Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Optakt: FC Köln – Bayern München: Kriseramte Köln får besøg af vanvittige Kane
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: FC Köln – Bayern München: Kriseramte Köln får besøg af vanvittige Kane

Optakt: FC Köln – Bayern München: Kriseramte Köln får besøg af vanvittige Kane

Optakt, højdepunkter, FC Köln, Bayern München

Bayern har ikke tabt til Köln i 18 kampe i streg, og det er svært for alvor at se, hvorfor det skulle ændre sig i opgøret, der sparker 12. spillerunde i gang. Bayern har scoret over fire gange så mange mål som Köln, og Harry Kane alene har scoret tæt på dobbelt så mange mål som hele Köln-mandskabet.

Kampfakta

Spillested: RheinEnergieStadion
Kamptidspunkt: Fredag, kl. 20.30
Tv: TV3 Max

Köln

Det er tungt at være Köln-tilhænger indtil videre i denne sæson, hvor die Geißböcke er placeret under nedrykningsstregen med blot seks point efter 11 kampe. Derudover er det kun blevet til en enkelt sejr for Köln-mandskabet, der har tabt syv kampe og spillet to kampe uafgjort.

De to pointdelinger kom inden landsholdspausen, hvor Köln først delte i porten med Augsburg, inden det blev til et point mod Bochum, som også roder rundt i bunden.

Det i sig selv må siges at være alarmerende for Steffen Baumgart og co., men det mest bekymrende må være, at Köln kun har formået at score sølle ni mål. Det er det laveste antal scorede mål i hele Bundesligaen, og især med øje for, at Köln i sejren over Gladbach, som er sæsonens hidtil eneste, scorede tre af disse ni mål.

Offensiven er i problemer, og selvom det er tæt i bunden af Bundesligaen, så er der ikke meget, der tyder på, at Baumgart formår at få vendt kurven i fredagens opgør. Her står Bayern således for døren, og vi skal tilbage til 2011 for at finde den seneste sejr til die Geißböcke.

Det er ikke ligefrem opløftende læsning, men Köln kan omvendt spille helt uden pres. På den anden side kan Köln også ende på sidstepladsen med et nederlag, inden 12. runde er færdigspillet.

Steffen Baumgart må til kampen mod Bayern se bort fra Philipp Pentke og danske Jacob Christensen. Begge er dog tilbage i træning, men det forventes ikke, at de når at blive klar til fredagens kamp, hvor Köln-mandskabet i den grad får deres sag for.

Bayern München

Bayern München er sammen med Leverkusen fortsat de to eneste hold, der har til gode at tabe i indeværende sæson. Det er også netop Leverkusen, der topper Bundesligaen to point foran Bayern, som dog med en sejr i Köln fredag aften midlertidigt kan erobre førstepladsen.

Bayern gik på landsholdspause med en 4-2-sejr hjemme mod Heidenheim, hvor Harry Kane endnu en gang beviste, hvorfor Bayern har hentet ham ind til denne sæson. Kane viser stor- og målform i øjeblikket, og det er efterhånden ikke længere et spørgsmål om, hvorvidt Kane scorer, snarere hvor mange mål, englænderen scorer pr. kamp.

Kane topper også Bundesligaens topscorerliste med 17 mål, og Kane er også kun gået fra banen to gange i Bundesligaen uden at score. I de seneste fem kampe har Kane også fået nettet til at blafre, og han scorede sågar også for England i landsholdstrøjen.

Det er derfor tenderende til ulige hold, når en storspillende Kane og Bayern-offensiv gæster Köln, der ikke har holdt en ’hvid vest’ i 19 kampe i træk.

Der er dog ikke meget, der taler for, at det sker, da Bayern også har scoret vilde 42 mål i de første 11 runder, hvilket også er en foreløbig rekord. Samtidig får Tuchel igen anfører Josuha Kimmich tilbage efter karantæne, mens også Leon Goretzka er blevet sin skade kvit.

Til gengæld er Jamal Musiala tvivlsom, mens De Ligt endegyldigt er dømt ude af opgøret fredag aften. 

Karantæner

Köln: Ingen
Bayern München: Ingen

Bud på startopstillinger

Köln: Schwäbe – Carstensen, Hübers, Chabot, Heintz – Ljubičić, Martel – Waldschmidt, Kainz (c), Maina – Selke
Bayern München: Neuer (c) – Mazraoui, Upamecano, Kim, Davies – Kimmich, Goretkza – Sané, Müller, Coman – Kane

Vidste du, at..:

Bayern er andet end Harry Kane? Ja, det vidste du måske godt, men Leroy Sané, der fik en uheldig hovedrolle for Tyskland mod Østrig med et tåbeligt rødt kort, er med otte mål og seks assist den næstmest afgørende spiller i Bundesligaen. Harry Kane er, ja, den mest afgørende med 20 målinvolverende aktioner.

Dom:

Det står nærmest skrevet i sol, måne og stjerner, at Bayern snupper de tre point, og det er også svært at se, hvorfor det ikke skulle ske. Vi tror på en ny målfest fra Bayerns side, 4-1 til rekordmestrene.

Få spiltips til Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
DFB, Landshold, Tyskland, ny tysk landstræner, EM-manager, højdepunkter
Optakt: Tyskland – Spanien: Den moralske (kvart)finale
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 16 – Ja til Unionen!
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg