bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Sæsonoptakt: Hertha BSC – Tilbage til Dardai, tilbage til sikkerhed?

Sæsonoptakt: Hertha BSC – Tilbage til Dardai, tilbage til sikkerhed?

Sidste sæson:

14

Uden at levere nogen prangende start kom Hertha BSC udmærket i gang med sidste sæson. Men efter derby-sejren med cifrene 3-1 over Union Berlin den 4. december i 10. spillerunde startede en deroute for hovedstadsklubben, der var lige ved at koste dem livet i Bundesligaen. Syv runder efter sejren over Union Berlin mødte man bundkonkurrenten Werder Bremen på hjemmebane, og her blev det til et knusende nederlag på 1-4, hvilket kostede træner Bruno Labbadia og sportsdirektør Michael Preetz deres jobs.

Til at overtage trænersædet hev Hertha fat i en gammel kending i form af Pal Dardai. Ungareren spillede for klubben fra 1997 til 2011, og han var træner for klubben så sent som i perioden fra 2015 til 2019. Det var altså en mand med både erfaring, kendskab til klubben og klubhjerte, der nu skulle redde “die alte Dame”, men træerne voksede ikke ind i himlen for Hertha og Pal Dardai. Han fik nemlig kun et enkelt point i sine første fem kampe. Fire af disse modstandere hed godt nok Bayern München, Leipzig, Eintracht Frankfurt og Wolfsburg, men ikke desto mindre hang Hertha elleve runder før sidste spillerunde med røven lige i vandskorpen.

I 24. spillerunde skete der dog noget. Hertha BSC slog Augsburg på hjemmebane med 2-1, hvilket var holdets blot anden sejr siden den, de fik over Union Berlin i 10. spillerunde. Sejren over Augsburg var med til at vende skuden for hovedstadsklubben, der lige pludselig fandt formen på det helt rigtige tidspunkt. I de sidste elleve spillerunder hentede de blåhvid-stribede fire sejre. Den mest mindeværdige af dem var 3-0-sejren over Leverkusen, der sammen med 3-1-derbyet over Union Berlin, må stå tilbage som sæsonens højdepunkt. Udover de fire sejre spillede de uafgjort fem gange, og de tabte kun to gange i de sidste elleve runder af sæsonen. Det var nok til at sikre en 14.-plads og en ny sæson i Bundesligaen.

En klub med et spillermateriale og budget som Hertha burde gøre det bedre, end hvad de gjorde sidste sæson, men på den anden må vi også sige, at de fandt formen på det helt rigtige tidspunkt, og det kunne være endt meget, meget værre for “die alte Dame”.

Transfers:

Fredi Bobic har brugt sit første sommervindue som sportsdirektør i hovedstadsklubben på at bringe et par højtprofilerede spillere til klubben. Først og fremmest har man hentet Suat Serdar i Schalke 04. Ligesom resten af sit hold havde Serdar en skidt sæson sidste år, men Herthas nye midtbanespiller har dog tyske landskampe på sit cv, og han tidligere vist sig frem som en af de bedste i ligaen. Sidste sæsons skuffende spil siger sandsynligvis mere om Schalkes sæson end Suat Serdars niveau, og han kan uden tvivl vise sig at blive en stor profil for Hertha. Suat Serdar er blevet hentet ind for lige knap 55 mio. kroner.

Fredi Bobic har også undersøgt markedet for transferfrie spillere, hvilket er resulteret i tilgangen af to offensive spillere med nogle imponerende cv’er. Kevin-Prince Boateng spillede ungdomsfodbold for Hertha BSC, og han voksede op i byområdet Kreuzberg. Hans karriere har været en lang transfersaga med skift fra den ene til den anden klub, men nu er han tilbage, hvor han slog igennem som ungdomsspiller. Den anden offensive spiller hentet ind på fri transfer er Stevan Jovetic. En spiller med evner, der har bragt ham til klubber som Manchester City, Inter, Fiorentina, Sevilla og Monaco, men også spiller, hvis karriere har været præget af skader. Det er altså to store navne, der i denne sæson skal forsøge at få gang i deres karrierer på Olympiastadion.

Udover det er Arne Maier, Davie Selke og Dennis Jastrzembski kommet tilbage fra deres respektive lejeophold.

Sommeren har også budt på et par markante afgange. Sidste sæsons topscorer Jhon Cordoba er blevet solgt til russiske Krasnodar for knap 135 mio. kroner. Matteo Guendouzi er efter et succesfuldt lejeophold i den tyske hovedstad vendt hjem til den engelske hovedstad og sin klub Arsenal. Den 34-årige tyske fodbold-legende Sami Khedira har stoppet en karriere, der på trods af en masse store præstationer og triumfer, har været påvirket af skader. Mathew Leckie er vendt hjem til Australien, hvor han skal fortsætte sin karriere hos Melbourne City. Nemanja Radonjic er vendt hjem til Marseille efter et lejeophold hos Hertha. Midterforsvarer Omar Alderete er blevet lejet ud til spanske Valencia, mens de har lejet Eduard Löwen og Jessic Ngankam ud til Bundesligaens to nyoprykkere. Eduard Löwen er lejet ud til Bochum, mens Jessic Ngankam er blevet lejet ud til Greuther Fürth.

Styrket/Svækket:

Svækket

Omend Suat Serdar og Matteo Guendouzi er to forskellige typer, er den tidligere Schalke-spiller en fin erstatning for franskmanden, og det bliver spændende at se, om Arne Maier kan komme på holdet efter en ganske flot sæson med Arminia Bielefeld sidste år. Når det kommer til de forreste positioner, kan vi dog godt være lidt mere bekymrede.

Jhon Cordoba var god for Hertha sidste sæson, og så kan det godt være, at Kevin-Prince Boateng og Stevan Jovetic har haft nogle imponerende karriere, men hvornår præsterede de to sidst noget, der skulle gøre dem en god erstatning for Cordoba? Historien om, at Kevin-Price Boateng vender hjem til Berlin er meget fin og godt fortalt, men det er en del år siden, han var så god, at man ville kalde ham for en stjernespiller på et hold som Hertha BSC. Vi tvivler faktisk ret meget på, om han overhovedet stadig er god nok til at spille med på det her niveau.

Stevan Jovetic kunne måske godt erstatte Jhon Cordoba, for hans karriere er i virkeligheden ikke gået i dødvande på samme måde som Boatengs. Jovetic er bare ikke helt den samme type angriber som Jhon Cordoba. Cordoba er en hurtig angriber med et stort løbepensum, mens Jovetic til gengæld er bedre teknisk og nok også en bedre afslutter. Ingen tvivl om, at Jovetic har evnerne, men han har også en grim skadeshistorik.

Alt i alt kan man sige, at Hertha BSC har erstattet Jhon Cordoba med to spillere, der har præsteret væsentligt mere igennem årene, end colombianeren har. Vi tror dog ikke, at nogen af dem kan levere det, Jhon Cordoba leverede sidste sæson.

Læs også: Bundesligatrøjerne 2021/22

Sådan går det Hertha BSC i denne sæson:

Selvom vi skrev, at truppen var blevet svækket i løbet af transfervinduet, er vi alligevel optimistiske på Herthas vegne.

Herthas trup er nemlig bedre end det, de viste sidste sæson. Der har ikke været den helt store udskiftning i løbet af sommeren, hvilket vi i virkeligheden er meget godt. Hertha har jo nemlig en fin trup, og den kan kun være blevet bedre af, at de nu har spillet en sæson mere sammen.

Udover vi en stærk sammenspillet trup, så ser aldersprofilen på holdet også solid ud. De har en gennemsnitsalder på lidt over 25 år, og de har en god blanding af unge spillere med frisk energi og ældre spillere med erfaring.

Derudover så er det en god ting, at Pal Dardai er blevet gjort til en permanent løsning. Siden man stoppede samarbejdet med den ungarske klublegende i 2019 har Ante Covic, Jürgen Klinsmann, Alexander Nouri og Bruno Labbadia siddet i trænersædet, og de har alle bevæget Hertha BSC mod bunden af tabellen, og ingen af dem har vist sig at være lige så gode, som Pal Dardai var i sine første fire år som træner for “die alte Dame.

Det vi godt kan være lidt bekymrede for på hovedstadsklubbens vegne, handler i virkeligheden om noget så essentielt som at score mål, selvom der er navnkyndige spillere nok at vælge i mellem. For kommer nogen Hertha-spiller i denne sæson til at score ti mål eller mer? Bedste bud er nok Matheus Cunha, der med Brasiliens landshold til OL, men ellers ser vi ikke nogen i Hertha nå den milepæl i denne sæson. Til gengæld er der en håndfuld forskellige spillere, der godt kan bidrage til målscoringen. Spillere som Lukebakio, Piatek, Jovetic, Selke og Serdar skal nok få scoret et par mål og sørge for en plads lige omkring midten af tabellen, men hvor succeskriteriet må være, at få ro på klubben efter nogle turbulente sæsoner.

Bud på placering:

9-12

Bud på idealopstilling:

4-2-3-1

I foråret forsøgte Pal Dardai mange forskellige formationer, men en 4-2-3-1 virker som den, der giver mest mening i forhold til den trup, de har. Det var også den formation, de brugte i venskabskampen mod Liverpool, som de vandt med 4-3.

Schwolow; Klünter, Torunarigha, Boyata, Plattenhardt; Ascacibar, Tousart; Lukebakio, Serdar, Cunha; Jovetic

Hold øje med – Jordan Torunarigha

Forsvarsspilleren har nu efterhånden været med i et par sæsoner, og han virker klar til at få sit helt store gennembrud i denne sæson. Talentet har været til at se hele tiden, men efterhånden har han også fået noget erfaring. Når man er en ung spiller, er man som regel lidt svingende i sine præstationer.

. Vi tror derfor, at han i denne sæson for alvor kan begynde at udfolde sit talent og vise sig frem som en rigtig god Bundesliga-forsvarer og en vigtig profil på Pal Dardais mandskab.

You may also like
Hertha BSC, Olympiastadion, Optakt, Berlin
Optakt til runde 18 i 2. Bundesliga – Hertha i sorg og storkamp i Gelsenkirchen
Hertha BSC, Dardai
Pal Dardai – når familien gør jobbet umuligt
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til 2023-2024 sæsonen i 2. Bundesliga: Er nedrykkerne oprykningsfavoritter?
Optakt, Hertha BSC, Berlin
Optakt: Hertha BSC – Union Berlin: Dansk målmandsduel i Berlin