bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Rundens hold i Bundesligaen – uge 20

Rundens hold i Bundesligaen – uge 20

Rundens hold i Bundesligaen – uge 20

Hver uge umiddelbart efter sidste slutfløjt sætter bulibold.dk rundens Bundesligahold. Buli-holdet er vores bud på spillere, som på den ene eller anden måde har gjort sig positivt bemærket og dermed fortjent en lille anerkendelse.

Screen Shot 2016-02-09 at 09.21.24

Tor

René Adler (HSV Hamburg)
At HSV fik et enkelt point med fra søndagens hjemmekamp mod Mainz, når skudsstatistikken siger 5-20 i gæsternes favør, kan de i høj grad takke deres sidste skanse i René Adler for. Med flere fornemme klasseredninger på bl.a. et farligt frispark fra Marcel Risse, som Adler fik pareret op på overliggeren, leverede han endnu en god indsats mellem stængerne. Han var chanceløs på føringsmålet, som blev scoret af Simon Zoller.

Abwehr

Junior Caicara (Schalke 04)
Den brasilianske back steppede up og leverede en af hans bedste indsatser til dato i den kongeblå trøje, da han var direkte medvirkende til, at hjemvendte Draxler og co. blev sendt tilbage til Wolfsburg med et rungende 3-0 nederlag. Foruden en fornem præstation i defensiven, bidrog Caicara desuden med to assists i sejren. Hvis han sammen med resten af Schalke-holdet kan formå at holde formen, venter der et spændende forår i kampen om Champions League pladserne.

Andreas Christensen (Borussia Mönchengladbach)
Før fredagens kamp gik i gang, havde ingen nok regnet med, at Andreas Christensen ville få åbnet sin målkonto for Die Fohlenelf imod skrantende Werder Bremen. Ikke desto mindre blev det tilfældet, hvor han ovenikøbet blev noteret for en vaskeægte Doppelpack. På et sprudlende Gladbachhold var det en fornøjelse at se unge Christensen med vanlig sikkerhed i blandt de bagerste fire samtidig med, at han tog del i det opbyggende spil og gik med i flere angreb.

Ömer Toprak (Bayer Leverkusen)
Det er ikke hver dag, at man formår at holde Bayern München fra fadet, og det skal selvfølgelig præmieres. Sammen med makkeren Jonathan Tah leverede de to en fantastisk indsats nede bagved, der gjorde, at Bayern måtte indkassere sæsonens blot tredje pointtab. Desuden lykkedes det kun Lewandowski og co. at få ni afslutninger i løbet af kampen – deres hidtil laveste total i hele sæsonen. Ganske enkelt en fantastisk indsats! 

Slobodan Rajkovic (SV Darmstadt 98)
I rundens sidste kamp løb Darmstadt fortjent med de tre point, da de vandt på udebane imod Hoffeheim. Rajkovic vandt stort set alt i luften, hvor han allerede tidligt i kampen var uheldig med ikke at komme på måltavlen, da han pandede bolden på overliggeren bag en sagesløs Baumann.
Det blev der dog senere rettet op på, da han lukkede kampen med hans sene scoring til 2-0. Forinden havde den tidligere Chelsea-spiller desuden lagt op til kaptajn Sulus føringsmål. På trods af at Rajkovic normalvis ikke er venstreback, så finder vi dog stadig plads til ham i tæt konkurrence mod Stafylidis fra Augsburg.

Mittelfeld

Mahmoud Dahoud (Borussia Mönchengladbach)
Den 20-årige tyske midtbanespiller var for første gang tilbage i startelleveren efter hans uheld hjemme i privaten. Det var været tydeligt for enhver, at Gladbach har savnet en af sine vigtigste omdrejningspunkter. Dahoud organiserede stort set samtlige angreb imod Werder. Desuden var han direkte involveret i Gladbachs tre første mål, hvilket vidner om en enorm klasse. Til sidst skal Dahoud roses for hans geniale frispilning til Andreas Christensen, hvor danskeren sparkede bolden ind til 2-0.

