bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Sæsonoptakt: Arminia Bielefeld – Oprykkere i offensiven

Sæsonoptakt: Arminia Bielefeld – Oprykkere i offensiven

Arminia Bielefeld, sæson 2020/21

Sidste sæson:

Nummer 1 i 2. Bundesliga

Det begyndte lidt hakkende med to uafgjorte i de første to kampe, men herefter så Arminia Bielefeld sig ikke tilbage, hvor et 1-0 nederlag hjemme mod Stuttgart var eneste nederlag i første halvdel af sæsonen, der i alt blot bød på to tabte kampe.

Arminia Bielefeld spillede friskt til, og de havde flere overbevisende og opløftende sejre undervejs. Heriblandt en 5-2-sejr ude mod Wehen Wiesbaden, en 5-1-sejr ude mod Nürnberg, 6-0 hjemme mod Jahn Regensburg og 4-2 ude mod Greuther Fürth.

Derfor gjorde det heller ikke det store, at de ikke kunne besejre hverken Stuttgart eller HSV i de indbyrdes kampe, for de var så afgjort det mest stabile hold i 2. Bundesligaen, og allerede med tre runder igen kunne de fejre oprykning til Bundesligaen, som de senest var en del af i 2009.

Bielefeld havde både den bedste offensiv og defensiv i ligaen, og udover Fabian Klos der blev topscorer, er det værd at fremhæve Andreas Voglsammer, der blev noteret for 12 mål, mens Marcel Hartel lagde op til 13 scoringer.

I DFB-pokalen røg de ud i anden runde, da det blev til et 3-2 nederlag mod Schalke.

Transfers:


Arminia Bielefeld har i skrivende stund ikke brugt en eneste krone på at købe nye spillere, men det betyder ikke, at der ikke er kommet frisk blod ind på holdet. Set med danske øjne skal det blive interessant at følge den nu tidligere OB-spiller Jacob Barrett Laursen, der skal forsøge at erobre en plads i forsvaret hos oprykkerne.

Højre backen er også blevet forstærket med belgiske Nathan de Medina, der kommer til fra Mouscron, mens Christian Gebauer er hentet i østrigske Altach. Noel Niemann er hentet i 1860 München, Mike van der Hoorn kommer til fra Swansea,  Ritsu Doan er kommet til på lån fra PSV, mens det bliver interessant at se, hvordan Sergio Córdova klarer sig, efter han er hentet på leje fra Augsburg.

For en oprykker er det vigtigt at holde fast i stamme, og her har Bielefeld været dygtige. Onde tunger vil sige, at der heller ikke var den store rift om deres spillere, men det er faktisk kun Jonathan Clauss, der skiftet transferfrit til Lens, hvis afsked for alvor kan mærkes i truppen.

Udover Clauss har Bielefeld også sagt farvel til Patrick Weihrauch, der er skiftet til Dynamo Dresden, Florian Hartherz er ny mand hos Fortuna Düsseldorf, Philipp Klewin er taget til Aue, mens spanske Álex Pérez er taget til Logroñes,

 

Styrket/Svækket:


Styrket

Jonathan Clauss var en vigtig faktor i klubbens oprykning med sine mange mål og oplæg fra sin position på højre back, og Nathan Medina har næppe helt samme niveau til at begynde med. Men når Arminia Bielefeld fremstår styrket, så skyldes det, at bredden på holdet er blevet væsentlig bedre. Sergio Córdova ligner eksempelvis et godt alternativ eller eventuelt makker til Klos oppe i front, og så ligner Ritsu Doan også en klar forstærkning.

 

Sådan går det Arminia Bielefeld i denne sæson:

Uwe Neuhaus er et lidt ubeskrevet blad i Bundesliga sammenhæng, men den nu 60-årige manager har faktisk fejret store triumfer i sin karriere, hvor han var assistent på det Dortmund hold, der vandt det tyske mesterskab i 2002, ligesom han førte Union Berlin op i rækkerne fra Regionalliga Nord til 2. Bundesliga.

Han insisterer på at spille en offensiv gang fodbold, og det ligner på én og samme tid Bielefelds store styrke og svaghed forud for den kommende sæson. Godt nok er de ikke så konceptfaste som eksempelvis Paderborn, men det store spørgsmål er, om deres spillestil også viser sig gangbar i Bundesligaen.

