bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Rundens hold i Bundesligaen – uge 34

Hver uge, umiddelbart efter sidste slutfløjt, sætter bulibold.dk rundens hold. Buli-holdet er vores bud på spillere, som på den ene eller anden måde har gjort sig positivt bemærket og dermed fortjent en lille anerkendelse.

Torwart:

Christian Mathenia, Hamburger SV:
Lørdag eftermiddag stod der bundgyser på menuen, da HSV hjemme på Volksparkstadion tog imod Wolfsburg. Hjemmeholdets førstemålmand Rene Adler sad ude med en skade, men lørdag eftermiddag sørgede den vikarierende keeper Mathenia for, at fansene ikke savnede Adler synderligt. Mathenia var ude i tre store redninger og heriblandt en i tillægstiden. HSV-keeperen havde faktisk en fuldstændig pletfri kamp, og han må anses som en af de store helte, da “Die Rothosen” sikrede overlevelse med en sejr på 2-1.

Abwehr:

Philipp Lahm, FC Bayern München:
Der var lagt op til en af de meget emotionelle dage for Bayern-kaptajn Philipp Lahm, der lørdag eftermiddag stod over for sin sidste kamp i karrieren hjemme på Allianz Arena mod Freiburg. Den tyske højreback var dog som sædvanlig fuldstændig cool. Lahm lykkedes med ca. 95% af sine afleveringer og kom også frem til syv indlæg. Det 87. minut var et meget følelsesladet øjeblik i det sydtyske, da Bayern-legenden gik ud til stående ovationer og modtog en sidste hyldest af de fremmødte Bayern-tilhængere. Senere ud på aftenen fik Lahm også for en sidste gang løftet Bundesliga-trofæet ud over Marienplatz i München, og kan dermed slutte en flot karriere på flotteste maner.

Frederik Sørensen, FC Köln:
Der var meget på spil for Köln, da de lørdag hjemme på RheinEnergieStadion kunne sikre europæisk fodbold til næste sæson med en sejr over bundholdet Mainz. Frederik Sørensen var stærk i duellerne og god med bolden. Faktisk kom han også frem til to afslutninger, men dog uden at score. Köln vandt med 2-0, og hermed er den store traditionsklub tilbage i europæisk fodbold for første gang siden 1992, og hvis man tvivler på hvor meget det betyder, så skulle man se scenerne efter kampen, hvor Köln-fansene stormede banen i ren jubel.

Niklas Süle, TSG Hoffenheim:
For midterforsvaren Niklas Süle var det sidste kamp på Wirsol Rhein-Neckar-Arena og for Hoffenheim i det hele taget for denne omgang. Næste sæson er han at finde i Bayern, og for ham handlede det derfor også om, at sige et ordentligt farvel til klubben han har været i siden 2012. Nagelsmanns drenge var stærkt dominerende i kampen, og Niklas Süle nåede ud af 112 afleveringer meget tæt på en afleveringsrate af 100%. Süle vandt også sine dueller, men desværre for ham kunne Hoffenheims offensiv ikke leve op til defensiven. Kampen blev derfor 0-0, og Hoffenheim må pga. Dortmunds sejr nøjes med fjerdepladsen, men mon ikke de alligevel i det store hele også er ret glade for den?

Matthias Ostrzolek, Hamburger SV:
Det var liv eller halvdød lørdag aften på Volksparkstadion i Hamburg, da hjemmeholdet tog imod de ligeledes nedrykningstruede drenge fra Wolfsburg. Værternes venstreback var særdeles aktiv, og han fik listet sig frem til flere indlæg samt vundet en masse dueller. Hans arbejde bar frugt, da storby-holdet for 54. Bundesliga-sæson i streg fik sikret sig overlevelse.

Mittelfeld:

Charles Aranguiz, Bayer 04 Leverkusen:
Lørdag eftermiddag gik Leverkusen som gæster ind på Olympiastadion i Berlin for at slutte en rædselssæson af. Trods en træls sæson virkede de meget opstemte til lørdagens opgør, og fra start fik de trykket på. Gæsternes chilenske midtbanemand fik sig en fornøjelig eftermiddag, hvor han blandt andet var den mest boldbesiddende spiller for “Die Werkself”. Hans arbejde med bolden var også ganske fint, han fik vundet en stor håndfuld dueller, og så fik han også scoret. En helt speciel kamp for Aranguiz, der ikke mindst også kan juble over sit holds storsejr på 6-2 over de ellers så hjemmebane-stærke Hertha-drenge. Det var måske sæsonens højdepunkt for “Die Werkself”, men desværre for dem kom det lidt for sent.

Jonas Hector, FC Köln:
Köln ville med en sejr over Mainz lørdag eftermiddag kunne sikre sig europæisk fodbold for første gang i 25 år. Der var lagt i kakkelovnen til en rigtig fed lørdag for folk med “gedebukkene” i hjertet, hvis bare Stögers drenge kunne leve op til favoritværdigheden. Kort før pausen satte Jonas Hector gang i festen med en afslutning fra distancen, som gik i mål. Den tyske landsholdsspiller arbejdede hårdt, og fik vundet en masse dueller. Han gjorde også sit for at bevæge spillet frem i banen. Köln vandt med 2-0, og storklubben er tilbage i europæisk fodbold til næste sæson.

