bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Werder Bremen – Bayern München

Optakt: Werder Bremen – Bayern München

Optakt, Werder Bremen

For anden gang siden Bundesligaen startede op efter den lange Corona pause, står vi overfor en midt-uge runde. En vaskeægte kamp mellem top og bund står for døren, når Werder Bremen tirsdag aften hjemme tager imod rekordmestrene fra Bayern München i en usandsynlig vigtig kamp. På den ene side kan Bayern München med en sejr over ”Die Werderaner” sikre sig deres ottende mesterskab i træk, mens Werder Bremen omvendt jagt efter uhyrer vigtige point i forsøget på at sikre sig overlevelse i Bundesligaen.

Kampfakta:

Spillested: WohninvestWeserstadion, Bremen

Kamptidspunkt: Tirsdag 20:30

TV:  TV3 Max

 

Holdnyt

Werder Bremen

Efter en forfærdelig stime på otte kampe i træk uden sejr, og et forsvar der var så hullet som en si, er det så småt begyndt at se lysere ud i Bremen. Florian Kohfeldts tropper fortsatte den gode stime de er inde i weekenden, hvor de knuste ligaens absolutte bundhold Paderborn med 5-1, og de er nu oppe på 10 point i deres seneste fem kampe.

Også forsvaret er begyndt at se mere stabilt ud med blot to indkasserede mål i de seneste fem kampe. Så selvom Werder før kampen mod Bayern ligger på ligaens andensidste plads, er de ikke mange point fra overlevelse. Håbet om at sikre sig endnu en sæson i Bundesligaen er derfor større i det nordtyske end det har været i store dele af denne sæson.

Florian Kohfeldt må til kampen undvære Möhwald og Sahin, men kan glæde sig over, at der er flere alternativer til pladserne i front, hvor Füllkrug i weekenden gjorde comeback og endda kom på måltavlen.

Bayern München

Et andet hold der er inde i en god stime, er Bayern München. Hvis man på nogle måder var i tvivl om Bayern kunne fortsætte deres gode stime fra før Corona-pausen, så må man sige at de har gjort alt for at overbevise. Siden Bundesligaen startede igen, har Bayern vundet samtlige sine ligakampe og samtidig sikret sig en plads i dette års DFB-Pokal finale mod Bayer Leverkusen efter en semifinale sejr over Eintracht Frankfurt på 2-1.

I weekenden gav de en pause til flere profiler, og selvom de ikke spillede nogen god kamp, så kunne de stadig besejre Gladbach med 2-1 i en underholdende topkamp

På grund af denne imponerende stime kan Bayern München altså på trods af en utrolig sæson fra Borussia Dortmund tirsdag aften offcielt kalde sig tyske mestre, hvis de formår at tage til Bremen og hente alle tre point.

De har Robert Lewandowski og Thomas Müller med igen, efter de to måtte side over mod Gladbach med karantæne. Süle, Coutinho, og Thiago er fortsat ude med skader.

 

Ugens duel:
Niklas Moisander vs. Robert Lewandowski

 

Bud på startopstillinger

Werder Bremen: Pavlenka; Moisander, Vogt, Vejlkovic, Augustinsson, Selassie; Eggestein, Klassen, Bittencourt; Sargent, Rashica

Bayern München: Neuer; Davies, Alaba, Boateng, Pavard; Kimmich, Goretzka; Gnabry, Müller, Coman; Lewandowski

 

Vidste du, at:

hvis Werder Bremen taber i morgen til Bayern München, udbygger de en historisk dårlig hjemmebane statistik. Werder Bremen har blot hentet seks point på eget græs i denne sæson, hvor en 3-2 sejr over Augsburg i tredje runde fortsat er holdets eneste hjemmebane sejr. Ikke siden Greuther Fürth i 2012-13 sæsonen har et Bundesliga hold formået at hente så få point på hjemmebane.


Spiltip

På trods af at Werder Bremen er inde i en rigtig god stime, og at de generelt har vist gode takter her på det seneste, så er Bayern München nok en lidt for stor mundfuld for det nordtyske mandskab. Et tophold som Bayern München lader ikke muligheden for at sikre sig mesterskabet tidligt gå tabt, så de tre point ender højst sandsynligt hos sydtyskerne. Vi tror derfor, at udeholdet vinder 3-0.

Få spiltips til alle kampe i Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!
HSV, Optakt, 2. Bundesliga 2021/22
Optakt til runde 28 i 2. Bundesliga: “En storkamp fra 80’erne”
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt Bundes Manager runde 10: Har du penge, så kan du få – dem fra Bayern som du peger på