bulibold.dk: Alt om tysk fodbold - Bundesliga, podcast, Tysklands landshold, fodboldrejser og billetter
Home > 2. Bundesliga > 1. FC Kaiserslautern > Bilans efter efterårssæsonen i 2. Bundesliga: Schalke dumper og topkarakter til Kiel
Schalke 04, maskot, Comebacks

Så kom vi halvt i mål med 2023/2024-sæsonen i 2. Bundesliga, hvor Kiel blev en overraskende ”Herbstmeister”, da de vippede St. Pauli af pinden i sidste runde. De to nedrykkere har haft det svært, og så har HSV bare været HSV. I bunden ligger de to hold, som jeg inden sæsonen havde som nedrykningskandidater. I denne artikel vil jeg give holdenes efterårssæson ud fra den nye 12 skala. Tallet i parentes angiver, hvilken plads jeg i sæsonoptakten gættede på, klubben vil slutte på til maj.

1. Holstein Kiel (12)

Storkene har især sidst på efterårssæsonen spillet rigtig godt – ja nogle vil måske endda sige over evne. Marcel Rapp har trods et par prominente afgange i sommerens transfervindue fået banket et rigtig godt kollektiv sammen, hvor alle slås for pointene, og hvor mange byder sig til, når der skal scores mål. Inden sæsonen havde jeg spået, at kielerne sluttede som nummer 12. Det tal skal de i stedet have i karakter.

Holstein Kiels karakter: 12

2. FC St. Pauli (4)

Fabian Hürzelers mandskab er gået ubesejret gennem efteråret, hvilket dog ikke var nok til at slutte på 1. pladsen. ”Kiezkickerne” spiller uden tvivl noget af det mest besnærende spil, som længe er set i 2. Bundesliga, men de får bare ikke lukket kampene. Når stillingen skal gøres op til maj, kan St. Pauli meget vel savne nogle af de seks point, som de satte over styr i efterårssæsonens sidste tre kampe. Jeg gentager gerne mig selv. St. Pauli mangler virkelig en ”Knipser” på 9-er positionen, som kan få sparket bolden i kassen. Ni uafgjorte kampe er for mange til et 12-tal.

FC St. Paulis karakter: 10

3. HSV (3)

Jeg havde inden sæsonen HSV som 3’er, men var usikker på, om jeg havde været for pessimistisk på deres vegne. De ligger så på 3-pladsen efter et efterår, der har været et mini-kosmos af alle de forbandede år, som de har tilbragt i 2. Bundesliga. HSV startede som lyn og torden, men røg især på udebane ind i større og større problemer. Mod slutningen af efteråret blev der sat større og større spørgsmålstegn ved, om Tim Walter er den mand, der kan bringe ”Die Rothosen” tilbage til det forjættede land. Den afsluttende 2-0-sejr i Nürnberg var vigtig, men nederlagene til de to oprykkere trækker voldsomt ned.

HSV’s karakter: 4

4. Fortuna Düsseldorf (8)

Rhinlænderne har spillet en efterårssæson meget lig HSV’s. De spiller til tider forrygende flot fodbold, men har de samme udfald, hvor de pludselig får en uventet røvfuld. Daniel Thiones mandskab kan på de bedste dage slå alle, men kan omvendt også slås af alle, når gejsten ikke rigtig er der. En fjerdeplads et point bag HSV er dog i den grad godkendt og udløser et syvtal.

Fortuna Düsseldorfs karakter: 7

5. Greuther Fürth (11)

I sin anden sæson i klubben har Alexander Zorniger rykket Fürth fra at være et ubehageligt hold at møde, til et der spiller med om oprykningen. Anført af svenske Branimir Hrgota sluttede Fürth på en godkendt femteplads. Det udløser den næsthøjeste karakter.

Greuter Fürths karakter: 10

6. SC Paderborn 07 (7)

Lukas Kwasniok havde rigeligt at se til ved sæsonstarten. Han havde selv en voldtægtsanklage hængende over hovedet, og samtidig var størstedelen af stamspillerne skadede. Paderborns sæson var derfor meget lig det, som HSV og Düsseldorf præsterede, men de får alligevel et syvtal pga. de svære odds.

SC Paderborns karakter: 7

7. Hertha Berlin (2)

Det er sjældent, at spillere fra 2. Bundesliga bliver nævnt som mulige landsholdsspillere, men det er ikke desto mindre det, der er tilfældet med Herthas Fabian Reese, der har været en af ligaens allerbedste spillere gennem efteråret. Det virker så samtidig tragikomisk, at han er skiftet til hovedstaden fra førerholdet Kiel. Efter en svær start ser det ud til, at Pal Dardai har fået styr på sit mandskab. En 7. plads er bestået, men heller ikke mere.

Hertha Berlins karakter: 02

8. Hannover 96 (6)

Efter 12. runde var Hannover helt oppe blandt de tre øverste, men blot to point i de sidste fem runder efterlader holdet på en skuffende 8. plads. Stefan Leitl skal derfor få holdet i gang igen, når forårssæsonen sparkes i gang til januar. Det afspejler sig også i karakteren, hvor holdet fra den fodboldgale by må nøjes med et firetal.

Hannovers karakter: 4

9. SV Elversberg (13)

Oprykkerne fra Saarland har til gengæld imponeret alle. Trods en længerevarende skade til danske Wahid Fagir ligger holdet på en flot 9. plads med syv point ned til nedrykningspladserne. Den slags udløser en topkarakter, når man stiller op som oprykker.

