bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Sæsonoptakt: Bayern München: Alle gode gange 12 – Nu med Harry Kane

Sæsonoptakt: Bayern München: Alle gode gange 12 – Nu med Harry Kane

Optakt, Bayern München, højdepunkter

I Bayern er det ikke nok ”bare” at vinde det tyske mesterskab, som man gjorde i den seneste sæson, og derfor hviler der noget af et pres på Thomas Tuchel, der skal få sit mandskab til at præstere i både Bundesligaen, DFB-Pokal og måske vigtigst af alt: Champions League. 

 

Sidste sæson

Nr. 1 i Bundesligaen.

Det var en usædvanlig dårlig sæson for det, der endte med igen at blive galehuset Bayern München. Men alligevel endte det med samme resultat som de foregående ti sæsoner: Et tysk mesterskab.

Sæsonen begyndte også som forventet for Julian Nagelsmanns tropper, der vandt de første tre kampe, inden klubben så – lidt overraskende – spillede tre kampe i træk uafgjort. Herefter fulgte et nederlag til Augsburg, inden man så vandt 4-0 over Leverkusen.

Starten på sæsonen var en god indikator på den sæson, som Bayern skulle gå i møde. Et skridt frem og to tilbage. Det var noget af en rutsjebanetur rent spillemæssigt, hvor defensiven til tider så rystet ud. Alligevel overvintrede Bayern på førstepladsen, men efter VM-slutrunden måtte man vinke farvel til anfører og førstevalg mellem stængerne Manuel Neuer, der kom galt af sted på en skiferie, der skulle påbegynde lidt af en lavine for nu at blive i det element. Yann Sommer blev hentet ind, og selvom han ikke alene kan klandres for den halvsløje start, som Bayern havde på 2023 med tre point i de første tre kampe, så blev det historien om Bayern.

Leverkusen sørgede i 25. spillerunde for, at Bayern røg ned på andenpladsen. De meget svingende præstationer fik bægeret til at flyde over for Bayern-ledelsen, der sagde farvel og tak til Julian Nagelsmann, der ellers havde gjort rent bord i Champions League – og netop slået PSG ud af turneringen. Nagelsmann der også havde lagt sig ud med Manuel Neuer ved at fyre målmandstræner og en af Neuers betroede, Toni Tapalović

I stedet blev Thomas Tuchel hentet ind til orkanens øje, og han fik en drømmestart ved at slå Dortmund med 4-2 i sin debut. Men så stoppede det også. Først blev Bayern ekspederet ud af DFB-Pokalen, hvor Freiburg blev endestationen i kvartfinalen, mens Manchester City gav Bayern en fodboldlektion i CL-kvartfinalerne.

Man kunne derfor godt forstå, hvis Julian Nagelsmann kunne stå tilbage på perronen med et lidt uforstående blik, fordi det gik jo lige så godt, men toget var kørt. Ja, der var lidt udsving, som der ikke normalt plejede at være, men man var trods alt stadig med i alle tre turneringer, mens man stadig var favoritter til at vinde mesterskabet.

Thomas Tuchel fik med andre ord ikke den bedste start på sin tid i Bayern, og det blev en nervøs afslutning på Bundesliga-sæsonen. For presset var på Bayern.

I 29. spillerunde tabte Bayern 2-1 ude mod Mainz, og det udnyttede Dortmund til at gå forbi rekordmestrene, som dog generobrede pladsen frem til næstsidste spillerunde. En skæbnesdag. Bayern mødte hjemme Leipzig, der var rigtig godt spillende, og Leipzig vandt da også hele 3-1 på Allianz-Arena.

Katastrofen lurede. Var det virkelig i år, at Bayern skulle snuble i mesterskabskampen? Men nej. Dortmund endte i stedet med at spænde ben for sig selv i sidste spillerunde, og ja, så lidt typisk Bayern scorede Musiala det mesterskabsvindende mål efter 89 minutters fodbold i Köln. For 11. sæson i træk kunne Bayern lade sig hylde som mestre, men denne gang var det altså målscoreren, der betød, at Josuhua Kimmich kunne løfte die Meisterschale.

På mange måder en sæson til glemmebogen for Bayern, hvor rekordmestrene for tredje sæson i træk røg ud af DFB-Pokal og ikke kom længere end kvartfinalen i Champions League.

Der var også kun lige fløjtet af i Köln, før Bayern meddelte, at Oliver Kahn og Hasan Salihamidzic var færdige i klubbens ledelse. Bum. Et mesterskab og så ud af vagten.

Galehuset i Bayern leverede endnu en gang.

 

Transfers

Bayern har sagt farvel til flere centrale spillere fra den foregående sæson. Det drejer sig bl.a. om rekordindkøbet Lucas Hernandez, der har ønsket nye udfordringer, og dem har han fundet i Paris, hvor Bayern har fået op imod 45 mio. euro for forsvarsspilleren.

