bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Hamburger SV – Bayern München

Optakt: Hamburger SV – Bayern München

Der er stadigvæk noget smukt ved ”Der Nord-Süd-Gipfel”, men der kan ikke forventes en tæt forestilling som i ”de gode gamle dage”.

Kampfakta:
Spillested: Volksparkstadion
Dommer: Fritz
Kamptidspunkt: Lørdag kl.: 18:30

Holdnyt

Hamburger SV:
HSV er en traditionsklub, og de inkarnerede fans på ”Nordtribüne” kan (selvom tiderne ikke er helt lyserøde som i starten af 80´erne) stadigvæk få opbragt et smil, når de tænker på, at de er den eneste klub, der har været i Bundesligaen siden begyndelsen i 1963. Dette lille, dejlige og trygge lys i fansenes hjerter har de seneste sæsoner været på vippen til at forsvinde, da HSV de seneste mange sæsoner har kæmpet for undgåelse af nedrykningen.

I denne sæson ser den kamp ud til at fortsætte for Bundesligaens Dino. I starten af sæsonen vandt HSV ellers de to første kampe mod Augsburg og FC Köln, men derefter har HSV lidt fem nederlag og fået ét remis imod rivalen Werder Bremen. Dette har betydet, at HSV i øjeblikket ligger på 15. pladsen med syv point. Samme point som Freiburg på 16. pladsen, som er nedrykning play-off pladsen.

Sidste sæson led HSV et 1-0 nederlag imod Bayern München på Volksparkstadion, og derefter tog ledelsen i traditionsklubben en hurtig beslutning. De bestemte sig for, at fyre Bruno Labbadia og hans to assistenter, efter lidt over ét år i klubben. Træner Markus Gisdol kan måske frygte lidt af en gentagelse efter en dårlig sæsonstart. En kamp imod Bayern München er på ingen måde en ønskemodstander for værterne på lørdag. I de seneste 15 møder har HSV indkasseret 63 mål (i alle turneringer). Sidste gang HSV vandt imod lørdagens modstander, skal man helt tilbage til september 2009. Her vandt de 1-0 på mål af Mladen Petric.

Bayern München:

Forstil dig den gamle ven du havde fra gymnasiet, som du ikke har set i nogle år nu. Den type som altid gjorde byturene uforglemmelige, gruppesamarbejdet lidt sjovere og tiden i gymnasiet til en fest. Nu skal i mødes igen efter flere år fraværelse. Lige i det i mødes er alt ligesom i gamle dage. Hans humør er den samme, og I griner stadigvæk af de samme ting. Man føler, at alt er ligesom de gamle og sjove dage med denne person.

Det må være den samme følelse fansene hos Bayern Münchens oplever herefter Jupp Heynckes tilbagevendelse. I hans første to kampe er det blevet til to sejre, otte mål og nul indkasseret mål. I sidste weekend vandt de 5-0 i mod Freiburg, og senest blev det til en sejr på 3-0 imod skotske Celtic i Champions League. Her viste Jupp Heynckes tropper det samme gode spil som i ”the treble” sæsonen i 12/13.

Bayern München ligger på en 2. plads med kun to point op til Dortmund på 1. pladsen.

Lewandowski har scoret syv mål i de seneste fem møder imod HSV, og i seneste møde på Allianz Arena scorede den polske spidsangriber et hattrick, da Bayern München fuldstændig ødelagde lørdagens værter med 8-0. Indtil videre har Lewandowski scoret 160 mål i Bundesliga-regi. Hvis Lewandowski endnu engang scorer et hattrick imod HSV kan polakken overgå Karl-Heinz Rummenigge, der nåede at nette 162 gange i Bundesligaen.

Selvom Bayern Münchens sæsonstart ikke var særligt prægende, ser det nu ud til, at Bayern München igen kan vise sin styrke og vinde ligaen for sjette gang i streg. Det vil samtidigt betyde Jupp Heynckes fjerde Bundesliga titel. Men sæsonen er stadig meget ung. Leipzig, Dortmund, Hoffenheim eller måske en ny dark-horse kan måske overraske og ødelægge Bayern Münchens dominans. Hvis ”Stern des Südens” skal beholde sin dominans er tre point på Volksparkstadion et must.

Der forventes at Jupp Heynckes giver Boateng en pause, efter han både startede i mod Augsburg og Celtic. James Rodriguez og Arturo Vidal er tilbage og det forventes, at de ryger direkte ind i startopstillingen.

Karantæner:
Hamburger SV: Ingen
Bayern München: Ingen

Bud på startopstillinger:
Hamburger SV: Mathenia – K. Papadopoulos, Mavraj, van Drongelen – Diekmeier, Ekdal, Jung, G. Sakai – Hahn, Kostic – Wood
Bayern München: Ulreich – Kimmich, Süle, Hummels, Alaba – Vidal, Thiago – Robben, James, T. Müller – Lewandowski

Vidste du at:
HSV har scoret seks mål i Bundesligaens første otte kampe? Kun ét af disse mål er kommet på hjemmebanen Volksparkstadion. Det var i 1. runde imod Augsburg, hvor HSV vandt 1-0.

Dom:
Bayern München får ikke de største problemer lørdag aften på Volksparkstadion. Gæsterne vinder 4-0.

Læs også: Guide – Fodboldrejse til Hamburger SV

You may also like
Optakt, højdepunkter, Hoffenheim, Bayern München
Højdepunkter og mål: TSG Hoffenheim – Bayern München 4-1
Dietmar Hopp, optakt
Optakt: Hoffenheim – Bayern München: Mestrene jagter ny Bundesligarekord
Optakt, Bayer Leverkusen
Optakt: Bayer Leverkusen – RB Leipzig
Hertha BSC, Olympiastadion, Optakt
Optakt: Hertha BSC – Eintracht Frankfurt: Kan Hertha ride videre på bølgen?