bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Hamburger SV – VfL Wolfsburg

Optakt: Hamburger SV – VfL Wolfsburg

Optakt, 2. Bundesliga, HSV

Det er en ufattelig vigtig kamp, når HSV møder Wolfsburg. Missionen for HSV er klar, de SKAL ud og hente en sejr, ellers så skal de ud at spille playoff-kampe. Wolfsburg kan også ende i de playoff-kampe, hvis de taber i Hamburg, så der er uden tvivl rigtig meget på spil i sidste spillerunde.

Kampfakta:
Spillested: Volksparkstadion
Kamptidspunkt: Lørdag 15:30
Dommer: Gräfe
På TV: Kampen vises ikke på dansk TV

Holdnyt:
HSV:
Det er egentligt meget simpelt for HSV, de skal ”bare” vinde på hjemmebane over Wolfsburg, og så vil de slippe for Relegations-kampene. Det er det eneste, som HSV har at spille for, fordi et uafgjort resultat vil altså ikke være nok til at gå fri. I sidste kamp fik HSV reddet et 1-1-resultat med hjem fra Schalke, og det var et af få point de sidste par kampe. Markus Gisdols mandskab har nemlig kun fået to point i de seneste fem kampe, og derfor ser det knap så godt ud inden den vitale kamp mod Wolfsburg.

En sejr vil, hvis resultaterne er med HSV, kunne sende dem helt op på 13. pladsen, men det kræver altså, at både Mainz og Augsburg taber deres kampe. Det som kan gå hen at blive afgørende er hjemmebanen, og det er altså Hamburg som har den, og det gælder om at udnytte den fordel. Men Volksparkstadion har ikke været det fort, som spillerne har kunne ønske sig, da de har smidt hele 19 point på hjemmebanen.

Mål er HSV heller ikke ligefrem gode til at lave, og i indeværende sæson har de ”kun” fået bolden ind over stregen 31 gange. Hvis man kigger ned over de spillere Markus Gisdol har til rådighed, så er det virkelig også svært at finde en decideret målscorertype.

En sejr bliver dog ikke så nem at hente, da man stadig skal undvære førstekeeper René Adler, og så har man heller ikke Aaron Hunt med. Sidst men ikke mindst må HSV også undvære Pierre-Michel Lasogga, og det kan måske gå hen at blive afgørende. Godt nok har han haft en forfærdelig sæson, men det var ham der scorede det udlignende mål i sidste runde, og han har før reddet klubben i relegationskampe. 

Wolfsburg:
Volkswagen-klubben har knap så meget pres på sig, som HSV, da Mario Gomez og Co. kan nøjes med et enkelt point i Hamburg. Det er også Wolfsburg som har håneretten inden lørdagens kamp, da de vandt det første opgør på hjemmebane 1-0, hvor netop Gomez stod for kampens eneste scoring.

Hvis man kigger på formkurven, så er Wolfsburg også klart bedst stillet, da de har fået fire point i de seneste to kampe. Gomez kom på scoringstavlen, da Wolfsburg fik et enkelt point hjemme mod Gladbach, og så hentede man en forholdsvis klar sejr over Frankfurt på 2-0. Mario Gomez kunne sagtens være manden, som kunne afgøre løjerne, og han har været skarp foran kassen, da han har fået bolden ind over stregen 16 gange indtil videre.

Det med at `Die Wölfe` spiller på udebane kan godt have betydning, men de har dog hentet fem sejre på udebane rundt omkring i Tyskland i indeværende sæson. Et nederlag på Volkparkstadion vil til gengæld sende klubben ned på 16. Pladsen med mindre Augsburg taber med to mål mere end Wolfsburg i deres kamp mod Hoffenheim.

Wolfsburg kan, ligesom HSV, ikke ligefrem sige, at de har spillet en ret god sæson, og de har faktisk tabt hele 16 kampe. Det er måske heller ikke så ringe igen, at netop denne vigtige kamp er på udebane, for hjemme på Volkswagen Arena har Wolfsburg tabt hele ni kampe.

Til kampen mod HSV må man se bort fra Jeffrey Bruma, da hollænderen er på vej tilbage efter en knæoperation, ligesom Bazoer sidder over med karantæne. Ellers kan Wolfsburg næsten stille i stærkeste mandskab. 

Karantæner:
HSV: Dennis Diekmeier
VfL Wolfsburg: Riechedly Bazoer

Bud på startopstillinger:
Hamburger SV: Mathenia – G. Sakai, K. Papadopoulos, Mavraj, Ostrzolek – Janjicic, Jung, Jatta, Holtby, Kostic – Wood
Wolfsburg: Casteels – S. Jung, Knoche, Luiz Gustavo, Gerhardt – Guilavogui, Arnold – Vieirinha, Didavi, Ntep – Gomez

Vidste du, at…:
hvis HSV ikke skulle vinde hjemme mod Wolfsburg, så ville de skulle ud i Relegations-kampene for tredje gang på bare fire år? Men de har altså reddet sig de andre to gange, så hvem siger, at det ikke kan lade sig gøre igen? Vi tør i hvert fald ikke love noget.

 

Dom:

Det har virkelig ikke været HSV´s sæson i år, og vi tror på, at det fortsætter, og at gæsterne fra Wolfsburg henter en spinkel 2-1 sejr.

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”