bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > 1. FC Kaiserslautern > Optakt til runde 19 i 2. Bundesliga: Alexander Zorniger drømmer om oprykning
Fortuna Düsseldorf, optakt, gratis, Fortuna für Alle

Begge Hamburg-mandskaber viste glimrende form og udnyttede Kiels nederlag. Fürth banker på i toppen, mens Hertha og Düsseldorf spændte ben for hinanden. I bunden kan Braunschweig sagtens drømme om overlevelse efter den flotte sejr i Kiel. Velkommen til optakten til 19. runde i verdens bedste næstbedste liga.

1. FC Kaiserslautern – Schalke 04 – fredag kl. 18.30

I de gode gamle dage, havde dette opgør været en topkamp i 1. Bundesliga, men begge klubber må konstatere, at det i dag nærmere er ”Not gegen Elend”.

Helt så elendig var dog kun Schalkes defensiv i opgøret mod HSV. ”Die Knappen” spillede sig således frem til flere store chancer i en første halvleg, som HSV vandt 2-0, da gæsterne ved to lejligheder udnyttede håbløst forsvarsspil fra Schalkes side. I anden omgang havde Schalke faktisk mulighederne for at komme tilbage i opgøret, men bolden ville ikke ind. Især unge Ouwejan var uheldig, da han i to situationer kun ramte aluminium.

Lige så galt gik det for K´lautern, da pfalzerne var på besøg på Millerntor. St. Pauli sad på 1. halvleg og gik fortjent til pause foran 1-0. I starten af anden halvleg havde gæsterne dog fire kæmpe chancer for at udligne, og det var endda i samme spilsituation. Først ramte Marlon Ritter stolpen, og dernæst lykkedes det for hele tre K´lautern-spillere at undgå at score på de tre følgende 100%-chancer. Bagefter gik det, som det så ofte gør. Topholdet scorer på sin næste chance og afgør kampen. Kaiserslautern træner Grammozis var dog tilfreds med sine spillere, og han mente efter kampen, at det gik i den rigtige retning. Det er der også brug for, da hans hold efter det 7. nederlag i træk kun ligger et sølle point over stregen.

Bulibolds tip: 1. FC Kaiserslautern – Schalke 04 2-2

Hannover 96 – 1. FC Nürnberg – fredag kl. 18.30

Man havde store ambitioner i Hannover inden denne sæson, men det kører bare ikke rigtigt for 96´erne. Inden kampen i Elversberg havde begge mandskaber således syv point op til tredjepladsen, og nu er det steget til ni.

Hannover startede ellers bedst og kom fortjent foran 1-0, da Nicolo Tresoldi satte hovedet på et hjørnespark. Elversberg slog dog til to gange inden for tre minutter i anden halvleg, og så var det pludselig Hannover, der jagtede værternes føring. Det lykkedes Tresoldi at lave en ”Dobbeltpack”, da han udlignede til 2-2 efter en god time og dermed tabte Hannover i det mindste ikke.
”Der Club” gjorde kort proces med Hansa Rostock. Nürnberg skulle således kun bruge otte skud på mål til at score tre gange. Det unge supertalent Can Uzun noterede sig for begge mål til halvlegsføringen 2-0, inden Jens Castrop lukkede kampen med sit mål i begyndelsen af anden halvleg. Det var da også en yderst tilfreds træner Fiel, der efter kampen kunne konstatere, at hans hold forbliver i den gruppe, der jagter toppen af ligaen.

Bulibolds tip: Hannover 96 – 1. FC Nürnberg 1-1

Wehen Wiesbaden – Hertha Berlin – lørdag kl. 13.00

Det lignede længe en halvkedelig 0-0 kamp, da Wehen var på besøg i Magdeburg. Værterne ville det dog anderledes og afgjorde løjerne med et ”lucky punch” ti minutter før tid. Da Wehens Amar Catic fire minutter senere modtog sit andet gule kort, var kampen i realiteten afgjort. Oprykkerne har stadig fem point ned til stregen, men de skal ganske givet kigge den vej, da nogle af bundholdene er begyndt at røre på sig.

7.000 fans deltog i en sørgemarch hen imod Berlins Olympiske Stadion inden kampen mod Düsseldorf. I det hele taget stod kampen i den afdøde præsident Kay Bernsteins tegn. Inden kampen blev klubbens tidligere præsident hyldet med kranse og store billeder, mens Hertha-hymnen ”Nur nach Hause” blev spillet.

