bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > 1. FC Kaiserslautern > Optakt til 21. runde i 2. Bundesliga: Hamburg-klubber i udbrud?
HSV, Højdepunkter, Optakt, Hamburger SV

Runde 20 var en fantastisk en af slagsen for de to Hamburg-hold, der begge vandt og samtidig kunne glæde sig over, at de øvrige fem hold i top-7 alle smed point. St. Pauli løb ind i lidt besvær i topopgøret mod Fürth, mens HSV vandt en bøvlet og lang kamp på Berlins Olympiske Stadion.
I bunden var Schalke det eneste af de nederste fem hold, der vandt, hvilket gav dem en smule luft ned til stregen. Velkommen til optakten til runde 21 i verdens bedste næstbedste liga.

Wehen Wiesbaden – 1. FC Nürnberg – fredag kl. 18.30

Oprykkerne fra Wehen fik, med god hjælp af værternes målmand, skrabet et enkelt point til sig i udekampen mod KSC. Værterne var foran to gange, men kampen endte 2-2 efter mål af gæsternes Ivan Prtajin og Nick Bätzner.
Nürnberg bragte sig planmæssigt foran med 2-0, da supertalentet Can Uzun slog til to gange mod bundproppen fra Osnabrück. Gæsterne leverede dog et flot comeback og sikrede sig et point med en udligning i kampens overtid. Dermed er sæsonen vel de facto slut for ”Der Club”, der ligger midt i rækken med otte point op til både tredjepladsen og samme antal ned til tredjesidstepladsen.
Bulibolds tip: Wehen Wiesbaden – 1. FC Nürnberg 2-2

HSV – Hannover 96 – fredag kl. 18.30

”Die Rothosen”, der måtte klare sig uden en småskadet topscorer Robert Glatzel, vandt lørdag aften maratonkampen i Berlin. Kampen blev flere gange afbrudt, da begge holds fans smed tennisbolde ind på banen for at protestere mod DFL. I en lige første halvleg ramte begge hold aluminium. Anden halvleg blev afbrudt af flere omgange, og på et tidspunkt beordrede dommeren endda begge hold i kabinerne. Der blev dog også spillet fodbold, og det var HSV bedst til. Miro Muheim bragte gæsterne foran 1-0 efter en lille times spil, og selvom Hertha fik udlignet, så sørgede Ludovit Reis for, at de tre point skulle med hjem til Hamburg.
Hannover havde en del bøvl med Rostock, der ellers var så venlige at lave selvmål efter blot fire minutter. Rostock slog til i den rigtige ende i første halvlegs overtid, men Marcel Halstenberg sørgede for sejrsmålet i det 78. minut. Afslutningen blev hektisk, hvor Halstenberg blev vist ud i kampens sidste minut, men der blev ikke scoret yderligere, så Hannover kunne efter 2-1-sejren konstatere, at de pludselig har vundet to kampe i træk.
Bulibolds tip: HSV – Hannover 96 3-1

Eintracht Braunschweig – Karlsruher Sport Club – lørdag kl. 13.00

Der var comeback til Braunschweigs Anthony Ujah i udekampen mod Schalke. Det var ikke en god kamp, dertil var betydningen nok for stor, og havde det ikke været for en sløv indsats af Braunschweig-forsvaret efter en times spil, så var den nok endt 0-0. Nu scorede værterne i stedet kampens eneste mål, men Braunschweig kan i det mindste glæde sig over, at de andre konkurrenter i bundstriden også tabte.
KSC lignede et hold, der med deres gode form in mente, kunne udfordre topholdene. I hjemmekampen mod Wehen blev den slags forhåbninger dog aflyst. To gange var Karlsruhe foran, men blev hentet hver gang. Budu Zivzivadse og Igor Matanovic scorede målene for KSC, der har otte point op til Kiel på tredjepladsen.
Bulibolds tip: Eintracht Braunschweig – Karlsruher Sport Club 2-1

Fortuna Düsseldorf – SV Elversberg – lørdag kl. 13.00

Med to nederlag i træk er Düsseldorf foreløbig sat i oprykningskampen. Efter succes i pokalturneringen, hvor Fortunaerne slog St. Pauli ud efter straffe, må de konstatere, at det ikke kører i ligaen. Udekampen mod Paderborn blev således tabt med 4-3. Kampen så lukket ud, da værterne kunne gå til pause foran 3-0, men da først Yannik Engelhardt og siden Marlon Mustapha hver scorede i starten af anden halvleg, var kampen pludselig åben igen. Paderborn scorede til 4-2 otte minutter før tid, og så kom Dennis Jastrzembskis 4-3 mål for sent til at Düsseldorf kunne nå udligningen.
Elversberg vandt en uhyre vigtig sejr hjemme over K´lautern. Paul Wanner gjorde det til pausestillingen 1-0, og selv om gæsterne fik udlignet i første halvlegs 7. overtidsminut – også i Elversberg smed publikum tennisbolde på banen – så afgjorde Thore Jacobsen kampen, da han udnyttede et straffespark godt ti minutter inde i anden halvleg. Elversberg, der gav Wahid Faghir de sidste 20 minutter på banen, har nu et forspring på otte point ned til stregen.
Bulibolds tip: Fortuna Düsseldorf – SV Elversberg 2-2

