bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > 1. FC Kaiserslautern > Optakt til runde 18 i 2. Bundesliga – Hertha i sorg og storkamp i Gelsenkirchen
Hertha BSC, Olympiastadion, Optakt, Berlin

Fredag aften ruller bolden igen i 2. Bundesliga. Vi skal i løbet af forårssæsonen finde ud af, om oprykningskampen skal være de uofficielle nordtyske mesterskaber, eller om nogle af forfølgerne byder sig til. I bunden skal Braunschweig, Rostock og måske Osnabrück se, om de kan slippe væk fra de trælse pladser. Velkommen til årets første optakt til verdens bedste næstbedste liga.

Holstein Kiel – Eintracht Braunschweig – fredag kl. 18.30

Duksene fra Kiel lægger ud med en på papiret let kamp mod holdet, der pt. indtager ligaens næstsidsteplads. Først i det nye år slog Kiel Darmstadt i en træningskamp, men tabte generalprøven med 3-2 til Hannover 96. Jeg tror, at den nye rolle som dem, de andre jagter, bliver svær for nordtyskerne.

Det så længe håbløst ud for Eintracht Braunschweig, men to afsluttende sejre i efterårssæsonen har tændt håbet hos niedersachserne, der har slået først Werder Bremen og siden Regensburg i træningskampe. Ydermere er holdets talisman Anthony Ujah ved at være klar efter en slem skulderskade, der spolerede det meste af efterårssæsonen for den erfarne angriber.

Bulibolds tip: Holstein Kiel – Eintracht Braunschweig 2-2

Karlsruher Sport Club – VfL Osnabrück – fredag kl. 18.30

Efter et forsømt efterår sluttede KSC halvsæsonen af med ikke at tabe i de sidste fem runder. Det bragte klubben foreløbig fri af nedrykningskampen, men med blot fire point ned til nummer 16, er dette en vigtig kamp for Christian Eichners mandskab. KSC vandt da også en træningskamp mod kollegaerne fra Nürnberg og ser således ud til at være klar fra start.

Fredagens gæster ligner et hold, der kun får lov til at spille en enkelt sæson i 2. Bundesliga i denne omgang. Med blot ni point og ni point op til en redningsplads ser det håbløst ud for oprykkerne. Osnabrück slog godt nok St. Pauli i en træningskamp, men jeg tvivler på, at de har en chance for at bevare deres status.

Bulibolds tip: Karlsruher Sport Club – VFL Osnabrück 3-1

FC St. Pauli – 1. FC Kaiserslautern – lørdag kl. 13.00

St. Pauli er stadig ligaens eneste ubesejrede hold, men efter en slutfase, hvor holdet ikke formåede at holde fast i føringerne, røg “Die Kiezkicker” ned på andenpladsen. Fabian Hürzeler har hentet Aljoscha Kemlein hos Union, hvor den defensive midtbane mand endda fik spilletid i en enkelt CL-kamp. St. Pauli må dog stadig lede efter den angriber, der får sparket boldene i kassen og dermed lukket kampene.

Der har været gang i svingdøren hos gæsterne fra K´lautern. Seks nye ansigter er kommet ind, mens tre spillere har forladt de røde djævle. Hos sidstnævnte finder man den tidligere topscorer Terrence Boyd, der overraskende fortsætter sin karriere hos Waldhof Mannheim. Det ligner dog en forårssæson, hvor K´lautern skal kigge nedad og holde sig fri af nedrykningskampen, hvilket da også kunne ses efter generalprøven mod Dynamo Dresden, som blev tabt 3-0.

Bulibolds tip: FC St. Pauli – 1. FC Kaiserslautern 4-1

1. FC Nürnberg – Hansa Rostock – lørdag kl. 13.00

Forårets første kamp er en vigtig en af slagsen for Christian Fiels unge Nürnberg-mandskab. Hvis ”Der Club” kan sende Rostock hjem med et nederlag, så er der ti point ned til nedrykningspladserne, og man kan i stedet kigge en smule opad. Nürnberg har lejet midtbanespilleren Marcel Wenig hos Eintracht Frankfurt samt forfremmet Finn Jeltsch fra egen ungdomsafdeling.

Rostock, der ligger lige nu på ”relegationspladsen” med blot et point op til K´lautern, har endnu ikke været aktive i vinterens transfervindue.

Hansaerne spillede 1-1 i en træningskamp mod VfB Lübeck, men skal primært overleve på resultaterne på eget græs.

Bulibolds tip: 1. FC Nürnberg – Hansa Rostock 2-1

SV Elversberg – Hannover 96 – lørdag kl. 13.00

En kamp mellem to hold, der ikke formåede at fastholde deres position helt oppe hos oprykningskandidaterne. Hannover ligger på 7. pladsen og skal vel spille et noget nært perfekt forår for at kunne drømme om Bundesligaen. Hannoveranerne har lejet angriberen Monju Momuluh ud til Arminia Bielefeld og ellers ikke været aktive på transfermarkedet.

Hjemmeholdet fra Elversberg tabte efterårets tre sidste kampe og gled dermed ned på 9. pladsen med samme pointtal som Hannover. Modsat dagens modstander, så har oprykkerne dog på intet tidspunkt drømt om oprykning, men vil være meget tilfredse med overlevelse, hvilket alt da også tyder på. Oprykkerne fik sig en fin skalp, da RB Salzburg blev besejret 3-2 i sidste træningskamp.