Selve kampen var næsten ”Nebensache”, men de små 50.000 tilskuere fik et intenst opgør at se. Haris Tabakovic og Derry Scherhant bragte berlinerne foran hhv. 1-0 og 2-1 inden pausen. I anden halvleg udnyttede gæsterne dog et straffespark og opgøret sluttede 2-2.

Bulibolds tip: Wehen Wiesbaden – Hertha Berlin 1-2

VfL Osnabrück – SC Paderborn 07 – lørdag kl. 13.00

Osnabrück er ved at være isolerede i bunden af ligaen og det med god grund. Holdet var slet ikke klar fra start og kunne være glade for, at værterne kun scorede en enkelt gang i kampens begyndelse. Bundproppen fik dog lidt mere styr på defensiven og kunne endda se Dave Gnaase udligne efter 24 minutters spil. I anden halvleg bragte værterne sig igen foran, og selv om Osnabrück træner Kochinat forsøgte at vende tingene med en række udskiftninger, så holdte KSC fast i de tre point.

Paderborn spillede en god kamp hjemme mod Fürth, men kunne bare ikke passere Jonas Urbig i gæsternes mål. Fürth-keeperen tog sig af alle mulige, og endda også et par umulige, bolde, i en grad så Paderborn-træner Kwasniok efter kampen udtalte: ”In der 2. Liga hat ein zukünftiger Nationaltorwart nichts verloren.” Gæsterne scorede kampens eneste mål efter 23 minutter, og da Urbig endda reddede et straffe kort før tid, så kunne Fürth tage tre rare points med hjem.

Bulibolds tip: VFL Osnabrück – SC Paderborn 07 0-3

FC Hansa Rostock – SV Elversberg – lørdag kl. 13.00

”FC Hansa Rostock – Unsinkbar seit 1965” kan man læse på klubbens hjemmeside.
En kogge er et krigs- og handelsskib, der blev benyttet fra ca. år 1300-1500. Man kan se skibet i Hansa Rostocks logo, ligesom skibet har givet navn til Hansas kælenavn. Nu går man jo ikke ned med mand og mus, selv om man rykker ned i 3. Liga, men udviklingen er ikke god i Rostock lige nu. Desto vigtigere bliver det, hvis Hansa kan få noget, og helst en sejr, ud af dette opgør. Indsatsen mod Nürnberg var egentlig ok, men træner Selimbegovic efterlyste efter kampen bl.a. kvalitet i afslutningerne.

Elversberg vendte i løbet af tre gyldne minutter 0-1 til 2-1, da først Jannik Rochelt og siden Frederik Jaekel scorede for saarlænderne. Det rakte dog ikke til sejr, da Hannover udlignede med tyve minutter igen.

Bulibolds tip: FC Hansa Rostock – SV Elversberg 2-1

Fortuna Düsseldorf – FC St. Pauli – lørdag kl. 20.30

Rundens ene topkamp spilles på Esprit Arena i Düsseldorf, hvor St Pauli kommer på besøg. Presset må være størst på hjemmeholdet, da et nederlag vil sætte dem foreløbig af i topstriden.
Düsseldorf var tættest på sejren, da holdet i søndags spillede 2-2 i Berlin. Isak Bergmann Johanneson udlignede for gæsterne i første halvlegs sidste minut for blot at se Hertha øge til 2-1 i første halvlegs overtid. I anden omgang stod der Fortuna på det meste, og holdet spillede sig frem til to straffespark. Christos Tzolis omsatte sikkert det første, men skød forbi anden gang. Med det uafgjorte resultat gled Düsseldorf ned på femtepladsen med tre point op til HSV.
St. Pauli havde en stille dag på kontoret i form af en hjemmekamp imod ubehjælpelige K´lautern. Elias Saad og Marcel Hartel sikrede med et mål i hver halvleg, at alle tre point blev i Hamburg. Dermed overtog ”Die Kiezkicker” igen førstepladsen.

Bulibolds tip: Fortuna Düsseldorf – FC St. Pauli 1-3

Eintracht Braunschweig – 1. FC Magdeburg – søndag kl. 13.30

Den første af søndagens tre kampe er et vaskeægte lokalopgør. Afstanden mellem de to byer er beskedne 98 km, mens afstanden i tabellen udgør sølle seks point.
Det lignede ”business as usual”, da Braunschweig kom bagud efter blot 11 minutter i udekampen i Kiel. Det er dog som om, at efterårets to afsluttende sejre samt gode resultater i testkampene har givet et rygstød til Daniel Schernings tropper. I hvert fald gav holdet ikke op, og da først Fabio Kaufmann og siden Rayan Philippe scorede, så førte gæsterne pludselig 2-1. I slutfasen pressede Kiel på, men det var faktisk gæsterne, der var tættest på kampens fjerde scoring, da Philippes anden scoring blev annulleret af VAR pga. off-side.

