bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > 1. FC Kaiserslautern > Optakt til 20. spillerunde i 2. Bundesliga: Zorniger i zonen og Hertha mod HSV
optakt, Hertha, Højdepunkter

St. Pauli var 19. spillerundes helt store vinder, da holdet lørdag aften sikrede sig alle tre point i Düsseldorf og dermed kunne se både HSV og Kiel kvaje sig i deres respektive kampe søndag. Resultaterne betød også, at Fürth nu pludselig indtager andenpladsen.
Bundholdene rører ligeledes på sig. Således vandt både Braunschweig, Rostock og K´lautern, hvilket øger presset på Schalke. Velkommen til optakten til verdens bedste næstbedste liga, hvor 20. spillerunde byder på et vaskeægte topopgør samt et uhyre vigtigt bundbrag.

Karlsruher Sport Club – Wehen Wiesbaden – fredag kl. 18.30

Præcist som i anden spillerunde spændte Karlsruhe ben for HSV. Igor Matanovic stod bag gæsternes lynstart med sine to scoringer i det 3. og 6. minut. Det udløste et massivt HSV pres, og favoritterne fik da også udlignet inden pausen. I anden spilomgang leverede KSC endnu en lynstart, da Bodo Zivzivadse gjorde det til 2-3 i det 46. minut. Endnu engang fik HSV udlignet, men det var gæsterne, der tog stikket hjem, da Marvin Wanitzek scorede sejrsmålet ni minutter før tid.
Wehen lod sig ikke stå tilbage for KSC, da holdet slog Hertha Berlin med 3-1. Franko Kovacevic bragte hessenerne foran med to mål på begge sider af pausen. Hertha fik reduceret, men Thijmen Goppel afgjorde kampen med sit mål til 3-1 små tyve minutter før tid. Med sejren ligger Wehen blot en enkelt point bag Hertha.
Bulibolds tip: Karlsruher Sport Club – Wehen Wiesbaden 3-1

1. FC Magdeburg – Holstein Kiel – fredag kl. 18.30

Begge mandskaber møder op med et friskt nederlag i bagagen. Magdeburg tabte et lige lokalopgør i Braunschweig. Værterne scorede kampens eneste mål efter et kvarters tid, og selv om Magdeburg havde bolden meget, så blev de aldrig rigtig farlige. Med et kvarter igen gjorde Daniel Elfadli det nærmest umuligt for gæsterne, da han modtog sit andet gule kort. Magdeburg ligger nu blot tre point over stregen.
Kiel har fået en rædderlig start på forårssæsonen med to nederlag. Hvor det første mod Braunschweig var overraskende, så var det næste på udebane i Fürth mere forventeligt. Indsatsen i udekampen var dog væsentlig bedre, end det var tilfældet i forrige kamp. Kiel fik således udlignet ved Patrick Erras tyve minutter inde i anden halvleg og havde efterfølgende flere chancer, hvor de kunne have afgjort kampen. I stedet måtte de se værterne skrabe alle tre point til sig med en sen scoring.
Bulibolds tip: 1. FC Magdeburg – Holstein 1-0

Schalke 04 – Eintracht Braunschweig – lørdag kl. 13.00

Selv om kampen bliver spillet tidligt lørdag eftermiddag, så må den betegnes som værende forbudt for børn. Begge hold ligger og roder rundt i bunden med hver 20 point, men hvor Braunschweig har vundet deres fjerde kamp i træk, så er formkurven helt anderledes negativ for Schalke. ”Die Knappen” tabte klart til et af de andre bundhold, da de måtte tage hjem fra Fritz-Walter-Stadion med et 4-1 nederlag, hvor Darko Chulinovs udligning efter 50 minutter stort set var eneste lyspunkt for de kongeblå.
Gæsterne fra Niedersachsen har næsten ikke været til at kende efter at Daniel Scherning overtog tøjlerne. 12 point tillader nu ”Die Löwen” at drømme om overlevelse, hvilket det bestemt ikke lignede i oktober. Ermin Bicakcic scorede kampens eneste mål efter et kvarter, da lokalrivalerne fra Magdeburg blev sendt hjem uden point. Braunschweig havde igen Anthony Ujah med i truppen efter den skulderskade, der har holdt ham ude i et halvt års tid.
Bulibolds tip: Schalke 04 – Eintracht Braunschweig 1-2

