bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt og tips: Hamburger SV – 1. FC Köln

Optakt og tips: Hamburger SV – 1. FC Köln

Dårlig form og slagsmål til træningen har været optakten for HSV, der skal forsøge at bryde den dårlige stime mod 1. FC Köln.

Til denne uges oddsduel har vi allieret os med eksperttipperen AODO (Alle os der oddser) fra Tipperen.dk, der skal forsøge at fravriste Casper Høygård tronen som bulibolds oddskonge. Kommentatoren fra Discovery Networks har haft odds-føretrøjen siden før vinterpausen. De to herrer skal hver spille for 500 kr. på Oddset hos Danske Spil på alle de 5 TV-kampe, og der skal minimum satses 50 kr. pr. kamp.

Hamburger SV

Det kører ingenlunde for nordtyskerne. Tæller vi vinterens træningskampe med har de sidste otte kampe kastet syv nederlag af sig og blot et enkelt point. I sidste uge blev det til et sent 2-1 nederlag mod Stuttgart, og dermed har Dinosauren nu kun tre point ned til stregen.

Bedre blev det ikke af, at Ilisevic og Gregortitsch kom op og toppes for rullende kameraer under en træningssession. Ilisevic endte med at nikke sin angrebskollega en skalle, og hans fremtid i klubben er nu tvivlsom.

Labbadia virkede ellers til at have skabt et stabilt fundament, men særligt offensiven har haft det svært i de forgangne måneder. Måske derfor forstærkede klubben sig meget fornuftigt i transfervinduet og hentede Drmic fra Gladbach ind på en lejeaftale for resten af sæsonen.

Drmic slog hverken til i Leverkusen eller Gladbach, men han har tidligere vist hos Nürnberg, at han kan score mål for et bundhold, og det kan der blive stærkt brug for i HSV.

Til søndagens kamp må Labbadia se bort fra Gregortitsch, der blev skadet under træningen, ligesom Ekdal også er ude. På det afsluttende pressemøde ville Labbadia ikke ud med, om Ilisevic får en intern karantæne, men hvis han gør, kan det betyde, at Drmic muligvis får lov at spille fra start.

FC Köln

Gedebukkene spiller lidt som vinden blæser i øjeblikket, men mod HSV plejer der dog at være medvind. Klubben har kun tabt en af de seneste fem kampe mod nordtyskerne, og de har endda vundet de seneste to opgør i Hamburg.

Skulle det også blive til sejr søndag, vil det være første gang i deres historie, at de vinder tre kampe i træk i det nordtyske

I den omvendte kamp kunne Köln fejre en 2-1 sejr i en yderst dramatisk kamp. Ved den lejlighed førte gæsterne 1-0, men da Spahich begik straffe og så rødt, formåede Köln at vende det hele på hovedet.

Træner Peter Stöger, der på rygtebasis kan se frem til en ny kontrakt inden længe, kan stort set råde over samtlige spillere mod HSV. Kun Lehmann er ude med karantæne, hvilket kan betyde at Hector igen kommer til at spille den defensive midt. Både Heinz og Frederik Sørensen er tilbage efter sygdom, men det er kun førstnævnte der kan forvente at glide ind i startopstillingen.

 

Bud på startopstillinger

Hamburger SV: AdlerDiekmeier, Djourou, Cleber, OstrzolekKacar, HoltbyDrmic, Müller – Lasogga

1. FC Köln: HornRisse, Maroh, Heintz, MladenovicVogt, HectorZoller, Gerhardt, BittencourtModeste

Vidste du, at…:

Anthony Modeste indtil videre har scoret tolv gange i denne sæson? Det er lige så mange mål som resten af Köln-mandskabet til sammen.

Eksperttips

Spilforslag

AODO, Tipperen.dk

Hamburger SV – FC Köln X i pausen 2,00 (100 kr)
Det er to hold, som havde et ganske fint efterår, og især hos HSV må de have været rigtig godt tilfreds med at overvintre med syv point ned til stregen, eftersom de var rigtig tæt på at ryge ud i sidste sæson. Men foråret er startet med nul point, og imens har Bremen hentet fire point, og nu har man kun tre point ned til stregen. Derfor kommer HSV næppe blæsende ud til det her opgør, som de skal have point med fra. Køln ligger to pladser og tre point over HSV og er vel egentlig fint tilfreds med point her, så de kommer nok heller ikke blæsende ud til opgøret. Det har stået uafgjort i 11 ud af 19 kampe i den her sæson og i begge opgør i år og så har de stået uafgjort i pausen i seks af deres otte kampe. Knap så mange ser vi ved HSV, men de har stået uafgjort i pausen i 8 ud af 19 kampe og gjorde det senest mod Stuttgart ude, og så var de tæt på at gøre det mod Bayern hjemme i første kamp, men kom bagud på en straffespark scoring.

Casper Høygård, Discovery Networks

Hamburger SV – FC Köln 2 2,65 (50 kr)
Jeg er lidt forsigtig med hensyn til beløbet på denne her, da den bestemt også går i den uforudsigelige kategori. Men jeg er endnu ikke helt overbevist om, at HSV er på rette vej, mens Köln virker fuldstændigt afklarede i, hvad de foretager sig. Modeste er varm, holdet er velorganiseret, og på Volksparkstadion kan de sagtens lukrere på et rådvildt HSV-hold, som er på jagt efter årets første point.

Spil her

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”