Fordelen er selvfølgelig, at stammen er den samme som i den seneste sæson, og at konceptet har vist sig holdbart i 2. Bundesliga. I den forgangne sæson i 2. Bundesliga var Arminia Bielefeld det hold, der løb flest kilometer af alle, og selvom der ikke kan sættes lighedstegn ud for antal løbne kilometer og point på kontoen, så er det noget af den samme intensitet i spillet, der skal bære dem i 1. Bundesliga.

Offensivt kan målene komme mange steder fra, men det er også en trup uden den helt store Bundesligaerfaring, og det bliver blandt andet op til Jacob Barrett Laursen, der er udset en startplads på højre back, at sikre at defensiven holder vand.

Målet er selvfølgelig at sikre overlevelse, og det kræver point i de første par kampe, hvor blandt andre Köln og Werder Bremen venter, inden der kommer svære kampe mod Wolfsburg, Bayern München og Borussia Dortmund.

Skal Bielefeld gøre nedrykningsprofetierne til skamme skal den lejede Ritsu Doan også gerne slå til fra start, da han har nogle af de egenskaber, der kan gøre, at Bielefeld måske kan bide sig fast i Bundesligaen.

 

Bud på placering:

15-18

 

Bud på idealopstilling:

4-3-3

Ortega – Brunner, Pieper, Nilsson, Laursen – Consbruch, Prietl, Hartel – Doan – Klos Córdova
 

Hold øje med:

Fabian Klos

Bliver lidt spøgefuldt kaldt Tysklands Jamie Vardy, da han relativt sent fik sit gennembrud. Måske han dog minder mere om HSV’s Simon Terodde, da det primært er i de lavere ligaer, at han har vist sit værd. Fabian Klos har efterhånden været i Bielefeld i ni år, og han var den absolutte profil på holdet i den forgangne sæson, hvor han med 21 mål var med til at sparke Bielefeld i Bundesligaen.

Han har scoret mål hele sin karriere, men har endnu aldrig optrådt i Bundesligasammenhæng. Med sine 194 centimeter vil det være oplagt at tænke ham som en klassisk tysk tankcenterforward, men Klos er faktisk ganske fin med bolden og god i bevægelserne, og udover at score mål er det værd at notere, at han i de seneste to sæsoner også har lagt op til 20 scoringer. Skal Bielefeld overleve, skal Klos levere.

 

Danske Andreas Albers mødte Arminia Bielefeld to gange i sidste sæson, hvor han og Jahn Regensburg tabte med 3-1 og 6-0. Her er hans vurdering af oprykkerne:

Vores kamp i Bielefeld taber vi med 6-0. Jeg tror ikke, jeg har prøvet at blive kørt rundt på brættet på en sådan måde, som vi blev det i den kamp. Det var fuldstændig umuligt at få fat i bolden, og når vi havde den, så var det umuligt at holde fast i den. De var så overlegne, spilleglade og ivrige, kunne man mærke. De var bare overlegne. Der var ikke noget at gøre. Vi skulle ikke have tabt 6-0, og det var en af vores, der smed den i mål på en tilbagelægning, inden det begyndte at gå helt skævt, men vi tabte klart og til et hold, som i den kamp var 100 procent klar til Bundesligaen.

Jeg har stor respekt for ham de har løbende oppe foran, Fabian Klos. Jeg husker den kamp, han spiller i Regensburg. Det var virkelig inspirerende at se på. Så dem glæder jeg mig til at følge, for jeg tror, de kommer til at skabe problemer for mange hold i Bundesligaen.

Foto: www.arminia-bielefeld.de

You may also like
Eintracht Frankfurt, Arminia Bielefeld, Højdepunkter, optakt
Højdepunkter og mål: Eintracht Frankfurt – Arminia Bielefeld 1-1
Augsburg, sæsonoptakt 2020/21
Sæsonoptakt: FC Augsburg – Potentiale haves, den rette træner ønskes
FSV Mainz 05, sæsonoptakt 2020/21
Sæsonoptakt – 1. FSV Mainz 05: Kamikazeklubben jagter stabilitet
Werder Bremen, sæsonoptakt 2020/21
Sæsonoptakt: Werder Bremen – Wesers helte er under pres fra start