Johannes Geis (Schalke 04)
Efter at have afsonet en længerevarende karantæne tidligere på sæsonen, var den tidligere Mainz-spiller, Geis en stor årsag til, at Schalke fik en vigtig hjemmesejr. Foruden et fantastisk frisparksmål var Geis og makkeren Leon Goretzka Wolfsburgs midtbane overlegen kampen igennem. Med hele fire afslutninger krydret med flere giftige dødbolde, bidrog han helt sikkert med sin del.

Filip Kostic (VfB Stuttgart)
For anden uge i træk er den serbiske fløjspiller at finde på rundens hold. Denne runde gik det ligeledes ud over en direkte konkurrent i kampen om at undgå nedrykning fra Tysklands fineste fodboldselskab – nemlig Eintracht Frankfurt. Kostic var en stor mundfuld for Zambrano med hans vanlige raids op af højresiden kombineret med flere giftige indlæg og afslutninger. Desuden lukkede han kampen, da han stensikkert udplacerede en sagesløs Hradecky på et straffespark begået mod indskiftede Kravets.

Christian Gentner (VfB Stuttgart)
Den 20. spillerunde i Bundesligaen vil ikke blive husket for de store offensive præstationer. Tværtimod løb de normale defensive kræfter med opmærksomheden. Derfor har vi på Bulibold været nødt til at tænke kreativt for at få enderne til at mødes. Det medfører derfor, at den 30-årige Stuttgart veteran flyttes ud på kanten i vores system. Gentner igen leverede en fornem præstation for Die Schwaben og scorede VfB’s føringsmål samt havde en vital clearing på stregen, der forhindrede Frankfurt i at få en hurtig udligning til 2-2.

Lars Stindl (Borussia Mönchengladbach)
Gladbachs sommersigning fra Hannover 96 leverede endnu en god indsats i den grøn-hvide trøje, da han bidrog med et enkelt mål og en assist i afklapsningen på 5-1. Det var den 27-åriges sjette sæsonmål i Bundesliga samt hans femte assist. En helt igennem godkendt første sæson indtil videre må man sige!

Sturm

Raffael (Borussia Mönchengladbach)
Den brasilianske skarpretter havde en stor aften, da han var en stor kilde til uro i Werders defensiv. Brasilianeren er altid garant for en stor arbejdsindsats i front, hvor han er en af grundstenene i udførelsen af Schuberts høje genpres, som de praktiserer. Han nettede en enkelt gang og var ligesom Dahoud med i det fantastisk opspil til ACs første mål. Raffael har indtil videre kun scoret otte mål i Bundesligaen i denne sæson, hvilket er en anelse under hans normale høje standarder, men målene har været utrolige vigtige, når de er kommet, hvor de har hjulpet holdet til point.

Trainer

Dirk Schuster (SV Darmstadt 98)
Hvis nogen inden sæsonstart havde forudset, at miniputterne fra Darmstadt ville indtage 11. pladsen foran væsentlig større klubber som Stuttgart, HSV og Frankfurt, havde man nok rystet på hovedet. Ikke desto mindre er det status efter 20. spillerunde, hvor Darmstadt kunne tage fra Wirsol Rhein-Neckar-Arena med en fuldt ud fortjent 2-0 sejr mod kriseramte Hoffenheim. En stor del af anerkendelsen må sendes i retning af cheftræner Dirk Schuster, som sammen med hans hold bare fortsætter med at imponere. Schuster vinder kampen om rundens træner med et mulehår foran Jürgen Kramny, Andre Schubert og André Breitenreiter, som også leverede nogle imponerende præstationer sammen med deres respektive hold.

You may also like
Kuttenfans, BVB
Optakt: Borussia Dortmund – Gladbach: Borussia-derby på Mittelklasse
Champions League finalen 2013, Borussia Dortmund, Bayern München, Højdepunkter, mål, Borussia Dortmund og Bayern München
Optakt: Dortmund – Bayern München: Får Dortmund endelig en sejr mod Bayern München?
Meisterschale, Bundesliga, Optakt
Optakt: Wolfsburg – Bayer Leverkusen: Business as usual for Leverkusen mod Winds Wolfsburg? 
Optakt, Bayern München
Optakt: Bayern München – Bayer Leverkusen: Mesterskabsduel i München