Magdeburg var det mindst ringe hold, da østtyskerne hjemme tog imod Wehen. Kun Tatsuya Itos mål samt kantspilleren Herbert Bockhorns fine spil gav en smule valuta for entréprisen. Christian Titz var bedøvende ligeglad med underholdningsværdien og glædede sig i stedet for over tre point i kampen mod nedrykning.

Bulibolds tip: Eintracht Braunschweig – 1. FC Magdeburg 3-2

Greuther Fürth – Holstein Kiel – søndag kl. 13.30

Så kommer vi til 19. spillerundes anden topkamp, hvor Fürth med en sejr på to mål eller flere faktisk kan gå forbi Kiel.

Zornigers mandskab vandt en vigtig sejr ude mod Paderborn, hvor de kunne være glade for målmand Jonas Urbig, der leverede små mirakler i målet samt for Armindo Sieb, der noterede sig for kampens eneste mål. Alexander Zorniger mente efter kampen, at sejren var fortjent.

Alt startede planmæssigt for topholdet Kiel. Steven Skrzybski gjorde det til 1-0 efter blot 11 minutter, og så lignede det en kamp, hvor Kiel ville score et par gange mere og forsvare førstepladsen. Gæsterne fra Braunschweig ville det dog anderledes, og da de to mål som de scorede på hver side af pausen var kampens sidste, så kunne de tage tre rare point med hjem. Det var ydermere bemærkelsesværdigt, at hverken Beckenbauer eller Bernstein blev nævnt endsige æret før kampen.

Bulibolds tip: Greuther Fürth – Holstein Kiel 1-1

HSV – Karlsruher Sport Club – søndag kl. 13.30

Efter HSV´s 5-3 sejr over Schalke i sæsonåbneren kunne man sætte sig tilrette og forvente en underholdende kamp, da HSV trådte an til returopgøret, og det blev da også en god, om end ikke så målrig, kamp. Schalke spillede offensivt og pressede HSV gennem hele første halvleg, men det var bare gæsterne, der scorede målene. Først slog Immanuel Pherai til efter 22 minutter, og blot 13 minutter senere fordoblede Laszlo Benes føringen. I anden halvleg pressede Schalke yderligere på, men ”Die Rothosen” red stormen af, og en tilfreds Tim Walter kunne efter kampen glæde sig over sæsonens blot tredje sejr på fremmed græs.

KSC bragte sig i front efter blot fire minutter i kampen hjemme mod Osnabrück, da Christoph Kobald udnyttede, at gæsterne slet ikke var klar fra start. Som halvlegen skred frem, kom de dog bedre med og fik faktisk udlignet midtvejs. Marvin Wanitzek gjorde sig til dagens mand, da han scorede sejrsmålet i anden halvleg, og det var en lettet Christian Eichner, der efter kampen konstaterede, at sejren var meget fortjent. Med de tre point har KSC nu syv points ned til stregen.

Bulibolds tip: HSV-Karlsruher Sport Club 3-1

Topscorerlisten

Listen føres stadig af HSV´s Robert Glatzel med 12 mål. Herthas Tabakovic er efter sin scoring alene på andenpladsen med ti mål.

3. Liga

Vinterpausen sluttede også for de tredjebedste, og her blev spændingen intensiveret. Regensburg smed to points hjemme mod Verl, mens Dynamo Dresden på eget græs tabte til Sandhausen. Sidstnævnte klatrede dermed op på 4. pladsen, mens Ulm, der hjemme slog Unterhaching 2-0, indtager tredjepladsen. Regensburg og Dresden har dog stadig hhv. ti og syv point ned til Ulm.

Få spiltips til tysk fodbold hos SpilXperten

You may also like
1. FC Kaiserslautern
Optakt til 24 runde i 2. Bundesliga: Skæbnekamp for Kaiserslautern
Andy Brehme, Kaiserslauterne
Optakt til runde 23 i 2. Bundesliga: Steffen Baumgart til HSV og farvel til Andy Brehme
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til 22. runde i 2. Bundesliga: Nye trænere i Kaiserslautern og HSV
HSV, Højdepunkter, Optakt, Hamburger SV
Optakt til 21. runde i 2. Bundesliga: Hamburg-klubber i udbrud?