bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Fremadskridende planer om flere fans på stadion i Bundesligaen
Borussia Dortmund, fankultur, tilskuere, optakt, fans på stadion

De tyske delstater er i færd med at udarbejde fælles retningslinjer, der vil tillade flere fans på stadion. Helt op til 30 procent af stadionkapaciteten kan udnyttes, hvis ellers det lykkes at nå frem til enighed delstaterne i mellem.

Det vakte umiddelbar begejstring, da det for nylig kom frem, at RB Leipzig til deres åbningskamp i Bundesligaen ville kunne have 8.400 fans på stadion. Det var et skridt i den rigtig retning mod igen at få fans på stadion, men der var samtidig også en utilfredshed at spore hos nogle klubber, da det i følge dem gav RB Leipzig en unfair konkurrencefordel.

Indtil videre er det nemlig sådan, at det er op til de enkelte delstater at beslutte, hvor mange fans på stadion, de tillader, og hvor Sachsen altså var villige til at lade 8.400 tilskuere komme ind til RB Leipzigs første kamp i sæsonen, så har de i Nordrhein-Westfalen, hvor blandt andre Borussia Dortmund, Schalke 04, Gladbach, Bayer Leverkusen og 1. FC Köln har hjemme, kun tilladt 300 tilskuere på stadion.

Men i følge ZDF er delstaterne nu i færd med at udarbejde fælles retningslinjer, og de retningslinjer kan meget vel træde i kraft i løbet af ganske kort tid. Det kræver dog, at samtlige delstater bakker op om forslaget, og i følge BILD er især delstaten Bayern i mod forslaget, ligesom Rheinland-Pfalz, hvor Mainz er placeret, helst ser, at det til at begynde med blot er 10 procent af kapaciteten, der udnyttes, og så kan man på et senere tid hæve det til 20 procent af stadionkapaciteten.

Forslaget går ellers ud på, at 30 procent af kapaciteten på stadion kan benyttes, men der lukkes dog ingen gæstende fans ind, og der vil heller ikke blive solgt alkohol.

I denne weekend er der DFB-Pokal på programmet, og i disse kampe eksperimenteres der for første gang med fans på stadion. I Rostock hvor Hansa Rostock møder Stuttgart, ventes der 7.500 fans på stadion, mens Dynamo Dresdens pokalbrag mod HSV mandag aften forventes at have 10.000 tilskuere på lægterne.

Forslaget, skulle det blive vedtaget, vil også gælde for alle andre sportsgrene i Tyskland.

Læs også: Rejseguides til Bundesligaen

You may also like
Bundesliga, sæsonoptakt, højdepunkter
Alle højdepunkter og mål fra 4. spillerunde i Bundesligaen 2020/21
Jadon Sancho, talenter
Bundesligaens mest værdifulde spillere – efterår 2020
Optakt, Werder Bremen, tilskuere
Officielt: Enighed om tilskuere på stadion i Bundesligaen
SC Freiburg, sæsonoptakt, 2020/21
Sæsonoptakt: Freiburg – Streichs magi skal gøre op for profilflugt