Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Sæsonoptakt - 1. FC Köln: Gedebukke med potentiale - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Sæsonoptakt – 1. FC Köln: Gedebukke med potentiale

Sæsonoptakt – 1. FC Köln: Gedebukke med potentiale

Sidste sæson:

Nr. 14 i Bundesligaen

Man kan vist roligt sige, at Kölns comeback-sæson til Bundesligaen var en bemærkelsesværdig en af slagsen. Op til sæsonen havde klubben ansat Achim Beierlorzer som træner, men han blev ikke nogen succes i Rhin-området. Efter de første elleve spillerunder lå 1. FC Köln under stregen, og de havde kun formået at samle syv point, så den sportslige ledelse i Köln drog konsekvensen af den ringe sæsonstart og fyrede Achim Beierlorzer den 9. november efter et 1-2-nederlag til Hoffenheim i en høj dramatisk kamp, der blev afgjort af VAR i det 97. minut. Herefter udpegede de Markus Gisdol som manden, der skulle redde Köln.

Gisdol fik ikke ligefrem en fantastisk start. Efter hans første tre kampe havde han tabt to og spillet en uafgjort, så det så ikke ud som om, at det ville blive så meget bedre med den tidligere HSV og Hoffenheim-træner ved roret. Efter 14. spillerunde lå Köln på sidstepladsen med blot otte point, men lidt efter lidt fik Gisdol vendt tingene. Han fandt et par spillere frem, der lige pludselig begyndte at vise et utroligt højt niveau, og i de sidste tre runder af efterårssæsonen slog Köln noget overraskende både Leverkusen på hjemmebane og Eintracht Frankfurt på udebane.

De gik på juleferie med en 1-0-sejr over Werder Bremen, der gjorde, at de overvintrede på ligaens 13.-plads. De tog denne fantastiske forvandling med ind i forårssæsonen, hvor de vandt fem af deres første otte kampe. Det var kun Bayern, Dortmund og Gladbach, der kunne slå “die Geißböcke”.

Herefter blev sæson suspenderet pga. Corona-udbruddet. Da sæsonen vendte tilbage, var det uden Kölns storform fra vintermånederne. I de ni kampe 1. FC Köln havde tilbage efter ligaens tilbagevenden, hentede de kun fire point. De sluttede sæsonen af med en 6-1-afklapsning mod Werder Bremen, men på det tidspunkt havde de for længst sikret livet i Bundesligaen.

Sæsonen vil blive husket for, hvordan et af ligaens absolut dårligste hold blev forvandlet til et af ligaens bedste for en periode. Efter de første 14 spillerunder havde Köln blot otte point. I de efterfølgende 14 spillerunder hentede de 26 point.

I den lidt mere kuriøse afdeling er det værd at nævne, at gedden og klubmaskotten Hennes VIII efter 11 års tro tjeneste inden sæsonen blev afløst af Hennes IX, der også leder 1. FC Köln ind i den nye sæson.

Transfers:

På transfermarkedet har Köln ikke lavet andet end at hente Ron-Robert Zieler på en lejeaftale. Det skyldes, at sidste sæsons andenmålmand Thomas Kessler har indstillet karrieren.

Derudover har Köln fået et par spillere tilbage fra leje. Louis Schaub er kommet tilbage efter at have været på græs hos HSV det seneste års tid, mens det også skal nævnes, at danske Frederik Sørensen nu er tilbage i det tyske efter et år hos schweiziske Young Boys. Meldingerne går på, at Gisdol har meddelt Sørensen, at han er en del af truppen frem mod den kommende sæson.

Hvad angår afgange er et par af breddespillerne som Birger Verstraete, Marcel Risse og Niklas Hauptmann sendt på leje, mens tidligere topscorer i klubben Simon Terodde nu skal forsøge at sparke HSV i Bundesligaen.

Mest markante afgang for 1. FC Köln er dog angrebskollega Mark Uth, der vender tilbage til Schalke efter endt lejemål.

 

Styrket/svækket:

En smule svækket

1. FC Köln mister Thomas Kessler som andenmålmand, men får Ron-Robert Zieler. Den tidligere landsholdsmålmand kan måske udfordre Timo Horn mere og på den måde gøre ham bedre, men lejeaftalen med Zieler er dog ikke noget, der styrker Köln betydeligt.

