bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt: Borussia Dortmund – Mainz 05

Optakt: Borussia Dortmund – Mainz 05

Optakt, Borussia Dortmund, Gelbe Wand, Den gule mur

Kampfakta

Spillested: Signal Iduna Park, Dortmund

Kamptidspunkt: onsdag 20.30

TV: TV3 Sport

 

Holdnyt:

Dortmund

Borussia Dortmund mandskabet havde desperat brug for en sejr over Düsseldorf i weekenden for at bibeholde presset på Bayern, men det holdt hårdt, inden indskiftede Erling Braut Håland i det absolutte sidste sekund af overtiden kunne springe til vejrs og heade sejren ind, der betyder, at Dortmund også til den kommende sæson er kvalificeret til Champions League. Det var i øvrigt et danskerløst opgør i Düsseldorf, da Thomas Delaney var ude med skade, mens Zanka så kampen fra bænken.

Mesterskabet er der ingen, der for alvor tror på længere i den sort-gule del af Ruhr, så for Dortmund gælder det om at slutte toer, og det kræver selvsagt en sejr mod Mainz, inden Leipzig og Hoffenheim venter i sæsonens to sidste kampe.

Desværre, set med danske briller, sidder Thomas Delaney igen ude med en muskelskade, og han får selvskab på tribunen af Dahoud, Zagadou og Reus, der alle er ude af stand til at deltage i opgøret. Samtidig er højrebacken Hakimi truet af karantæne, hvis han får et gult kort i kampen.

Lucien Favre indikerede på pressemødet forud for kampen, at han muligvis bliver nødt til at rotere, og at han til den kommende sæson gerne ser et alternativ til Håland på toppen.

 

Mainz

Der var dømt bundgyser, da Mainz tog imod Augsburg i søndagens opgør. Førstnævnte lå inden kampen på 15. pladsen og udeholdet lige over på 14. pladsen.

Allerede indenfor urets første minut havde Augsburg nettet efter et mærkværdigt mål, hvor Florian Niederlechner akrobatisk fik afsluttet og sendt bolden over Mainz keeperen..

Efter målet var der enkelte målchancer til begge mandskaber, men efter de obligatoriske 90 minutter var stillingen uændret. Augsburg vandt 1-0 i bunddramaet og sendte Mainz et skridt nærmere en nedrykning til 2. Bundesliga. Blot tre point adskiller Mainz fra både playoff og nedrykningspladsen, hvilket betyder der vitale point på spil de kommende runder.

Til onsdagens opgør bliver Die Nullfünfer nødt til at klare skærende uden Awoniyi og Zentner, der begge er ude med skader. Leje-svenden fra Liverpool Awoniyi var impliceret i et grimt uheld, men han er heldigvis i bedring igen.

Udover de to må Achim Beierlorzer se bort fra Fernandes, som sidder ude med karantæne. Barreiro, Beotius og Bruma er alle i karantænefarer, hvis de trækker endnu et gult kort.

 

Bud på holdopstillinger…

Dortmund: Bürki – Piszczek, Hummels, Akanji – Hakimi, Can, Witsel, Guerreiro – Sancho, Reyna – Haaland

Mainz: Müller – R. Baku, St. Juste, Niakhaté, Brosinski – Barreiro, Latza – Öztunali, Quaison, Onisiwo – Mateta

 

Vidste du, at…:
en kamp mellem Dortmund og Mainz ikke er endt målløst siden 2009? Vi kan med andre ord se frem til mål onsdag aften.

 

Spiltip:

Ligaen spidser til, og alle point er i den grad betydningsfulde. Et klart bedre Dortmund mandskab bør dog komme sejrrigt ud af et opgør mod et Mainz hold, der har set bedre dage. Derfor tror vi, at kampen ender 3-1 til hjemmeholdet.

Få spiltips og odds til alle kampe i Bundesligaen hos SpilXperten

You may also like
Optakt, Borussia Dortmund, Gelbe Wand, Den gule mur
Optakt: Borussia Dortmund – Bayern München: Mesterskabsduel og målfest?
Optakt, Union Berlin
Optakt: Union Berlin – RB Leipzig: Slaget om Østtyskland
Optakt, St. Pauli
Optakt: St. Pauli – Schalke: Historisk sejr i horisonten for havneklubben?
Union Berlin, optakt
Optakt: 1. FC Union Berlin – Hertha BSC: Kampen om Berlin