bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt – TSG Hoffenheim: Kan Nagelsmann gøre det igen?

Optakt – TSG Hoffenheim: Kan Nagelsmann gøre det igen?

Sidste sæson:
Nummer 4 i Bundesliga.

Succestræneren Julian Nagelsman formåede at fortsætte det utrolig flotte arbejde, som han allerede havde påbegyndt i sæsonen 15/16, da han formåede at føre sine tropper til en fuldt ud fortjent 4. plads, som dermed gav adgang til Champions League kvalifikation, hvor der venter et spændende opgør imod Jürgen Klopps Liverpool mandskab.

I løbet af hele sidste sæson måtte Hoffenheim blot gå fra banen fire gange uden point, hvilket naturligvis kun blev overgået af mestrene Bayern München. En stor del af succesen skal tilskrives den uhyre dygtige- og skarpe angrebsduo, som består af Andrej Kramaric og Sandro Wagner, som blev noteret for henholdsvis 15 og 11 sæsonscoringer. Sidste sæsons Transfer-Schnäppchen fra HSV, Kerem Demirbay, imponerende ligeledes med otte assists og seks mål. En del af dem kom direkte fra langskud, hvor Hoffenheim var det hold, som blev noteret for flest scoringer udenfor boksen med hele 13 styks.

En solid bagkæde bestående af Hübner, Vogt og Süle og en velspillende sidste skanse i form af Oliver Baumann suppleret med wingbacksene Zuber og Kaderabek sørgerede ligeledes for, at modstanderen ikke fik prikket særlig mange ind i Hoffenheims ende, hvor man blot måtte indkassere 37 træffere mod 54 sæson forinden.

Transfers:
Allerede tilbage i januar stod det klart, at Hoffenheim ville miste to af sine mest markante profiler i form af forsvarskrumtappen Niklas Süle og kaptajn Sebastian Rudy, som begge har skiftet Sinsheim og TSG Hoffenheim ud med München og rekordmestrene fra Bayern. En umiddelbart markant svækkelse på papiret, som Nagelsman og co. har skullet forsøge at erstatte sommeren over.

Foreløbig er der blevet hentet seks nye navne til, mens der inklusiv Süle og Rudy er gået elleve spillere den anden vej, hvor langt de fleste dog er perifere spillere, som enten har haft kontraktudløb eller er blevet lejet ud, hvor dog schweiziske Fabian Schär bør nævnes, da han er rejst til sydligere himmelstrøg og spanske Deportivo La Coruna.

Mest markant er tilgangen af stortalentet Serge Gnabry på en lejeaftale fra Bayern München samt den tidligere Gladbachstyrmand Håvard Nordtveit fra West Ham. Den 24-årige venstreback Nico Schulz er blevet til hentet til klubben fra Gladbach, mens den unge midterforsvarer Justin Hoogma er købt i Heracles. Afslutningsvis er Florian Grillitsch og Robert Zulj hentet gratis fra henholdsvis ligakonkurrenterne Werder Bremen og 2. Bundesligaklubben Greuther Fürth.

Styrket/svækket:

Uændret 

Denne sæson:

Der venter Hoffenheim en uhyre spændende sæson, hvor man har mulighed for at komme ud at spille Champions League, hvis de formår at besejre førnævnte Liverpool over to kampe. På papiret umiddelbart en stor udfordring, men man skal aldrig afskrive de yderst taktisk fleksible Hoffenheim spillere. I forlængelse af et europæisk eventyr bliver det ligeledes interessant at se, hvordan truppen formår at håndtere en ekstra turnering i forhold til sidste sæson.

Såfremt Hoffenheim skal gentage sidste sæsons bedrift skal den nye trio bestående af Gnabry, Wagner og Kramaric levere på minimum tilsvarende niveau som i fjor. Derudover bliver det spændende at se, om Demirbay kan hæve sit niveau yderligere, og hvordan erstatningerne for henholdsvis Süle og Rudy bliver integreret på holdet, og om de formår at leve op til den tunge arv, det er at erstatte så markante profiler, som det er tilfældet.

Man må derudover formode, at flere af de sædvanlige topklubber såsom Schalke, Leverkusen og Gladbach, der skuffede i sidste sæson, hæver niveauet betragteligt, og dermed kan yde væsentlig mere modstand i kampen om de europæiske pladser.

Bud på placering:

4-6

Bud på idealopstilling:

Baumann – Nordtveit, Vogt, Hübner – Kaderabek, Grillitsch, Demirbay, Zuber– Gnabry, Kramaric – Wagner

Hold øje med – Kevin Vogt
Han er bestemt ikke den største profil på Hoffenheims hold, men han er måske en af de vigtigste, og en spiller som man har en tendens til at undervurdere. Vogt er blevet omskolet fra at være central midt til at indgå i Nagelmanns tremandsbagkæde, hvor han er den centrale af de tre. Derfra fungerer han som særlig bindeled imellem bagkæden og midtbanen, da han godt kan lide at føre bolden frem. En uhyre vigtig spiller for et hold, som både gerne vil have bolden i form af boldbesiddelse, men desuden altid lurer på en hurtig og giftig omstilling!

You may also like
EM, EM 2024, Tysklands trup til EM 2024
Her er Tysklands trup til EM 2024 – Hummels og Goretzka fravalgt
Bundes manager, holdet.dk, Bulibold, forår 2024
Optakt til Bundes Manager runde 17 – Was Erlaube Bayern?
HSV, optakt, 2. Bundesliga
Optakt til runde 30 i 2. Bundesliga: Er St. Pauli gået i stå og Nordderby i Hamburg
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til runde 29 i 2. Bundesliga: Derby i Niedersachsen!