Simon Terodde har tidligere vist som en god angriber, så det er måske lidt ærgerligt, at han smutter, men han fik ikke så meget spilletid til sidst, fordi Köln med Cordoba og Modeste sådan set er fint dækket ind på de forreste positioner. At man ikke har Mark Uth til næste sæson er dog lidt en bet, for Köln.

 

Sådan går det 1. FC Köln i denne sæson:

Når vi kigger på truppen og ser, hvordan 1. FC Köln lige pludselig fik vendt op og ned på alt i løbet af sidste sæson, er der ikke nogen tvivl om, at holdet har et potentiale, der rækker til mere, end at de skal kæmpe for livet i Bundesligaen. De har også en god trupsammensætning af unge talenter som Ismail Jakobs, Jan Thielmann, Sebastiaan Bornauw, Elvis Rexbechaj og ikke mindst Noah Katterbach, der for nyligt vandt Fritz Walter medaljen som et bevis på, at han er Tysklands største talent.

Der er også erfarne Bundesliga-spillere som Jonas Hector, der har været med til både et EM og VM for Tyskland, Timo Horn, Marco Höger, Anthony Modeste, og så har de også Jhon Cordoba, der havde lidt af en gennembrudssæson sidste år.

Umiddelbart bør de kunne slutte højere, end på den 14.-plads hvor de endte sidste sæson, men for os er spørgsmålet, om Markus Gisdol er den rette til at føre projektet videre. Det kan lyde mærkeligt, når man tænker på, hvor godt han gjorde det med Köln sidste sæson, men han har dog ikke historik for at være nogen særlig langtidsholdbar træner. Både da han var i Hoffenheim, og da han var i HSV, leverede han gode resultater i starten, men i begge klubber gik det galt i anden sæson.Og i begge klubber var en hullet defensiv kendetegnet.

Vi vælger dog at tro, at han er blevet bedre med den erfaring, han efterhånden har fået, og med det hold han har, tror vi godt, at han kan levere resultater.

Men det kræver at de mange talenter begynder at tage mere ansvar, så de ikke kommer dårligt fra land igen. 1. FC Köln har et nogenlunde startprogram med kampe mod de to oprykkere i de første fem opgør, godt nok på udebane, og det bliver ganske givet nogle af de kampe, der kommer til at definere gedebukkenes sæson.

 

Bud på placering:

9-12

 

Bud på idealopstilling:

4-2-3-1

Horn – Ehizibue, Bornauw, Czichos, Katterbach; Skhiri, Hector; Drexler, Schaub, Jakobs; Cordoba

 

 

Hold øje med:

Sebastiaan Bornauw

Der er et væld af spillere, som I skal holde øje med fra 1. FC Köln i den kommende sæson. De har en utrolig talentfuld trup med masser af potentiale. Vores valg er faldet på den belgiske midtstopper Sebastiaan Bornauw, der sidste sæson nok ikke rigtig var udset til at skulle fast i midterforsvaret. Han fik dog chancen i løbet af sæsonen, og her viste han, at han virkelig er en dygtig midtstopper. Helt fantastisk i luftrummet, hvilket også har gjort, at han har fået scoret et par mål. Han er på mange måder en alsidig og moderne forsvarsspiller, og vi tror på, at han kan udvikle sig yderligere i denne sæson og få etableret sig som en spiller, der kunne vække interesse fra nogle af de lidt bedre hold.

Vores valg kunne også være faldet på Ismail Jakobs, men nu plejer de offensive spillere altid at få mere omtale end de defensive, så vi mener, at det er på sin plads, at vi giver et “shout out” til en af Bundesligaens mest interessante centerbacks lige for tiden.

foto: www.fc.de

You may also like
Optakt, højdepunkter, FC Köln, Bayern München
Optakt: FC Köln – Bayern München: Kriseramte Köln får besøg af vanvittige Kane
Tyske ord, udtryk, sprogblomster
Sæsonoptakt: 1. FC Köln – Baumgart Ball i ny fase
Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga, tysk mester
Sæsonoptakt: 1. FC Köln ”Baumgartmania” hos gedebukkene
Bundesliga, Meisterschale, højdepunkter, podcast, optakt, bundesligaen, 1. og 2. Bundesliga, tysk mester
Optakt: FC Köln – Borussia Dortmund: Slutter mesterskabsduellen, før den er begyndt?