bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Werder Bremen – Borussia Dortmund

Optakt: Werder Bremen – Borussia Dortmund

Werder Bremen, optakt, højdepunkter, stadionkapacitet

Alle snakker om Erling Braut Haaland i øjeblikket, og vi kan heller ikke komme udenom den brandvarme nordmand, der kom på scoringstavlen i midtugen igen for BVB. Dortmund er også kæmpefavoritter, når de skal have revanche mod deres onde ånd i DFB-Pokalen, Werder Bremen, der lørdag har hjemmebanefordelen, og som tidligere har drillet gæsterne.

Kampfakta
Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 15.30
Spillested: Wohninvest-Weserstadion, Bremen
Dommer: Fritz
TV: Viaplay

 

Holdnyt:

Werder Bremen

Werder Bremen har ikke ligefrem fået den bedste start på Rückrunden, og traditionsklubben er generelt havnet i en suppedas, som ikke er deres smag. Werder ligger efter 22 runder på en chokerende 17. plads, der altså betyder direkte nedrykning, og holdet har også kun vundet en af de første fem Bundesliga-kampe i år.

Du kan høre mere om Werder Bremens kritiske situation i vores seneste podcast lige her.

De seneste to kampe har Werder heller ikke formået at komme på tavlen, og generelt er der sorte skyer over Wesserstadion i skrivende stund. En sejr ud af de seneste ni Bundesliga-kampe er de kolde facts, der i øjeblikket varmer sædet gevaldigt op under Florian Kohfeldt.

Bremen kan dog trøste sig med, at de tidligere i februar besejrede netop Dortmund i DFB Pokal efter en vild kamp, der endte 3-2 til Werder. Der er dog bare forskel på pokalturneringen og Bundesligaen, hvor Dortmund for alvor ser ud til at mene det seriøst i år.

Der er bestemt heller ikke ret meget, der peger på, at Werder formår at stoppe Haaland, Sancho og resten af Dortmund-mandskabet, da lørdagens hjemmehold besidder den ringeste defensiv i Bundesligaen. Hele 51 gange er der blevet scoret mod Werder Bremen, hvilket altså er mere end to gange i snit pr. kamp, og det er simpelthen bare langt under niveau. Det er derudover også guf for den formstærke Dortmund-offensiv.

I seneste weekend var de nærmest også chanceløse, da RB Leipzig vandt med 3-0, og ondt blev værre for Kohfeldt, der også måtte se Maximilian Eggestein indkassere en advarsel, der betyder, at han ikke er med i lørdagens opgør mod BVB.

Omvendt skal det være Werders lod, at ingen tror på, at de kan slå Dortmund, og på den måde leve på underdogrollen, selvom det nok bliver svært uanset hvad. Ikke desto mindre har de altså vist, at de er i stand til at slå Die Schwarzgelben, og det kan de tage med sig ind til kampen.

Florian Kohfeldt må til opgøret se bort fra Bargfrede, Bartels, Füllkrug, Möhwald, mens Eggestein altså heller ikke kan være med.

Borussia Dortmund

Erling Braut Haaland! Hvilke adjektiver skal vi snart kaste nordmandens vej, for den 19-årige angriber bliver bare ved og ved med at imponere. I midtugen var det i Champions League-opgøret mod mægtige Paris Saint-Germain, at Haaland igen fik alle til at kigge mod Signal-Iduna Park. Nordmanden blev dobbeltmålscorer i 2-1-sejren, der har givet BVB et rimeligt udgangspunkt, selvom det stadig ser svært ud i den franske hovedstad, og især 2-1-målet har været på alles læber.

Haalands afslutning oste af kynisme, koldblodighed og elegance, sjældent har vi set så veltimet et langskudsmål. Vi samler lige kæben op igen, og ser tilbage på BVBs seneste Bundesliga-kamp, hvor Haaland også kom på tavlen en enkelt gang. Sidste fredag slog Dortmund nemlig Frankfurt med hele 4-0, og det var endda, selvom det ikke virkede som om, at BVB for alvor spillede sig ud.

Med midtugens to scoringer er Erling Haaland nu oppe på 11 mål på bare 450 minutter, hvilket er fuldstændig uhørt.

Det er dog ikke kun Haaland, der er værd at bemærke i BVBs offensiv i øjeblikket, da Jadon Sancho igen viser prøver på, hvor forrygende en fodboldspiller han er. Englænderen har også scoret 10 mål i sine seneste 11 kampe, men til gengæld er BVB godt og grundigt udfordret defensivt, så alt er ikke gul og grønne skove hos Favre og co.

Defensivt har man ganske enkelt lukket for mange mål ind, 32 styks, og vil man være med helt i toppen skal de personlige fejl væk. Det var også en personlig fejl fra Dan-Axel Zagadou, der gjorde, at Neymar kunne reducere i midtugen, og dem må Dortmund ikke lave for mange af, hvis de vil lege med i mesterskabskampen. Det er der simpelthen ikke råd til, for godt nok laver de mange mål, men der er trods alt grænser.

Der er i hvert fald garanteret underholdning – i begge felter – og BVB har også slået klubrekord i år. Dortmund har scoret 63 mål i de første 22 kampe, og de mål er endda spredt rundt på hele 15 forskellige spillere.

Til opgøret mod Werder Bremen er Thomas Delaney stadig tvivlsom, men det kunne være fantastisk snart at se danskeren i aktion – endda mod sin tidligere klub. Ikke desto mindre gjorde Emre Can det forrygende i midtugens CL-kamp, og han er også allerede blevet belønnet, da Dortmund har gjort lejeaftalen med tyskeren permanent. Endnu mere konkurrence til Delaney.

Udover danskeren  Marco Reus og med al sandsynlighed Julian Brandt heller ikke i spil til opgøret på Weserstadion.

 

Karantæner:

Werder Bremen: Eggestein
Borussia Dortmund: Ingen

 

Bud på startopstillinger:

Werder Bremen: Pavlenka – Veljkovic, Toprak, Moisander – Gebre Selassie, Sahin, Klaassen, Augustinsson – Bittencourt, Rashica – Selke
Borussia Dortmund: Bürki – Piszczek, Hummels, Zagadou – Hakimi, Can, Witsel, Guerreiro – T. Hazard, Sancho – Haaland

 

Vidste du, at..:

Erling Braut Haaland i gennemsnit scorer hvert 38. minut? Derudover er hans otte mål i de første fem Bundesliga-kampe også ny rekord.

 

Dom:

Selvom Dortmund røg ud til netop Werder Bremen i pokalturneringen, burde Lucien Favres mandskab vise, at der er forskel på at være i toppen i ligaen og at skrabe bunden. Haaland og resten af BVB-offensiven er skræmmende i øjeblikket, 3-1 til Dortmund.

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Tåregas, stortalenter og 21 mål på 240 minutter: De vildeste 28 timer i DFB Pokal-historien
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!