bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter

Hver uge, umiddelbart efter sidste slutfløjt, sætter bulibold.dk rundens hold. Buli-holdet er vores bud på spillere, som på den ene eller anden måde har gjort sig positivt bemærket og dermed fortjent en lille anerkendelse.

Jirí Pavlenka, Werder Bremen
Endelig fik tjekken noget at glæde sig over, da han og resten af Bremen formåede at holde buret rent for kun anden gang i denne sæson i bundbraget mod Köln. Det var en meget livlig kamp, hvor tjekken havde nok at se til. Han var stærk, og der var ingen tvivl om, hvem der bestemte i målfeltet. Han var sikker i sine indgreb, og han formåede ikke at lave nogle dumme fejl i det hæsblæsende bundbrag, hvor Thomas Delaney var tæt på at blive matchvinder til sidst.

Abwehr:

Wendell, Bayer Leverkusen
Leverkusen spillede helt forrygende mod Mönchengladbach, som blev kørt over i anden halvleg. Brasilianske Wendell stod godt nok ikke for nogen af de fem mål, men i stedet bidrog han med en assist. Generelt var han ekstrem farlig, når han kom over venstrekanten. Hans hurtighed hjælper ham i stort set alle situationer, hvor han bare sætter sin modstander på plads, så selvom der var en håndfuld andre venstrebacks der gjorde det rigtig godt i denne runde, så fortjener Wendell pladsen på denne uges rundens hold.

Will Orban, RasenBall Leipzig
Leipzig-anføreren var stærk i arbejdssejren over oprykkerne fra Stuttgart, hvor han afværgede de fleste angreb. Han vandt næsten samtlige dueller, og hans fejlniveau var ufattelig lavt. Leipzig var meget på bolden i kampen mod Stuttgart, og i pasningsspillet havde den 24-årige tysker heller ingen problemer.

Lamine Sané, Werder Bremen
I denne periode er det sjældent, at vi ser hele to Werder-spillere på rundens hold, men det er altså tilfældet i denne uge. Midtstopperen fra Senegal havde styr på sine pasninger, og så var han rigtig god til bare at sparke bolden væk, når det var nødvendigt, hvilket må siges at være ofte i øjeblikket.

Rafinha, FC Bayern München
HSV mod Bayern plejer at betyde målfest, men det var ikke ligefrem, hvad publikum på Volksparkstadion fik at se. Bayern vandt godt nok, helt som forventet, men de formåede kun at lave et enkelt mål i Hamburg lørdag aften. På trods af dåbsattesten siger 32 år, så spillede Bayerns højreback en rigtig fornuftig kamp mod HSV, hvor han leverede en arbejdsindsats udover det sædvanlige. Hans afleveringer sad i skabet, og så var han klar, når han skulle tage et af mange hidsige løb op og ned af højre-siden.

Mittelfeld:

Leon Goretzka, FC Schalke 04
Goretzka var flyvende for Schalke i rundens første kamp, hvor Schalke mødte Mainz. Den unge tysker kom selv på tavlen en enkelt gang efter 13 minutter, hvor han var sikkerheden selv, da han var alene med René Adler i Mainz-målet. Midtbanespilleren gjorde et kæmpe løbearbejde, og han endte med at løbe 11,86 km. over de 90 minutter, hvor han bidrog med masser af gode afleveringer, som satte gang i spillet. Har stadig ikke forlænget kontrakten med Schalke, der udløber næste sommer, og med den form han viser i øjeblikket, spiller han formentlig heller ikke i Ruhr ret længe endnu.

Corentin Tolisso, FC Bayern München
Franskmanden viste fantastisk spil, da Bayern gæstede HSV, hvor han sørgede for gæsternes eneste scoring. Midtbanespilleren præsterede på et uhørt højt niveau, og han løb ufattelig mange meter i løbet af kampen. Han skabte de rigtige huller til sine medspillere, og så stod han for kampens eneste scoring. Egentlig kunne han næsten ikke undgå at score, da bolden blev serveret for ham ved bagerste stolpe, og så svigtede Tolisso altså ikke.

Niclas Füllkrug, Hannover 96
Når Martin Harnik ikke præsterer for Hannover, så er det rigtig godt at have en farlig kantspiller, og det har Hannover tilsyneladende. Füllkrug begyndte ikke på banen, men blev skiftet ind efter 64 minutters spil. Han kom på banen og vendte kampen fuldstændig på hovedet, for 25 minutter senere havde han sikret sit mandskab tre point med to mål. Den 24-årige tysker kom på måltavlen efter 76 minutter, hvor han bragede bolden i kassen. Få minutter før slutfløjt nåede han også at score til slutresultatet 2-1, da han firsttimede et skud i det lange hjørne.

Sturm:

Kai Havertz, Bayer Leverkusen
Det er alligevel forholdsvis sjældent, at vi vælger en angriber, som ikke har nettet i denne runde, men det har vi gjort i denne uge. Den kun 18-årige tysker leverede en forrygende indsats mod Gladbach, hvor han havde en stor andel i, at Leverkusen fik vendt et nederlag til sejr. Leverkusen formåede at lave fem mål i anden halvleg, og den unge tysker havde altså næstsidste fod på tre af dem, hvilket må siges at være imponerende af en så ung knægt.

Maximillian Philipp, Borussia Dortmund
Dortmund har gjort et rigtig klogt køb i form af Maximillian Philipp, som i øjeblikket er én af de bedste på holdet. Lørdag viste han igen sit værd, da han stod for Dortmunds ene scoring, hvor han drev bolden frem i høj fart, og så afsluttede han selv angrebet på sikreste vis. Han var bestemt heller ikke bange for at skyde på mål, hvilket han gjorde en håndfuld gange med blandet succes.

Ante Rebic, Eintracht Frankfurt
Endnu en angriber, som ikke kom på tavlen i denne uge, men i stedet fik han trukket et straffespark, der satte gang i Frankfurts comeback. Han tog ufattelig mange dybdeløb, og han var den spiller, der havde flest sprints i løbet af kampen, nemlig hele 37. Dette tal vidner om en stor arbejdsindsats fra Rebic, som tog en lidt halvfarlig duel med Roman Bürki, der førte til et straffespark. Måske en lille opsang til de andre angribere i Bundesligaen ville være tiltrængt, når to af vores tre angribere på rundens hold ikke laver mål, men alligevel er med.

Trainer:

Heiko Herrlich, Bayer Leverkusen
Leverkusen kom bagud 1-0 ude mod Jannik Vestergaard og Mönchengladbach efter bare syv minutters spil og på trods af masser af skud på mål i første halvleg, så formåede Leverkusen ikke at udligne. I stedet måtte de gå til pause bagud 1-0, og netop i pausen må Heiko Herrlich have sagt nogle magiske ord. Leverkusen nettede nemlig hele fem gange i anden halvleg, og på den måde sikrede de sig sejren i Gladbach. Til anden halvlegs start blev Julian Brandt også skiftet ind, og han stod både for en scoring og en assist, så et meget klogt træk af Leverkusen-træneren.