bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 1. Bundesliga > Optakt – Eintracht Frankfurt: Den hollandske invasion

Optakt – Eintracht Frankfurt: Den hollandske invasion

Sidste sæson:

Nummer 11 i Bundesligaen.

Sidste sæson var træner Niko Kovačs første reelle sæson for Eintracht Frankfurt efter at have trådt til i slutningen af sæsonen forinden. Klubbens største prioritering var undgåelse af nedrykning, da de sæsonen før kun formåede at holde sig oppe i Bundesligaen ved at besejre Nürnberg i nedryknings play-off.

Niko Kovačs mandskab opnåede 42 point, fem point over nedrykningsstregen og havde det ikke været for et dårligt forår, kunne de endda have blandet sig i kampen om de europæiske billetter. Spillet på banen var ikke særlig prægende, og det var ikke det hold i ligaen, der fik bolden i nettet flest gange. Udover de hold som lå under nedrykningsstregen, scorede Frankfurt tredjefærrest mål af alle i Bundesligaen. 36 gange fik ørnene bolden over stregen. Kun to mål mere end året før.Niko Kovačs taktik bar mest præg af indlæg fra kanterne og så ellers grave sig ned og holde føringen. En taktik de særligt i efteråret havde meget held med.

Marco Fabián var lyset i det ellers lidt triste og mørke Eintracht Frankfurt spil. Midtbanespilleren fra Mexico brillerede på Frankfurts midtbane og blev også holdets topscorer med syv mål i sine i alt 23 kampe.

Selvom Eintracht Frankfurt ikke formåede at skabe det smukkeste fodbold, var sæsonen alligevel en succes, der kunne have kulmineret, havde de vundet pokalfinalen mod Dortmund.

Transfers:

Eintracht Frankfurt har haft et meget interessant transfervindue.

En masse spillere har afsluttet deres lejeophold i klubben. Her iblandt profiler som Guillermo Varela, Jésus Vallejo, Ante Rebic, Shani Tarashaj og Michael Hector, som nu alle befinder sig i deres repræsentative klubber. Frankfurt har dog også fået solgt en del spillere. Venstrebacken Bastian Oczipka er kommet længere nordpå og befinder sig nu i Schalke 04. Derudover er den schweiziske angriber Haris Seferovic draget ned til varmen i Portugal, hvor han nu skal repræsentere de portugisiske ørne fra Benfica FC.

Derudover har Frankfurt ryddet op i truppen og ved at sende 19-årige Furkan Zorba til VFL Osnabrück i den tredje bedste række på en fri transfer ligesom reservemålmanden Heinz Lindner er skiftet til Grasshoppers i Schweiz på en fri transfers. Den eneste indtægt Frankfurt har haft indtil videre i dette sommertransfervindue har været Bastian Oczipka som Schalke 04 betalte 4,5 mio. euro for.

Hele tolv spillere er i stedet kommet til, hvor tre er disse er fra deres egen talentafdeling. Erstatningen for Bastian Oczipka er fundet i Holland, nærmere PSV Eindhoven, hvor Jetro Willems er ny mand i klubben. En spiller som er fast mand på det hollandske landshold samt har været en frontfigur for sit klubhold. 144 optrædener for PSV Eindhoven samt 22 på landsholdet. På den offensive front har Frankfurt igen kigget mod Holland og hentet den 1,90 cm høje frontangriber Sébastien Haller fra FC Utrecht for 7 mio. euro. En mand hvis spillestil som passer perfekt ind i Niko Kovačs taktikker med høje bolde ind i feltet. En anden offensiv tilgang er Jonathan De Guzmán fra Napoli. Han fik hele 28 optrædener i den bedste italienske række og må siges at være et godt køb for Eintracht Frankfurt. Efter Vallejos afgang har Eintracht Frankfurt erstattet ham med Carlos Salcedo der dog kun er lejet. En mexicaner som sidste år fik 18 kampe for Italienske Fiorentina, hvor han var lejet ud fra den mexicanske klub og hjemby for Salcedo, Gudalajara.

Udover disse har Frankfurt gjort truppen breddere med tilgange som Daichi Kamada fra Japansk fodbold, Danny Da Costa fra Bayer Leverkusen og Gelson Fernandes fra Stade Rennais. En række stærke og spændende tilgange hos Eintracht Frankfurt, som alle er unge spillere med massere af potentiale.

Styrket/Svækket: Uændret

Denne sæson:

Selvom der har været en stor udskiftning i truppen, og mange af de spillere som bidrog til sidste sæson er forsvundet, er der grund til at være fortrøstningsfuld.

Også selvom begyndelsen ser svær ud. Sidste sæsons største profil, Marco Fabian er ude i to måneder med en rygskade. Udover det har Alexander Meier fået en ankelskade, ligesom Omar Mascarell har fået en skade i akillessenen.

I sidste sæson skiftede Frankfurt godt og vel formation i næsten hver eneste kamp. Det er derfor svært at sige, hvilken formation de vil benytte sig af. Den mest benyttede formation sidste år var en 4-2-3-1 formationen. Tanken er formentlig, at nyindkøbte Sébastian Haller skal spille alene på toppen, og meget afhænger derfor af, om han finde vej til netmaskerne. Derudover forventes det, at Carlos Salcedo samt Jonathan De Guzman vil gå direkte ind i truppen. Taktikmæssigt ligner holdet stadigvæk det samme. Høje bolde ind i feltet samt en bagkæde som står højt. En plan der har grobund for succes grundet en hurtig bagkæde med Abraham og Salcedo.

Frankfurt går en sæson i møde, hvor forventningen må være at være med i kampen om de europæiske pladser. Og som så mange andre hold kan de måske lukrere på, at nogle af de formodede konkurrenter for første gang i lang tid skal prøve kræfter med europæisk fodbold, hvilket alt andet lige må forventes at koste point i ligaen.

Bud på placering: 8-11

Bud på idealopstilling: 4-2-3-1

L.Hradecky – T. Chandler, D. Abraham, C. Salcedo, Jetro Willems – O. Mascarell, M. Hasabe – J. De Guzman, M. Fabian, M. Gacinovic – S. Haller

Hold øje med – Jetro Willems

En spændende spiller fra hollandsk fodbold, som kan gå en stor fremtid i møde. Allerede som 18-årig formåede hollænderen at debutere for landsholdet ved EM. En spiller med udholdenhed, og hvis hurtighed nok skal forbavse flere af de andre Bundesligahold. En spiller som også sagtens kan finde ud af at lægge de rette indlæg på de rette tidspunkter og kan vinde en masse dueller med sin styrke. Det bliver spændende at følge, om han kan leve op til det navn, han har skabt sig i Holland, eller om Bundesligaen er for hård for Willems.

Læs også: Fodboldrejse: Guide til Eintracht Frankfurt

You may also like
Dietmar Hopp, optakt
Optakt: Hoffenheim – Bayern München: Mestrene jagter ny Bundesligarekord
Optakt, Bayer Leverkusen
Optakt: Bayer Leverkusen – RB Leipzig
Hertha BSC, Olympiastadion, Optakt
Optakt: Hertha BSC – Eintracht Frankfurt: Kan Hertha ride videre på bølgen?
Champions League-finalen, Bayern München, PSG
Optakt: Champions League-finalen: Paris Saint-Germain – Bayern München