bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt og odds: Bayer Leverkusen – Bayern München

Optakt og odds: Bayer Leverkusen – Bayern München

Optakt og spilforslag: med Chicarito i storform skal Leverkusen forsøge at fastholde deres fine stime mod Bayern, der kæmper med store skadesproblemer.

Til denne uges oddsduel har vi allieret os med eksperttipperen AODO (Alle os der oddser) fra Tipperen.dk, der skal forsøge at fravriste Casper Høygård tronen som bulibolds oddskonge. Kommentatoren fra Discovery Networks har haft odds-føretrøjen siden før vinterpausen. De to herrer skal hver spille for 500 kr. på Oddset hos Danske Spil på alle de 5 TV-kampe, og der skal minimum satses 50 kr. pr. kamp.

Bayer Leverkusen

Makkerparret Chicarito og Kiessling er langsomt men sikkert ved at udvikle sig til en af Bundesligaens mest mærkværdige og giftigste frontduoer. De to fordelte alle tre mål i mellem sig i kampen mod Hannover, da Leverkusen med en 3-0 sejr kravlede op på fjerdepladsen i tabellen.

Deres målfarlighed er også påkrævet, hvis Leverkusen skal fortsætte deres gode stime hjemme mod Bayern. I de sidste seks indbyrdes opgør på BayArena er det kun blevet til et nederlag, og senest de to hold tørnede sammen her, blev det til en 2-0 sejr til hjemmeholdet.

Leverkusen var ikke specielt aktive i transfervinduet, men fik Robbie Kruse tilbage fra lejemål i Stuttgart. Australieren er dog skadet, og han er derfor ikke med i truppen for Die Werkself. Det samme gør sig i øvrigt gældende for Lars Bender og Aranguiz.

Holdet er uden nederlag i seks kampe, hvis vi tæller pokalen med, og derfor er der heller ikke noget, der tyder på, at Roger Schmidt skifter ud blandt sine foretrukne 11. Calhanoglu er ved at finde formen igen, så selvom Brandt presser på, begynder han formentlig på bænken.

Bayern München

En ny uge, en ny skade. Bayern har gevaldige problemer i defensiven i øjeblikket. Først blev Boateng dømt ude i tre måneder, og i begyndelsen af denne uge var det så Martinez tur til at skrive sig på den efterhånden lange skadesliste.

Det fik klubben til at gå på transfermarkedet og hente den tidligere Stuttgart-spiller Taschi, som næsten tragikomisk kom til skade under en af de afsluttende træninger. Endnu mere komisk er det, at eneste skadesfrie midterforsvarer netop nu er den ellers så oftest skadesplagede Badstuber.

Det kan betyde, at Kimmich, der vikarierede i forsvaret i sidste kamp, igen rykkes ned ved siden af Badstuber. Alternativt kan Guardiola gøre som i den omvendte kamp og forsøge sig med en tre-back kæde uden deciderede midterforsvarere. Ved den lejlighed udgjorde Alaba, Bernat og Lahm den defensive akse.

Udover de føromtalte skader må Guardiola også se bort fra Benatia, Götze og Ribery.

Bud på startopstillinger:

Leverkusen: LenoHilbert, Tah, Toprak, WendellKramer, KamplBellarabi, CalhanogluKießling, Chicharito

Bayern München: NeuerLahm, Kimmich, Badstuber, AlabaXabi AlonsoRobben, T. Müller, Thiago, Douglas CostaLewandowski

Vidste du, at…:

Lewandowski i lørdagens kamp kan fejre jubilæum i Bayern-trøjen? Det er angriberens kamp nummer 50 for sydtyskerne, og indtil videre er det blevet til 36 mål for polakken.

Eksperttips

Spilforslag

AODO, Tipperen.dk

Bayer Leverkusen – Bayern München Lewandowski scorer 1. Bayern-mål 3,35 (100 kr)
En svær kamp og spå om og jeg synes, at München er gjort til for store favoritter da holdet er hårdt ramt i defensiven og i weekenden måtte man ha midtbanenspilleren Kimmich ned og spille center forsvar da både Benatia, Boateng og Martinez alle er skadet. Man har så hentet Tasci ind for at dække af, men han måtte onsdag udgå med en hjernerystelse og bliver næppe klar. De skal over for et Leverkusen hold, som i snit scorer 2 mål på hjemmebane og har en brandvarm Hernandez.
Men de holder næppe Bayern fra at score og så er det svært at komme uden om Robert Lewandowski, som har stået for alle 4 mål München har scoret i år. Oddset på han scorer er nede omkring odds 2, men jeg finder mere værdi i, at han bliver Münchens første målscore til fine 3,35. Tilsvarende spil er nede i 2,50 ved bet365, som er en af de bookmakere, som plejer at være rimelig skarpe til at ramme markedet.

Casper Høygård, Discovery Networks

Bayer Leverkusen – Bayern München 1X 2,30 (100 kr)
Bayern har det svært på Bayarena, hvor de seneste seks indbyrdes møder er endt med to hjemmesejre, tre uafgjorte og altså kun en sejr til Bayern. I weekendens kamp er de handicappet af en del skader i defensiven. Og når offensiven de seneste mange kampe ikke kører som velsmurt som i sæsonens begyndelse, begynder det at ligne en kamp, som Leverkusen kan få noget ud af.

Spil her

You may also like
Andy Brehme, Kaiserslauterne
Optakt til runde 23 i 2. Bundesliga: Steffen Baumgart til HSV og farvel til Andy Brehme
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til 22. runde i 2. Bundesliga: Nye trænere i Kaiserslautern og HSV
Sæsonoptakt, Bayer Leverkusen
Optakt: Bayer Leverkusen – Bayern München: Den tidlige duel om die Meisterchale
HSV, Højdepunkter, Optakt, Hamburger SV
Optakt til 21. runde i 2. Bundesliga: Hamburg-klubber i udbrud?