til de klubber, som de nu skal sammenligne sig med jo det større.

Når man så samtidig har solgt holdets talisman til en af de direkte konkurrenter i bestræbelserne på at undgå nedrykning og erstattet ham med en ung englænder, der langtfra altid var førstevalget i hverken Reims, Oostende eller Aberdeen, så ser det sort ud.

Lieberknecht gjorde det flot med Eintracht Braunschweig for nogle sæsoner tilbage i en ikke ulig situation, som den Darmstadt er i nu, men det endte som bekendt med nedrykning, og det gør det formentlig igen.

Bud på placering:

16-18

Bud på idealopstilling:

3-5-2

Alexander Brunst – Klarer, Maglica,  Zimmermann – Bader, Schnellhard, Holland/Nürnberger, Mehlem, Karic – Stojilkovic, Manu

Hold øje med:

Braydon Manu

Når nu føromtalte Titz fremover skal score sine mål for Augsburg, og Darmstadt endnu ikke har hentet virkelig markante spillere, så er man nødt til at kigge på sidste sæsons næstbedste spiller.
Tysk-ghaneseren spiller enten højre midtbane eller højre wing, men kan også gøre sig på toppen, hvis Darmstadt spiler emd to helt fremme, som de også gjorde det i perioder i sidste sæson. Han noterede sig for syv mål og syv assist i den forgangne sæson, hvilket gerne må gentages, hvis Darmstadt skal have en chance for at blive oppe.

Ellers er det nærliggende at pege på Torsten Lieberknecht. Der er ingen tvivl om, at han var oprykningens fader, og at han leverede et mesterværk i oprykningssæsonen, hvor han skabte en hårdtarbejdende enhed og via sin ligefremme facon fik både spillere og fans til at samle sig om Darmstadt 98.
Den præstation er han nødt til at overgå, hvis der også skal spilles 1. Bundesliga fodbold på Stadion am Böllenfalltor i 2024/2025-sæsonen.

You may also like
Tyske ord, udtryk, sprogblomster
Sæsonoptakt: 1. FC Köln – Baumgart Ball i ny fase
Optakt, Bayern München, højdepunkter
Sæsonoptakt: Bayern München: Alle gode gange 12 – Nu med Harry Kane
Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga, tysk mester
Sæsonoptakt: VfL Wolfsburg – Kovac eller kaos
Fodboldcitat, ejerforholdene
Sæsonoptakt: FC Augsburg – Humlebien flyver højt på 13. sæson