bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Rundens hold i Bundesligaen – uge 8

Hver uge, umiddelbart efter sidste slutfløjt, sætter bulibold.dk rundens hold. Buli-holdet er vores bud på spillere, som på den ene eller anden måde har gjort sig positivt bemærket og dermed fortjent en lille anerkendelse.

Torwart:

Peter Gulácsi, RasenBall Leipzig
Det er aldrig nemt at stå overfor Dortmund, og i særdeleshed Aubameyang, men på trods af at sidste års topscorer formåede at lave to mål, så kunne det sagtens have gået meget værre, hvis Leipzig ikke havde Gulácsi i målet. Hans fejlniveau var meget lavt, og så havde han nogle vigtige indgreb. Især ved Dortmunds ene mål var han prisgivet, og det andet var på straffespark, hvor han sprang til den forkerte side, men alt i alt en solid indsats af Leipzigs sidste skanse.

Abwehr:

Joshua Kimmich, FC Bayern München
Philipp Lahms efterfølger lyste op i Jupp Heynckes´ comeback på Allianz Arena, hvor Kimmich selv bidrog med et flot mål, hvor han svingede bolden bagom støttebenet. Den unge tysker var en evig trussel, når han kom i et af mange hidsige overlaps, hvilket bragte resten af holdet i farlige situationer. Højrebacken var den spiller fra Bayern, der var på bolden tredje flest gange, og oftest valgte han den helt rigtig løsning. Josuha Kimmich mangler måske, lidt ligesom Lahm, lidt fysik, men det er slet ikke noget, man går så meget op i, når han spiller så godt, som han gjorde lørdag.

Salif Sane, Hannover 96
Selvom Hannover tabte 2-1 til Frankfurt, så spillede midtstopperen fra Senegal en rigtig god kamp, hvor han var stærk især i duellerne. Ofte stod han også for den afgørende tackling, som forhindrede Frankfurt i at bringe sig i front. Salif sørgede også selv for Hannovers eneste scoring, hvilket må have været en lille personlig sejr for ham, da han sidste år brændte et straffespark mod Frankfurt.

Jannik Vestergaard, Borussia Mönchengladbach
En dansker på holdet er altid rart, men det er ikke bare fordi Vestergaard har dansk pas, at han er at finde på denne uges rundens hold. En disciplineret indsats, hvor han udnyttede sin højde på den helt rigtige måde. Danskeren kom også på tavlen, da han kom først på Oscar Wendts frispark. Pasningsspillet var også rigtig fint fra den høje dansker, som kun lavede få fejl mod Delanyes Werder Bremen.

Benjamin Hübner, 1889 Hoffenheim
Den 28-årige venstreback var tæt på suveræn i dullerne mod Augsburg-spillerne, som ikke havde ret meget håb forude, når de kunne skimte Benjamin Hübner i horisonten. På trods af pointdelingen, så sørgede Hübner ellers for jubel på Rhein-Neckar Arena, da han kort inde i anden halvleg viste sin styrke i feltet, da han headede bolden i mål på et timet hovedstød.

Mittelfeld:

Marcel Sabitzer, RasenBall Leipzig
Sabitzer havde en stor andel i Leipzigs sejr ude over Dortmund, da han selv sørgede for et hurtigt modsvar efter ti minutter, hvor han udlignede til 1-1, efter Dorrtmund-keeper Bürki kom lidt for langt ud. Den 23-årige østriger tog et enormt ansvar på en svær udebane i Dortmund, og han var bindeleddet mellem midtbanen og angriberne. Efter 86 minutter kunne Sabitzer gå fra banen, efter en meget disciplineret og flot indsats.

Thiago Alcántara, FC Bayern München
Det var næsten, som at se spanieren i sidste sæson. Han var boldsikker, hans defensive indsats var helt igennem fuldført, og så havde han bare en finger med i spillet, stort set hver gang Bayern skabte noget farligt. Trods hans størrelse på 174 cm., så klarede han sine dueller rigtig godt, og han fightede for hver en bold. Bayern og Thiago viste sig frem på det niveau, hvor de hører til, men det skal dog siges, at Freiburg heller ikke er noget specielt godt hold. Spanieren kom også selv på tavlen en enkelt gang, da han køligt satte bolden i mål til 4-0 et par meter udenfor feltet.

Kingsly Coman, FC Bayern München
Endnu en Bayern-spiller på rundens hold, men franskmanden har virkelig fortjent pladsen på venstrekanten, da han selv stod for et mål, hvor han fulgte en afslutning fra Arjen Robben op. Coman stod også for en assist, da Kimmich lukkede til 5-0 kort før tid, hvor han med en præcis aflevering, fandt Kimmich i feltet, da den unge tysker lukkede til 5-0. En oprejsning for både Bayern, men også for Coman, som ligner en spiller, der er på vej til at finde tilbage til sit gamle niveau.

Sturm:

Sebastien Haller, Eintracht Frankfurt
For anden uge i træk er Frankfurts nr. 9, at finde på rundens hold, og det er bestemt ikke uden grund. Han er i øjeblikket inde i en god periode, hvor han har nettet i de to sidste kampe. Lørdag stod franskmanden endnu engang for et mål samt en assist, men han er den der angriber, der dukker op i perioder. Når man er den form for angriber, så er det vigtigt, at man er skarp, og det må man sige, at Haller er.

Pierre Emerick Aubameyang, Borussia Dortmund
På trods af Dortmunds 3-2-nederlag til Yussuf Poulsen og Leipzig, så kan Aubameyang alligevel kigge sig selv i øjnene, da han ihærdigt forsøgte, at vende opgøret til Dortmunds fordel. Efter bare fire minutters spil blev Aubameyang sendt i dybden, hvilket udmøntede sig i et mål. Efterfølgende kom Dortmund bagud både 2-1 og 3-1, inden Dortmund-angriberen reducerede fra 11-meterpletten, men det var altså ikke nok til at forhindre et nederlag.

Lars Stindl, Borussia Mönchengladbach
Gladbach-anføreren imponerede i 2-0-sejren over Werder Bremen. Han sørgede selv for, at Gladbach fik føring efter 27 minutter, da han med en fiks nedtagning snød Werder-forsvaret, og så sparkede han ellers bare holden sikkert i kassen. Han kunne sagtens have lavet mere end et mål, men det ville skæbnen ikke. Tyskeren satte stort set ikke en fod forkert i søndagens sene kamp, og han leverede virkelig en flot arbejdsindsats.

Trainer:

Ralph Hasenhüttl
At komme bagud ude mod Dortmund efter bare fire minutters spil, skal der altså noget til for at vende et truende nederlag til sejr. Det formåede Leipzig at gøre, da de stillede med en offensiv opstilling, som gav dem en masse plads, som de udnyttede. Især da Dortmund-anfører Sokratis blev udvist, kom der meget plads, og det var guf for Naby Keita og Bruma på Leipzigs midtbane. En rigtig underholdende kamp var det også, og Leipzig trak sig altså sejrrigt ud af opgøret på Signal Iduna Park, hvor Dortmund ikke havde tabt i over to år.

You may also like
Rundens hold i Bundesligaen – runde 29: Rekord-Sancho,
Rundens hold i Bundesligaen uge 28: Bayern-dominans og Mainz i målhumør
Rundens hold i Bundesligaen – uge 27: Hattrick-Held Yussuf Poulsen
Rundens hold – uge 24: Big Bayern, tyrkisk supertalent og Funklende Fortuna