Warning: A non-numeric value encountered in /var/www/bulibold.dk/public_html/wp-content/themes/urbanmag-v1-04/include/gdlr-admin-option.php on line 10
Ugens duel – Niklas Moisander (Werder Bremen) mod Robert Lewandowski (Bayern München) - bulibold.dk
bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Ugens duel – Niklas Moisander (Werder Bremen) mod Robert Lewandowski (Bayern München)

Ugens duel – Niklas Moisander (Werder Bremen) mod Robert Lewandowski (Bayern München)

Guldfest eller nedrykningsfadæse. Begge dele kan blive tilfældet tirsdag, når Werder Bremen tager imod Bayern München. Efter 5-1 sejren over SC Paderborn lever Werder Bremens håb om at overleve i Bundesligaen endnu, men desværre for Florian Kohfledts tropper, står de over for Bayern München, som med en sejr endegyldigt kan kalde sig Deutsche Meister.

Til tirsdagens opgør har Bayern München Robert Lewandowski tilbage fra karantæne, og han jagter stadig Gerd Müllers målrekord på 40 mål på en sæson fra 1972. En sulten polsk verdensstjerne bliver Werder Bremens største problem, og anfører Niklas Moisander skal bidrage til at få stoppet Lewandowski.

Desværre for Niklas Moisander er Robert Lewandowski i gang med sin bedste sæson, og scorer nærmest på alt. Syv gange på hovedet, tre gange med venstre og 20 gange med højre viser, at Robert Lewandowski er en konstant trussel.

Moisander kan dog ane et lys i mørket, hvis han ender med at have mange dueller med Robert Lewandowski. Selvom man ville se Lewandowski som favorit i den direkte kamp mod Moisander, vinder Werder Bremens anfører rent faktisk en større procentdel dueller set på hele sæsonen. 54.6 % af sine dueller har Moisander vundet, der er bedre end Lewandowskis 49.1 %.

Werder Bremens anfører skal forsøge at tage duellerne på jorden og undgå luftspillet, da han vil få store problemer med Lewandowski. Bundesligaens topscorer vinder i gennemsnit 2.5 dueller i luften per. kamp, som er bedre end Moisanders 1.5 per. kamp.

Med tanke på, at Werder Bremen har indkasseret 21 mål efter standardsituationer er det heller ikke just tal, der beroliger.

Det er også et problem for Werder Bremen, at Bayern München ikke blev mestre i forrige runde. ”Die Rekordmeister” vil højst sandsynlig komme buldrende fra start, og Moisander vil blive sat voldsomt under pres. Med Alphonso Davies og Benjamin Pavard fra kanterne, vil der blive smidt adskillige bolde i feltet, som Werder Bremens forsvar skal være opmærksom på.

Det bliver derfor vigtigt for Niklas Moisander, at Werder Bremen kan få Bayern spillerne, og især Robert Lewandowski, ud af feltet, og ikke blive fanget for langt tilbage på banen. Lewandowski er stærkest i boksen, og han kommer i gennemsnit frem til 3.4 skud fra feltet, men kun 0.7 skud fra distancen. Dilemmaet for Moisander er, at Bayern München har mange offensive kræfter, og ved at tage duellen med Lewandowski uden for feltet, kan det skabe plads til de andre spillere i bagrummet.

Senest de to hold mødte hinanden var tilbage i december måned, hvor Bayern München vandt med hele 6-1. Robert Lewandowski scorede to gange, men Niklas Moisander sad ude med en skade. Werder Bremen kan håbe, at deres anfører kan bidrage til, at den defensive del af spillet bliver markant bedre til onsdagens kamp.

 

Ugens duel.

Statistik i Bundesligaen 2019/2020:

 

Niklas Moisander:

Kampe: 19.

Clean sheets: 4.

Tacklinger vundet: 21 af 34 tacklinger.

Dueller vundet: 54.6 % af 260 dueller.

 

Robert Lewandowski:

Kampe: 28.

Mål: 30 .

Skud på mål: 127 (4.5 per. kamp).

Dueller vundet: 49.1 % af 664 dueller.

Få spiltips til samtlige kampe i Bundesligaen hos SpilXperten

 

You may also like
DFB-Pokal, lodtrækning, DFB Pokal
Tåregas, stortalenter og 21 mål på 240 minutter: De vildeste 28 timer i DFB Pokal-historien
Højdepunkter, optakt, Bayern München, Borussia Dortmund, Optakt: Bayern – Dortmund
Optakt: Bayern München – Borussia Dortmund
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt Bundes Manager runde 10: Har du penge, så kan du få – dem fra Bayern som du peger på
Sæsonoptakt, Bayer Leverkusen
Optakt: Bayer Leverkusen – Bayern München: Den tidlige duel om die Meisterchale