SV Elversbergs karakter: 12

10. 1. FC Nürnberg (14)

Det er lang tid siden, at Tysklands tidligere ”Rekordmeister” spiste kirsebær med de store. Christian Fiel har dog et meget talentfuldt, ungt mandskab, der på sine bedste dage kan give alle problemer. Spørgsmålet er dog, om ”der Club” kan holde på talenterne, hvor især Can Uzun må få klubberne fra 1. Bundesliga til at slikke sig om munden. 10. pladsen er vel et udtryk for, at bundniveauet stadig er for lavt.

1. FC Nürnbergs karakter: 4

11. Wehen Wiesbaden (16)

Endnu en oprykker der har imponeret, om end ikke på samme niveau, som kollegerne fra Elversberg gjorde det. Markus Kauczinski har fået sat et homogent mandskab sammen, der kan byde de fleste trods, hvilket efterårets sidste kamp var et eksempel på. Her var baaderne kun et skud på undersiden af overliggeren fra at være de første, der slog St. Pauli.

Wehen Wiesbadens karakter: 10

12. Karlsruher Sport Club (5)

Endnu et hold, der har sine gode år bag sig. Kun på en god slutspurt sikrede holdet sig en afstand på fire point ned til ”Relegations-pladsen.” Det betyder, at Christian Eichner eneste mål i foråret må være, at KSC bevarer pladsen i Tysklands næstbedste række. Det er ikke bestået.

Karlsruher Sport Clubs karakter: 00

13. 1. FC Magdeburg (9)

Det så længe ud til at blive en typisk svær anden sæson for Christian Titz’ mandskab. På en god slutspurt fik ”Die Ossies” dog vekslet en plads blandt de tre nederste til en trods alt acceptabel 13. plads. Målet for klubben er ”Klassenerhalt”, og som sådan må det jo være bestået.

1. FC Magdeburgs karakter 4

14. Schalke 04 (1)

”Die Knappen” har spillet et forfærdeligt efterår, hvor de først i de sidste kampe kom væk fra den absolutte bund. Det kostede Matthias Kreutzer jobbet i oktober, og afløseren belgiske Karel Geraerts har foreløbig fået standset blødningen. Schalke har til trods for fuldt hus hver gang store økonomiske problemer. De problemer kommer både til at betyde, at Schalke ikke bliver en del af oprykningskampen, og at karakteren ikke er bestået.

Schalke 04´s karakter: 00

15. 1. FC Kaiserslautern (10)

Det var svært at blive klog på de røde djævle i efterårssæsonen. De startede svagt, men havde så en periode med gode resultater, som blev afløst af en ny krise. Det kostede Dirk Schuster jobbet, men Dimmi Grammozis har endnu ikke fået vendt skuden for K´lautern.

1. FC Kaiserslauterns karakter: -3

16. FC Hansa Rostock (15)

”Die Kogge” sejler fortsat i oprørt sø. Alle omkring klubben var dog inden sæsonen enige om, at overlevelse er eneste mål, og set i det lys er en 17. plads i en tæt bundstrid tæt på at være godkendt.

Hansa Rostocks karakter: 4

17. Eintracht Braunschweig (17)

”Die Löwen” var ikke spået de store chancer for overlevelse, og da topscorer Anthony Ujah blev langtidsskadet, så det for alvor sort ud. Braunschweig fik dog point i de sidste to runder og med blot tre point op til Hansa, har træner Daniel Scherning, der afløste Jens Härtel i november, fortsat alt at spille for. Jeg havde ikke regnet med noget som helst fra Braunschweigs side, så det faktum, at de ikke er sat, betyder at de lige består.

Eintracht Braunschweigs karakter: 4

18. VFL Osnabrück (18)

Hvis Osnabrück udelukkende skulle spille mod hold fra Hamburg, så så meget måske anderledes ud. Oprykkerne slog HSV og spillede uafgjort mod St. Pauli, men derudover har der været langt mellem snapsene. I november afløste Uwe Koschinat således Tobias Schweinsteiger på trænerposten, men med 8 point op til Hansa ligner det en kort affære med 2. Bundesliga for niedersachserne.

VFL Osnabrücks karakter: 00

3. Liga

Der blev spillet helt frem til kort før jul blandt de 3. bedste. Her ligner det, at Regensburg og Dresden næsten har booket billet til 2. Bundesliga. Begge hold vandt deres sidste kamp i år, og i førstnævntes sejr i Unterhaching kunne man se en af årets mest kiksede forsvarsreaktioner. En Unterhaching-spiller sparkede næsten sin boldbesiddende forsvarskollega til lirekassemand med det resultat, at Regensburg let kunne score.

I bunden fik både MSV Duisburg og VFB Lübeck en tiltrængt sejr og har dermed begge alt at spille for, når ligaen genoptages den 19. januar.

You may also like
Andy Brehme, Kaiserslauterne
Optakt til runde 23 i 2. Bundesliga: Steffen Baumgart til HSV og farvel til Andy Brehme
Hannover, optakt, højdepunkter
Optakt til 22. runde i 2. Bundesliga: Nye trænere i Kaiserslautern og HSV
HSV, Højdepunkter, Optakt, Hamburger SV
Optakt til 21. runde i 2. Bundesliga: Hamburg-klubber i udbrud?
De største talenter i 2. Bundesliga, Ouédraogo
De største talenter i 2. Bundesliga – Fra Ouédraogo og Uzun til Urbig og Faghir