Derudover er Sadio Mané blevet skudt af til Saudi-Arabien og Al-Nassr, hvilket nok er meget sundt for begge parter. I hvert fald var der megen uro og ballade omkring Mané efter 3-0-CL-nederlaget i Manchester City, hvor Mané og Sané angiveligt skulle have været i infight i omklædningsrummet. Det kostede efterfølgende Mané en pause fra træningsbanen, og så kan man så selv gætte sig til, hvordan forholdet har været efterfølgende.

Mané blev aldrig den spiller, som Bayern ønskede, og han fandt slet ikke det niveau, som han viste over flere sæsoner hos Liverpool. Marcel Sabitzer vendte tilbage til München efter endt lejeaftale i Manchester United, men han nåede kun lige til München for at pakke sine ting, da han er blevet købt af Borussia Dortmund.

Også Daley Blind er færdig i Bayern, da han er skiftet til Girona på en fri transfer, mens Joao Cancelo er vendt tilbage til Manchester City efter endt lejemål. I hvert fald for nu.

Den anden vej er Rahphaël Guerriero så kommet, og det ligner en god handel for Bayern, der har fået portugiseren på en fri transfer. Det samme er Konrad Laimer, der er kommet til efter en flot sæson i Leipzig.

Derudover er sydkoreanske Min-jae Kim hentet hos de italienske mestre Napoli for hele 50 mio. euro, og han skal være med til at styrke Bayern-defensiven, der altså har tabt Lucas Hernandez.

 Læs også: Få rabat på quiz om tysk fodbold 

Yann Sommer er nu sendt videre til Inter. Samtidig har Bayern vinket farvel til Sommers målmandskollega Alexander Nübel, hvorfor målmandsposten pt. kun består af en skadet Neuer og Sven Ulreich.

Bayern skal derfor på jagt efter endnu en keeper, og der har været rygter om alt fra de Gea til Bono.

Og så ser sommerens vigtigste handel i skrivende stund til at være lige oppe over. For efter måneds flirten og tilbageholdte fly, meldes Tottenhams Harry Kane nu på vej til München i en handel, der med længder vil være den største i Bundesligaens historie.

 

Styrket/svækket:

Styrket med den formodede tilgang af Harry Kane, da Kim er mere end bare en god afløser for Hernandez

 

Sådan går det Bayern i denne sæson

Der kan næppe være råd til lige så mange udsving endnu en sæson, men det bør der heller ikke komme. Vi går her ud fra, at handlen med Harry Kane falder på plads, og dermed har Bayern fået det, de så tydeligt manglede i den sidste sæson. En rigtig angriber med international kvalitet. Og så kan Harry Kane omvendt får det, han så inderligt mangler. Trofæer

Det var godt nok ikke et problem at lave mål i den foregående sæson, men spillet var anderledes. Det betød så også, at Jamal Musiala bl.a. lyste op i en mere bevægelig rolle, hvor han ofte kunne finde pladsen i boksen.

Thomas Tuchel blev kastet lidt hovedkulds ind i jobbet i München, men han har nu haft en hel sommer og har fået flere fine forstærkninger, så vi må forvente, at det er et helet anderledes tændt Bayern-hold, der kommer blæsende fra start.

Der er dog et stort spørgsmålstegn ud for målmandspositionen, da ingen for alvor ved, hvor Neuer står efter mere end et halvt år uden fodbold, ligesom den megen uro, der hærgede i sidste sæson, måske også kan blive et team i denne.

Uanset hvad så er Bayern holdet, der skal besejres, hvis man vil have fat i die Meisterschale, og det er svært at se, at nogle af de andre hold for alvor skal kunne true dem over 34 runder. Specielt nu hvor de med Harry Kane har lukket et kæmpe hul.

 

Bud på placering

1-2

 

Bud på Bayern Münchens idealopstilling

3-5-2:
Neuer, Pavard, de Ligt, Kim – Coman, Kimmich, Laimer, Davies – Musiala, Gnabry, Harry Kane

 

 

Hold øje med:

Konrad Laimer

Det oplagte valgt havde naturligvis været Harry Kane, men vi kigger i stedet mod Konrad Laimer. Den 26-årige østriger kom til Bayern i sommerpausen efter et par solide sæsoner i RB Leipzig, hvor han har domineret midtbanen. Samme opgave får han nu i Bayern, hvor han sammen med Kimmich kommer til at skulle dirigere en ellers offensiv midtbane til også at tage de kedelige løb tilbage i banen. Og meget kan tyde på, at han får pladsen på bekostning af Leon Goretzka.

Det er en balancegang, når Bayern har så mange spillere, der er gode længere fremme på banen, ikke at knække over på midten, men med Laimer får Bayern i hvert fald en type, der kan netop det.

Laimer skal være elastikken, der holder sammen på Bayern-holdet, og han skal sørge for, at den ikke knækker. Også i de store kampe.

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 16 – Ja til Unionen!
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 11 – Kane og Openda i front