1. FC Magdeburg – FC St. Pauli – lørdag kl. 13.00

Magdeburg hentede et vigtigt point i kampen mod nedrykning og satte samtidig en kæp i hjulet for Kiels bestræbelser i topstriden, da østtyskerne udlignede til 1-1 i overtiden hjemme på MDCC-Arena. I første halvleg stod der Kiel på det hele, men gæsterne forsømte at score mere end én gang, og dermed var kampen stadig åben efter pausen. Det udnyttede Magdeburg til at sætte kielerne under et massivt pres, der udløste et straffespark ti minutter inde i anden halvleg. Luc Castaignos stod dog ikke for presset, og han blev efterfølgende udsat for en racistisk hetz på de sociale medier. Han offentliggjorde efterfølgende et screenshot af nogle af det værste og tog samtidig fuldt ansvar for det dårlige eksekverede straffe, men frabad sig naturligvis den slags tåbelige tilsvininger. 1.  FC Magdeburg har naturligvis også på det skarpeste fordømt den slags tåbeligheder.

Heldigvis for Castaignos og Magdeburg lykkedes det indskiftede Emir Kuhinja at udligne i dommerens overtid. Med det ene point har Magdeburg fire point ned til stregen.

St. Pauli cruisede sig gennem første halvleg i topkampen mod Fürth, hvor gæsternes målmand dog var ved at drive dem til vanvid. Han kunne dog ikke forhindre Elias Saad og Oladapo Afokayan i begge at slå til omkring den halve time, men i første halvlegs sidste minut var det en anden af Fürths unge vilde, nemlig Armindo Sieb, der reducerede og dermed bragte spændingen tilbage. I anden omgang lykkedes gæsterne at udligne, og så lignede det en af de mange kampe fra efteråret, som St. Pauli bare ikke fik lukket. Elias Saad ville det dog anderledes, og ni minutter før tid lykkedes det fløjspilleren at score sejrsmålet på et flot langskud. Fabian Hürzeler var naturligvis tilfreds efter sejren og hyldede den reaktion, som holdet viste efter udligningen. Forhandlingerne om en ny kontrakt til Hürzeler er for øvrigt i fuld gang, og efter sigende skulle St. Pauli være klar til at tilbyde den største løn, som klubben har betalt nogen træner. Hürzeler, hvis kontrakt udløber til sommer, har meddelt klubben, at han ønsker at blive, men at kontrakten skal indeholde en frikøbsklausul, hvis det rigtige tilbud skulle komme. Indtil det evt. sker, kan St. Paulis cheftræner glæde sig over den suveræne førsteplads, samt over at Conor Metcalfe og anfører Jackson Irvine er vendt retur efter Australiens exit ved de asiatiske mesterskaber.
Bulibolds tip: 1. FC Magdeburg – FC St Pauli 1-3

1. FC Kaiserslautern – SC Paderborn 07 – lørdag kl. 20.30

Efter to sejre i hhv. ligaen og pokalturneringen led K´lauterns bestræbelser på at redde livet et knæk, da udekampen mod oprykkerne fra Elversberg blev tabt 2-1.
Ragnar Ache fik godt nok udlignet lige inden pausen, men værterne scorede sejrsmålet ti minutter inde i anden halvleg, da de udnyttede et straffespark. De gæstende fans sørgede også her for, at kampen blev afbrudt. Denne gang fordi der blev kastet citroner ind på banen. K´lautern træner Grammozis var i det store hele tilfreds med indsatsen og beklagede i stedet det manglende held i flere situationer. Med nederlaget hænger de røde djævle fast i nedrykningskampen, et point over stregen.
Paderborn vandt derimod og det endda i en vild kamp. Hjemme mod Düsseldorf stod der 3-0 til Lukas Kwasniaks mandskab på mål af David Kinsombi, Mattes Hansen og Filip Bilbija, og selvom Düsseldorf fik reduceret to gange, så sikrede Koen Kostons Paderborn sejren med sit mål otte minutter før tid. Düsseldorf fik endda reduceret endnu engang, men pointene blev hos hjemmeholdet. Med kampens resultat holder Paderborn sig i omegnen af oprykningskampen.
Bulibolds tip: 1. FC Kaiserslautern – SC Paderborn 07 1-2