1. FC Nürnberg – VfL Osnabrück – lørdag kl. 13.00

Det er svært at blive klog på Christian Fiels unge Nürnberg-mandskab. Efter en flot forårspremiere, hvor ”Der Club” sendte Rostock hjem med et klart 3-0-nederlag, tabte de med samme cifre til Hannover, der ellers ikke har imponeret på det seneste. Der stod Hannover på det meste i kampen og tættere på end et stolpeskud af Can Uzun, kom Nürnberg ikke.
Osnabrück må være tilsvarende skuffede efter nullerten hjemme mod Paderborn. Værterne ramte overliggeren i det 11. minut, og blot syv minutter senere havde gæsternes Kai Klefisch rodet sig ud i sit andet gule kort. Herefter satsede Paderborn på at slippe i land med det ene point og pakkede sig i en grad, så resten af kampen bestod af et Osnabrück pres, der bare aldrig blev rigtig farligt. Osnabrück er stadig sidst med ti point og har samme antal point op til en redningsplads.
Bulibolds tip: 1. FC Nürnberg – VfL Osnabrück 3-0

FC St. Pauli – Greuther Fürth – lørdag kl. 13.00

Dette opgør burde have været lørdagens sene kamp, men det lå ikke i kortene inden sæsonen, at de to mandskaber ville ligge som hhv. nummer et og to.
St. Pauli forsvarede klogt deres førerposition, da de vandt 2-1 på en ellers svær udebane i Düsseldorf. Vikarierende anfører Marcel Hartel scorede to gange i første halvleg, og selvom Düsseldorf fik reduceret syv minutter før tid, så forsvarede St. Pauli sig klogt med bolden og slog dermed et hul på fire point ned til andenpladsen.
Der var knald på, da Fürth spillede sig op på andenpladsen med en 2-1-sejr hjemme mod Kiel. Anfører Branimir Hrgota var Fürths helt store profil, da han først satte Armindo Sieb op til 1-0 målet et kvarter inde i anden halvleg og dernæst stod for sejrsmålet med et kvarter igen. ”Det var en højintensiv kamp, som vi var de fortjente vindere af”, mente Alexander Zorniger efter kampen.
Bulibolds tip: FC St. Pauli – Greuther Fürth 2-1

Hertha Berlin – HSV – lørdag kl. 20.30

I stedet er det to slagne kæmper, der får lov til at spille lørdagens ”hovedkamp”, om end det naturligvis er for tidligt at afskrive HSV i oprykningskampen. Det kan man derimod sagtens gøre med Pal Dardeis Hertha, der tabte klart i Wehen. Hertha har nu ni point op til 3. pladsen og med deres meget svingende præstationer, så bliver det ikke i år, at de vender tilbage til Bundesligaen.
Hvis man gad måle, hvilken klubs fans i Europa havde det største forbrug af psykofarmaka, så må HSV-fansene være en seriøs bejler til førstepladsen. ”Die Rothosen” sluttede efteråret af med en fin sejr i Nürnberg, startede med endnu en udesejr i Schalke for så at tabe 3-4 til et klogt spillende KSC-mandskab hjemme i Volkparkstadions trygge omgivelser. ”Hvordan kan man komme så flot tilbage, have chancer til 3-2 endda inden pausen og så stadig tabe kampen?” spurgte Tim Walter retorisk pressen efter kampen og efterlyste ved samme lejlighed mere konstante præstationer i forsvaret. Jeg tror mange HSV-fans samt journalister har lyst til at vende det spørgsmål mod Tim Walter i stedet.

