bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Schalke – RB Leipzig

Optakt: Schalke – RB Leipzig

Schalke 04, Optakt

RB Leipzig spillede en forrygende gang fodbold i midtugen mod Tottenham i Champions League, men kan de fortsætte med at holde trit med Bayern i toppen? Det kræver en sejr lørdag aften ude mod Schalke 04, der er inde i en downperiode, men som alligevel har en god defensiv.

 

Kampfakta

Kamptidspunkt: Lørdag, kl. 18.30
Spillested: Veltins-Arena, Gelsenkirchen
Dommer: Stegemann
TV: TV3 SPORT

Holdnyt:

Schalke 04

Schalke kan leve højt på, at de formåede at slå Leipzig i Hinrunden med en 3-1-sejr – endda på Red Bull Arena. Måske skal man også passe på med at udråbe Leipzig til kæmpefavoritter, da Gelsenkirchen-mandskabet, der lørdag aften er hjemmehold, på denne side af jul kun har tabt en enkelt kamp, hvilket var til Bayern.

De seneste tre Bundesliga-kampe har David Wagners mandskab dog ikke formået at kunne afgøre kampene, da det er endt i tre uafgjorte kampe, hvilket også har medført, at Schalke ikke helt er med i top-5-kampen. Mål har været en mangelvare i de seneste par kampe, hvor der i de tre Bundesliga-remisser kun er blevet scoret et enkelt mål.

Schalke har også kun tabt en enkelt hjemmekamp i indeværende sæson, og det ser derudover også ud til, at Suat Serdar vender tilbage efter sin ankelskade, der holdt ham ude af sidste weekends opgør mod Mainz, der endte i en nulløsning

Der er ingen tvivl om, at Schalke-mandskabet kan drille Leipzig på en god dag, men Die Knappen er inde i en downperiode, hvor tingene ikke helt går deres vej. Til gengæld har de styr på defensiven, og det bliver et vigtigt element, når altid farlige Timo Werner venter forude.

Salif Sané er stadig ude med en skade, det samme er Stambouli, mens Daniel Caligiuri også fortsat er korsbåndsskadet. Til gengæld får David Wagner altså Serdar tilbage, mens McKennie ser ud til at erstatte Alessandro Schöpf, der bestemt ikke imponerede mod Mainz.

RB Leipzig

Leipzig spillede en nærmest pletfri Champions League-kamp ude mod Tottenham onsdag aften, hvor Julian Nagelsmanns mandskab fik en 1-0-sejr med hjem i bagagen. Det må siges at give Leipzig-klubben et godt udgangspunkt for videre avancement, men ser man på kampen, kunne det snildt have blevet en større sejr. Bl.a. havde manden, der i øjeblikket holder Yussuf Poulsen på bænken, Patrick Schick, en kæmpe afbrænder i anden halvleg, hvor han bare skulle have sendt bolden i det lange hjørne.

Netop Yussuf Poulsen kom ind fra bænken efter 77 minutter, og danskeren gjorde det faktisk rigtig godt, da han endelig fik chancen. Angriberen må ellers kigge langt efter spilletid i øjeblikket, men det ligner ikke desto mindre, at Nagelsmann vil lave rotation til lørdagens kamp, hvilket forhåbentlig betyder en startplads til den danske landsholdsangriber.

I sidste weekend formåede Leipzig også at klare formsvage Werder Bremen, og de er også kun et enkelt point bag Bayern München, som nok også gør deres arbejde mod Paderborn fredag aften. Mod Bremen kom Lukas Klostermann, Patrik Schick og Nordi Mukiele på tavlen, hvilket i hvert fald også viser, at der er andre end Timo Werner, der har mål i støvlerne.

Schalke-mandskabet var dog dem, der sørgede for Leipzigs første nederlag i Hinrunden, så Leipzig kan ikke tillade sig at tage for let på det.

Julian Nagelsmann må fortsat undvære Kevin Kampl, Adams, Konaté, mens også Willi Orban er ude med skader. Nagelsmanns startopstilling afhænger uden tvivl også om, hvor friske ben, som spillerne besidder efter onsdagens CL-opgør.

Karantæne:

Schalke: Ingen
RB Leipzig: Ingen

 

Bud på startopstillinger:

Schalke: Nübel – Kenny, Kabak, Nastasic, Oczipka – Mascarell – McKennie, S. Serdar – Harit – Raman, Gregoritsch
RB Leipzig: Gulasci – Klostermann, Upamecano, Halstenberg – Mukiele, Sabizer, Laimer, Angelino – Nkunku, Werner – Poulsen

 

Vidste du, at..:

Schalke 04 ikke har tabt 10 hjemmekampe i træk under David Wagner? Det seneste hold til at få alle tre point med fra Veltins-Arena var Bayern München, der vandt 3-0 i 2. spillerunde.

 

Dom:

Selvom Schalke altså slog Leipzig i Hinrunden, virker Julian Nagelsmanns mandskab bare til at være en mundfuld for meget for Schalke i øjeblikket. 2-0 til gæsterne, og så krydser vi fingre for, at danske Yussuf Poulsen endelig får hul på bylden i dette opgør.

You may also like
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
Holstein Kiel, fodboldrejse, rejseguide, optakt
Optakt til 31. runde i 2. Bundesliga – Kiel Ahoi
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Schalke 04, maskot, Comebacks
Schalke: (Kon)Kurs mod 3. Liga?