Greuther Fürth – Hertha Berlin – søndag kl. 13.30

Alexander Zorniger beklagede efter nederlaget på Millerntor, at hans mandskab slet ikke havde været til stede i første halvleg. Målet i overtiden af Armindo Sieb gav dog Fürth noget godt at snakke om i kabinen. Den snak må være blevet endnu bedre, da Simon Asta udlignede efter 59 minutter, men netop som kampen truede med at tippe over til Fürths fordel, satte hjemmeholdet sig på løjerne og scorede fortjent sejrsmålet ni minutter før tid.

I min skoletid havde vi en disciplin, når vi havde atletik, der hed boldkast. Vi ville dog ikke have haft en chance, hvis vi skulle konkurrere mod Herthas fans. Det var intet mindre end imponerende, hvordan de kunne kyle tennisbolde fra langt oppe på tribunen hen over atletikbanen og ind på banen. Fansenes anstrengelser betød flere pauser i kampen, hvor dommeren på et tidspunkt beordrede holdene i kabinen. Der blev dog også spillet fodbold, og her var HSV et nøk bedre end hjemmeholdet. Haris Tabakovic fik godt nok udlignet gæsternes føring, men det var fortjent, at pointene røg til Hamburg. Efter kampen forsvarede Hertha-træner Dardai fansenes protester og mente, at man skal huske på, at de har ret til at protestere, så længe det foregår fredeligt. Nederlaget slukkede vel Herthas drømme om oprykning, og klubben kan nu koncentrere sig om at slå det afgørende hul ned til stregen.
Bulibolds tip: Greuther Fürth – Hertha Berlin – 2-2

Holstein Kiel – Schalke 04 – søndag kl. 13.30

Marcel Rapps storke fra Kiel har ikke haft en god start på sæsonen. Blot et point er det blevet til i årets tre første kampe, men Kiel var dog tæt på fuld gevinst i udekampen i Magdeburg. Timo Becker bragte således gæsterne foran midt i første halvleg, men efter at have været presset i bund i det meste af anden halvleg og endda have klaret et straffespark, måtte gæsterne se Magdeburg udligne i dommerens tillægstid. En nøgtern Rapp erkendte efter kampen rimeligheden i det uafgjorte resultat, men mente naturligvis, at det er bittert, når udligningen falder så sent. Med resultatet røg Kiel ned på tredjepladsen, dog med samme antal point som HSV.
Der er vigtige sejre, og så er der livsvigtige af slagsen. Schalke hev en af sidstnævnte i land, da Kenan Karamans mål efter en times spil, skulle vise sig at blive kampens eneste. Resultatet var sådan set fortjent nok, da Schalke var det bedste hold i en ellers forkrampet kamp.
Bulibolds tip: Holstein Kiel – Schalke 04 3-0

Topscorerlisten

Med Glatzels skade var der for forfølgerne frit spil til at forkorte afstanden op til hamburgerens 13 mål. Det udnyttede Tabakovic til at trække op på andenpladsen med 11 mål – samme antal som St. Paulis Hartel har scoret. Nürnbergs Can Uzun er efter sin anden ”doppelpack” i træk oppe på ti scoringer.

3. Liga

Det bliver meget svært for Regensburg at ”undgå” oprykning til den næstbedste række. Holdet fra Bayern vandt 1-0 i Regensburg, og da stort set alle forfølgere smed point er forspringet ned til 3. pladsen nu på 11 point. Dresden dummede sig ved at tabe 2-1 i Ingolstadt, og Ulm kom ikke ud over 1-1 hos nedrykningsaspiranterne fra Lübeck. Det ligner dog stadig, at Dresden tager andenpladsen, mens kampen om de to ”Relegationsspiele” bliver et hundeslagsmål mellem Ulm, Ingolstadt, Essen og måske Sandhausen.

Få spiltips til tysk fodbold hos SpilXperten.

You may also like
Andy Brehme, Kaiserslauterne
Optakt til runde 23 i 2. Bundesliga: Steffen Baumgart til HSV og farvel til Andy Brehme
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til 22. runde i 2. Bundesliga: Nye trænere i Kaiserslautern og HSV
Sæsonoptakt, Bayer Leverkusen
Optakt: Bayer Leverkusen – Bayern München: Den tidlige duel om die Meisterchale
optakt, Hertha, Højdepunkter
Optakt til 20. spillerunde i 2. Bundesliga: Zorniger i zonen og Hertha mod HSV