Kai Havertz, Bayer 04 Leverkusen:
Det sidste års tid har været mindeværdigt for den unge Kai Havertz. Han har både fået sit gennembrud ind på Leverkusens mandskab, og så har han også fået taget sin studentereksamen. Lørdag var han i hopla, da “Die Werkself” på udebane stod over for Hertha BSC. Den unge Havertz blev dobbelt målscorer allerede i første halvleg. Han deltog godt i presspillet og vandt 14 dueller.

Marco Reus, Borussia Dortmund:
Lørdag eftermiddag var Werder modstanderen, da BVB kæmpede for at holde fast i ligaens tredjeplads på sidste spilledag. Hjemmeholdets stjernespiller Marco Reus scorede to mål. Først blev han spillet fri lige på grænsen af offside-linjen, og senere fik han også scoret på et straffespark, som han selv havde tilkæmpet sig. Faktisk kunne også have scoret hattrick på endnu et straffespark, men Dortmunds nummer 11 overlod bolden til Aubameyang, så gaboneseren kunne blive Bundesliga-topscorer. Reus var generelt meget søgende og pågående i lørdagens vigtige opgør, og han fik afsluttet hele seks gange.

Filip Kostic, Hamburger SV:
Nerverne sad uden på tøjet, da HSV lørdag tog imod Wolfsburg på Volksparkstadion i en direkte duel om at undgå 16.-pladsen og nedrykningsplayoff. I en omstilling fik Hamburgs dyreste spiller til dato udnyttet en stor scoringsmulighed og bragt balance i regnskabet efter gæsterne var kommet foran med 1-0 kort forinden. Serberen forsøgte flere gange at skabe noget offensivt. Han kom frem til tre indlæg undervejs i kampen, og det sidste blev altafgørende. Kostic smækkede bolden ind til den indskiftede Luca Waldschmidt, der havde valgt det helt rigtige tidspunkt at finde vej til netmaskerne på. På dramatisk vis endte HSV med at slå Wolfsburg på sidste spilledag, og dermed er det Wolfsburg, som skal kæmpe det drabelige dobbelt-opgør mod 2. Bundesligaens tredjeplads Braunschweig om at spille i den bedste række næste sæson.

Sturm:

Pierre-Emerick Aubameyang, Borussia Dortmund:
Dortmund var endnu ikke sikre på tredjepladsen og direkte kvalifikation til Champions League-gruppespillet før lørdagens opgør hjemme på Signal-Iduna Park mod Werder Bremen. Den lynhurtige gaboneser havde også det ærinde op til kampen at blive Bundesligaen-topscorer for denne sæson. Han lå med 29 kasser kun ét mål bag Bayerns polske målmaskine Lewandowski. Aubameyang scorede et mål i første halvleg, hvilket bragte ham på lige fod mod Lewandowski. I de absolut døende minutter af kampen fik hjemmeholdet tilkendt et straffespark ved stillingen 3-3 og Aubameyang ekspederede bolden stensikkert i mål til slutresultatet 4-3. Angriberen, der rygtes væk til bl.a. Paris SG kan dermed kalde sig for Bundesliga-topscorer 2016-17, mens han samtidig har sikret sit hold Champions League-gruppespil til næste sæson.

Trainer:

Markus Gisdol, Hamburger SV:
Trænergerningen kræver modet til at tage de rigtige beslutninger under maksimalt pres. Det levede HSV-træner Markus Gisdol op til lørdag i bundbraget mod Wolfsburg. Det kunne ude fra virke som en underlig beslutning, at hive en af holdets stjernespillere Lewis Holtby ud og i stedet hive en ung Luca Waldschmidt ind i en situation, hvor “Die Rothosen” desperat havde brug for en scoring, hvis de ville sikre overlevelse. Det blev dog lige netop Waldschmidt, som scorede det afgørende mål i det 89. minut, der sikrede HSV overlevelse endnu en gang. Gisdol havde overordnet set sat sit mandskab godt op til braget. Det var nok de færreste, som havde set ved indgangen af november, at HSV ville beholde deres status som “Immer erste Liga” ved udgangen af sæsonen, men uret tikker fortsat på Volksparkstadion.

You may also like
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund
Optakt, Bayern München, højdepunkter
DFL fastsætter kamptidspunkter for runde 27 – 30 i 1. og 2. Bundesliga
Champions League finalen 2013, Borussia Dortmund, Bayern München, Højdepunkter, mål, Borussia Dortmund og Bayern München
Optakt: Dortmund – Bayern München: Får Dortmund endelig en sejr mod Bayern München?
Meisterschale, Bundesliga, Optakt
Optakt: Wolfsburg – Bayer Leverkusen: Business as usual for Leverkusen mod Winds Wolfsburg?