Bulibolds tip: Hertha Berlin – HSV 2-2

Hannover 96 – FC Hansa Rostock – søndag kl. 13.30

Takket være en “Doppelpack” af norske Håvard Nielsen tog ellers formsvage Hannover hurtigt pynten af Nürnberg. Anden halvleg var væsentlig mere kedelig, men Hannovers måltyv Cedric Teuchert lukkede og slukkede dog kampen med sit overtidsmål. De fleste Nürnberg-fans rejste for øvrigt forgæves de knap 500 km til Hannover. De lokale brandmyndigheder ville ikke tillade Nürnberg-fansene at tage en stor fane med ind på stadion, og så blev de fleste udenfor.
Rostock vandt en uhyre vigtig sejr via det straffespark, som rutinerede Kai Pröger omsatte i kampens overtid. Det var ellers gæsterne, der gik til pause med en 1-0-føring, men Dennis Dressel fik udlignet ved den nye træner Mersad Selimbegovic´ hjemmebanedebut. I overtiden havde Rostock bolden på vej i mål, men en Elversberg forsvarer legede målmand og fik rødt kort, hvorefter det var Pröger-tid. Med sejren ligger Rostock stadig tre point foran Braunschweig på Relegationspladsen.
Bulibolds tip: Hannover 96 – FC Hansa Rostock 2-1

SC Paderborn 07 – Fortuna Düsseldorf – søndag kl. 13.30

Så kommer vi til to mandskaber, der begge tabte terræn i bestræbelserne på at være en del af oprykningskampen. Paderborn kvajede sig, da Kai Klelfish blev smidt ud efter blot 17 minutter, og så koncentrerede holdet sig om at få et enkelt point med hjem, hvilket lykkedes.
Fortuna var oppe imod en bedre modstander, da holdet tabte hjemmekampen mod St. Pauli. Gæsterne scorede to gange i første halvleg, og så hjalp det ikke ret meget, at Christol Tzolis reducerede kort før tid via et korrekt dømt straffespark. Düsseldorf hænger fast i 5. pladsen og har tre point op til HSV.
Bulibolds tip: SC Paderborn 07 – Fortuna Düsseldorf 1-0

SV Elversberg – 1. FC Kaiserslautern – søndag kl. 13.30

Der var comeback til danske Wahid Fagir, der fik de sidste ti minutter i oprykkernes kamp i Rostock, men det hjalp ikke alverden. Luca Schnellbacher bragte ellers gæsterne foran kort inden pausen, men Rostock kom tilbage og scorede to gange i anden halvleg. Sejrsmålet kom efter en sekvens, hvor Elversbergs Frederik Jaekel legede målmand. Dommeren dømte straffe og gav forsvarsspilleren det røde kort, og med det nederlag skal oprykkerne skæve nedad. De har fem point ned til stregen, men bundholdene rører på sig.
Et af dem er K´lautern, der vandt en overraskende klar sejr i hjemmekampen mod Schalke. Ragnar Ache bragte de røde djævle foran 1-0 og 2-1, inden nyerhvervelsen fra Darmstadt, Filip Stojilkovic og Aaron Opoku gjorde det til slutresultatet 4-1. Det var naturligvis en lettet FCK-træner Grammozis, der efter kampen indrømmede, at de sidste uger ikke har været sjove, men som kunne konstatere, at de to hold byttede plads, og at Kaiserslautern dermed er over stregen for første gang i et stykke tid.
Bulibolds tip: SV Elversberg – 1. FC Kaiserslautern 1-1

Topscorerlisten

Robert Glatzel nettede en enkelt gang i HSV’s nederlag og bevarer dermed sin førsteplads. St. Paulis Marcel Hartel klatrede med sin “Doppelpack” op på andenpladsen foran Herthas Tabakovic, der er røget ind i noget af en ”Ladehämmung.”