bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > 1. FC Nürnberg > De største talenter i 2. Bundesliga – Fra Ouédraogo og Uzun til Urbig og Faghir

De største talenter i 2. Bundesliga – Fra Ouédraogo og Uzun til Urbig og Faghir

De største talenter i 2. Bundesliga, Ouédraogo

Når man er en helt ung men talentfuld knøs, så er det naturligvis lettere at komme på holdet, hvis man spiller for en klub i Tysklands næstbedste række, end en,der hører til i den øverste. Mange spillere tager derfor turen fra bænken hos de helt store klubber og ned til startopstillingen hos de knap så store. Derfor vrimler det med talenter i 2. Bundesliga, og vi vil her præsentere et hold, hvor samtlige spillere er mere eller mindre faste på deres hold og højst er 21 år gamle.
Et nok så stort talent er jo ikke en garanti for, at man kommer helt til tops, men med den rette indstilling kan hovedparten af disse 11 spillere komme til at tage overskrifter i den bedste række.

De største talenter i 2. Bundesliga

Målmand, Jonas Urbig – Greuther Fürth

Den blot 20-årige sidste skanse er egentlig ejet af Köln, men da Marvin Schwäbe stadig er nummer et, blev Urbig lejet ud til ”Die Kleeblätter.” Her har han blot lukket 21 mål ind i 19 kampe og sørget for ni ”clean-sheets.” Urbig er ligeledes fast mand på Tysklands U21-landshold.

Højre back, Colin Kleine-Bekel – Holstein Kiel

Den 20-årige Kieler blev hentet i Dortmund, hvor han vandt det tyske ”A-Jugend” mesterskab. Han kan spille i begge sider af forsvaret og har været en vigtig del af kielernes overraskende ”Herbstmeister” titel.

Centerforsvar, Bright Arrey-Mbi – Hannover 96

Den blot 20-årige naturaliserede camerouner er stort set fast mand i niedersachsernes midterforsvar og har allerede vundet Champions League. Som 17-årig var han registreret i Bayerns trup, og selvom han ikke spillede et eneste minut, så fik han en medalje. Han klarede dog ikke ”cuttet” i München og skiftede derfor til 96´erne i sommers på en fri transfer.

Venstre back, Tom Rothe – Holstein Kiel

Præcis som det er tilfældet med Kleine-Bekel, så kommer 19-årige Rothe fra det talentfulde BVB A-Jugend hold, der vandt det tyske mesterskab. Tom Rothe er dog kun udlejet fra Dortmund. Den unge mand kan både bruges som venstre back, men spiller lige så tit en tak længere fremme. Det har foreløbig kastet to mål og fem oplæg af sig.

Central defensiv midtbane, Isak Bergmann Johannesson – Fortuna Düsseldorf

Den fra FCK udlejede islænding har bidt sig fast på Düsseldorfs midtbane, hvor konkurrencen ellers er stor. Han har hidtil bidraget med samlet tre mål og otte oplæg i liga- og pokalturneringen. Isak Bergmann Johannesson er 20 år gammel og kunne netop mase sig ind foran Nürnbergs Jens Castrop.

Højre kant, Paul Wanner – SV Elversberg

Paul Wanner har stadig rekorden som den yngste debutant i Bayern München, hvor han fik debut i en alder af 16 år og 15 dage. Det kneb dog med at få fast spilletid i München, hvorfor han blev lejet ud til Elversberg, hvor han har stået for to mål og tre oplæg. Den nu 18-årige Wanner repræsenterer pt. Tyskland på U20-landsholdet.

Venstre kant, Forsan Assan Ouédraogo – Schalke 04

Den blot 17-årige midtbanespiller er et af holdets største talenter. Han er en alsidig spiller, der kan sættes ind på stort alle pladser foran forsvaret og viste i sæsonens første kamp, at han også kan score. Ouédraogo lider dog under Schalkes mildest talt elendige form, men har spillet 11 af sæsonens kampe. På sigt bliver det nærmest umuligt for Schalke at holde på Ouédraogo, som flere storklubber flokkes om.

Offensiv midt, Can Uzun – Nürnberg

Den blot 18-årige tysk/tyrkiske spiller er dette holds største talent og mest eftertragtede spiller. Han er blevet omdrejningspunktet på et i forvejen ungt Nürnberg-mandskab, hvor han er topscorer med ti mål. Foreløbig spiller han på det tyrkiske ungdomshold, men den unge mand kan stadig vælge at repræsentere Tyskland. Både Bayern og Dortmund skulle efter sigende være ude efter stortalentet fra Regensburg.

Venstre angriber, Armindo Sieb – Greuther Fürth

Alexander Zorniger gjorde et lille scoop, da han hentede U20-landsholdsspilleren fra Bayerns andethold for sølle 50.000 euro. Sieb har tilkæmpet sig pladsen ved siden af Hrgota i Fürths angreb, hvorfra han har fundet netmaskerne fem gange. 

Højre angriber, Nicolò Tresoldi – Hannover 96

Den 19-årige hannoveraner med italienske og argentinske rødder har taget over, når Hannovers normale måltyv Cedric Teuchert har haft ”Ladehämmung.” Det er foreløbig blevet til fire mål af spilleren, der også optræder på det tyske U21-landshold.

Midt angriber, Wahid Faghir – SV Elversberg

Der blev lige netop plads til en dansker på mit hold. Valget stod mellem den tidligere Vejle-spiller og så Schalkes Keke Top, men da Faghir har nettet tre gange mod Tops ene mål, så fik danskeren pladsen. Den 20-årige Faghir har repræsenteret Danmark på alle ungdomslandslandshold fra U16 og foreløbig op til U21 landsholdet. Da han fik sit gennembrud i Vejle, blev han sammenlignet med Zlatan pga. sin meget store tro på sig selv. Senere blev der lidt stille omkring ham. Han slog ikke til i Stuttgart, men fik en fin start i Elversberg, indtil en skade holdt ham ude i en rum tid. Nu er han dog skadesfri og på vej tilbage.

Foto: Createformation.com

You may also like
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til 22. runde i 2. Bundesliga: Nye trænere i Kaiserslautern og HSV
Meisterschale, Bundesliga, Optakt
Top 12 – Bundesligaens største talenter i 2024
Fortuna Düsseldorf, optakt, gratis, Fortuna für Alle
Optakt til runde 19 i 2. Bundesliga: Alexander Zorniger drømmer om oprykning
Hertha BSC, Olympiastadion, Optakt, Berlin
Optakt til runde 18 i 2. Bundesliga – Hertha i sorg og storkamp i Gelsenkirchen