Bulibolds tip: SV Elversberg – Hannover 96 2-2

Schalke 04 – HSV – lørdag kl. 20.30

Dette opgør burde vel ikke mindst i Schalkes selvforståelse være rundens ”Spitzenspiel”, men dertil var der alt for mange udfald af ”Die Knappen” i efterårssæsonen. Schalke formåede dog at lave et lille hul ned til nedrykningspladserne, men at det var et forsømt efterår, kan der ikke herske tvivl om. Økonomien er så stram hos værterne, at de ikke har kunnet tiltrække sig nye spillere, men efter et indledende nederlag hjemme til Wolfsburg vandt klubben dog generalprøven mod belgiske Eupen med 3-1.

HSV spillede 2-2 mod først FC Zürich og siden mod PSV i deres træningskampe. Hamburgerne har forstærket offensiven med japanske Masaya Okugawa, som er blevet lejet hos Augsburg. Det er givet ikke den mest bekvemme åbningsmodstander for ”Die Rothosen”, men omvendt kan de kickstarte deres forårskampagne med en udesejr, så falder tingene måske endelig i hak for HSV.

Bulibolds tip: Schalke 04 – HSV 2-2

SC Paderborn 07 – Greuther Fürth – søndag kl. 13.30

Paderborn sluttede flot af med tre sejre. Den ene endda på udebane mod HSV, hvilket efterlader klubben blot fire point efter HSV. Paderborn, der i efteråret sagde farvel til veteranen Max Kruse, har forstærket sig med hollandske Koon Kostons, der er kommet til fra Maastricht samt Aaron Zehntner, som klubben hentede i Augsburg. Lukas Kwasniaks mandskab har kun spillet en enkelt træningskamp, som blev tabt med 2-0 til Heidenheim.

Alexander Zorniger har hentet to unge spillere til bredden, mens Dickson Abiama er sendt til K´lautern. Fürth lagde ud med at tabe første træningskamp til Ingolstadt, mens man spillede 2-2 mod Basel i den anden.

Bulibolds tip: SC Paderborn 07 – Greuther Fürth 2-2

Hertha Berlin – Fortuna Düsseldorf – søndag kl. 13.30

Det var bestemt ikke alt i efterårssæsonen, der forløb, som Pal Dardei kunne have ønsket sig. Tingene udviklede sig dog til det bedre, efterhånden som julepausen nærmede sig, og især Fabian Reese spillede så godt, at flere begyndte at snakke om landsholdsdebut. I træningskampene slog berlinerne Aue, tabte siden til Mechelen for at slutte af med en flot sejr over Glasgow Rangers. I løbet af ugen blev det offentliggjort, at Hertha Berlins præsident Kay Bernstein gik bort i en alder af blot 43 år. Bernstein, der har en fortid i Herthas fanmiljø, blev overraskende valgt som præsident i sommeren 2022, og hele Herta er i stor sorg efter tabet af Kay Bernstein.

Düsseldorf udviklede sig lidt til det hemmelige tophold. Holdet lå aldrig rigtig i toppen men fik stadig samlet så mange point, at klubben kun har et færre end HSV. Angriberen Christoph Daferner er hentet i Nürnberg, mens Daniel Ginczek fremover skal lave sine mål for MSV Duisburg. Resultaterne i træningskampene har mildest talt ikke været imponerende, men man skal bestemt ikke afskrive Fortunaerne i oprykningskampen, selvom første kamp er svær.

Bulibolds tip: Hertha Berlin – Fortuna Düsseldorf 3-1

1. FC Magdeburg – Wehen Wiesbaden – søndag kl. 13.30

Efter en elendig start på efterårssæsonen reddede Christian Titz både lidt af æren samt ikke mindst sit eget job, da Magdeburg hen mod slutningen af efterårssæsonen kravlede op over stregen. Østtyskerne, der har hentet forsvarsspilleren Tobias Müller i Paderborn, ligger dog stadig kun tre point over stregen. I træningskampene blev det først til 1-1 mod Greuther Fürth, hvorefter MTK Budapest blev besejret 4-2.

Wehen kan sagtens vise sig at blive en ubekvem modstander i forårspremieren. Oprykkerne har klaret sig bedre end forventet, men har dog kun fem point ned til stregen. Holdet sluttede efteråret af med at tage et point med hjem fra Millerntor og slog Sandhausen 2-1 i holdets eneste træningskamp, inden det går løs i foråret.

Bulibolds tip: 1. FC Magdeburg – Wehen Wiesbaden 1-1

You may also like
Andy Brehme, Kaiserslauterne
Optakt til runde 23 i 2. Bundesliga: Steffen Baumgart til HSV og farvel til Andy Brehme
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til 22. runde i 2. Bundesliga: Nye trænere i Kaiserslautern og HSV
Sæsonoptakt, Bayer Leverkusen
Optakt: Bayer Leverkusen – Bayern München: Den tidlige duel om die Meisterchale
HSV, Højdepunkter, Optakt, Hamburger SV
Optakt til 21. runde i 2. Bundesliga: Hamburg-klubber i udbrud?