bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt og odds: Hoffenheim – Darmstadt

Optakt og odds: Hoffenheim – Darmstadt

Der er dømt tysk Kellerduel, når to af favoritterne til at rykke ned mødes søndag aften.

Sidste omgang spiltips og optakt i denne uge. Vores to eksperter har været brandvarme, så snyd ikke dig selv for lidt oddsforslag til denne Bundesligakamp.

Hoffenheim

Hjemmeholdet har gevaldigt brug for point, når Darmstadt søndag lægger vejen forbi. Med syv point op til den direkte overlevelse skal det snart til at være for Stevens og co., hvis ikke holdet vil rykke ud af Bundesligaen.

I tilfælde af Hoffenheim-sejr vil det også betyde en kraftig forbedring af hjemmebanestatistikken, der indtil vindere kun viser en enkelt sejr over Hannover tilbage i december måned.

Den hollandske træner har for så vidt fået styr på defensiven, men offensivt er der ikke meget at skyde med. Bedst eksemplificeret ved Kevin Kuranyi, der stadig ikke har scoret siden sin tilbagekomst. I sidste runde var Kevin Volland endda på bænken, og den tyske angriber ligner efterhånden en mand, der snart skal videre.

Volland er dog formentlig med igen fra start søndag, da konkurrenterne ikke just brillerede i sidste uges nederlag mod Bayern. Stevens kan på nær Herdling, der sidder ude med en knæskade, råde over samtlige spillere til den vigtigt bundduel.

SV Darmstadt

Nederlaget mod Schalke i sidste runde betyder, at Darmstadt nu er nede som nummer 14 i tabellen. Deres dårligste placering i denne sæson.

Oprykkerne virker dog ikke til at gå i panik trods den nedadgående formkurve, og de kan også være fortrøstningsfulde, da kampen mod Hoffenheim foregår på udebane. 14 ud af deres 21 point har Darmstadt hentet på fremmet græs.

Søndagens kamp er også en duel mellem to af de hold, der i gennemsnit har bolden mindst. Mens Hoffenheim har bolden i 45 procent af tiden i deres kampe, kan Darmstadt blot fremvise en boldbesiddelsesprocent på 37.

For Dirk Schuster bliver taktikken derfor nok engang at lokke modstanderen frem og så selv slå til på omstillinger via folk som Heller og Wagner. Schuster kan i øvrigt glæde sig over at have samtlige spillere til rådighed.

Bud på startopstillinger:

Hoffenheim: BaumannKaderabek, Schär, Süle, J.-S. KimRudy, StroblVolland, Hamad, SchmidKramaric

SV Darmstadt: MatheniaGarics, Sulu, Rajkovic, CaldirolaNiemeyer, GondorfHeller, RauschRosenthalWagner

Vidste du, at…:

sidst Stevens mødte Darmstadt var tilbage i 2001, da han var Schalke-træner? Det var i pokalen, og ved den lejlighed vandt Schalke 1-0 efter forlænget spilletid på et mål af Ebbe Sand.

Eksperttips

Spilforslag

AODO, Tipperen.dk

Hoffenheim – Darmstadt X2 1,75 (100 kr)
Søndagens sene kamp i det tyske byder på et bundopgør mellem rækkens nr. 17 og nr. 14. Hoffenheim har tidligere været et forrygende stærkt hjemmehold, men det er langt fra tilfældet i denne sæson, som har været én lang skuffelse, og med mindre der sker et eller drastisk snart, så står den på 2. Bundesliga i næste sæson. På trods af den miserable sæson har bookmakerne gjort hjemmeholdet, der ligger næstsidst i Bundesligaen, til relativt store favoritter i denne kamp – også FOR store. For på trods af at Darmstadt blot har to point ned til en plads under nedrykningsstregen, så har oprykkerne faktisk overrasket positivt; både spille- og resultatmæssigt. Især på udebane, hvor man er 4-2-3 og derved rækkens fjerdebedste udehold. Blot et enkelt point i denne kamp vil sende dem op på tredjepladsen – kun overgået af Dortmund og Bayern München.
Hoffenheim har blot vundet én hjemmekamp i ligaen i denne sæson, og det var over bundproppen Hannover. Et hold som også Darmstadt har slået – både ude og hjemme. Hele fem gange har Hoffenheim spillet uafgjort på hjemmebane i denne sæson, og derfor kan krydset bestemt godt friste. Men denne analyse går på, at Hoffenheim i hvert fald ikke slår Darmstadt. Og med et hjemmehold der ikke har præstereret at score mere end én gang i en kamp siden oktober, samt et udehold med den brandvarme angriber, Wagner, der står noteret for tre scoringer i de tre seneste kampe, så er en udesejr bestemt ikke utænkeligt. 1,75 for at Hoffenheim ikke vinder er godt betalt.

Casper Høygård, Discovery Networks

Hoffenheim – Darmstadt 1 2,00 (150 kr)
At Hoffenheim har vundet en af ni kampe under Huub Stevens taler ikke for dette bet, men til gengæld har jeg en fornemmelse af, at de er på rette vej. De er den grad stabiliseret, og i de ni kampe er også kun tre af dem endt med nederlag (til Hertha, Schalke, Bayern). Året er startet med 1-1 hjemme mod Leverkusen og et hæderligt 2-0-nederlag i München. Jeg hæfter mig ved, at de i efteråret vandt den vigtige bundkamp hjemme mod Hannover. Og denne kamp er af samme slags. Det går ikke længere at spille uafgjort, hvis de vil væk fra bunden. Jeg hader at bruge argumentet, at de skal vinde, men det gør jeg nu alligevel. Så går lidt dybere på den her, vel vidende at der er overhængende fare for det kryds, som Darmstadt vil være meget tilfredse med.

Spil her

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”